Arkadaslar su 1000 bakim meselesi okadar donduki artik biseyler yazmak zorunda hissettim kendimi. 1000 bakimi kendisi yapan arkadaslara birkac cift sozum olucak. Guzel insanlar 1000 bakim demek sadece yag degismek sadece filtre degismek degildir. Adamlar beyinden hatalari okuyor her somuna civataya bakiyor hortumlara ne varsa. Baglantilarda sikinti varmi rodaj esnasinda bir enayilik olmusmus acilma sacilma vs varmi bunlarin hepsi inceleniyor. Daha 1000 km de olan hatta bazisii sadece bu ilk 1000 km de yapilan ve birdaha yapilmicak olan tonla sey var. Simdi sen bu ureticinin yaptigi bakim tablosunu hice sayar kitapcigi birkere okumaya usenir ve burada konuya hakim olmayan arkadsslara bu bakimi sadcee yag ve filtre degisimi gibi gosterirsen bu vatadasta canim guzelim makinasini sana uyup servis e goturmek yerine kendi biseyler yaparsa kim hesap verecek vebal alicak bir sikinti olustugunda. Yapmayin etmeyin. Biraz okuyalim arastiralim manuel de dokuzuncu bolumde nelerin yapildigi var arkadaslar. Daha bulamiyorum bilmiyorum va diyorsaniz soyleyin ben paylasayim ekran goruntulerini. Hatta paylasayim herkes mutlu olsun . en soldaki ici bos cemberler 1000 bakimda yapilanlar. Hayirli ve guzel surusler diliyorum hepinize.
[url]http://i.hizliresim.com/GY2GE2.png[/url]
Ben kendi durumumu açıklayayımki yanlış anlaşılmalara yol vermeyeyim. Bir yandan haklısın. Ama bulunduğum ile en yakın KTM bayisi 200 küsür KM uzaklıkta.
Bende 1000km bakımı için servise durumumu anlattıktan sonra 1000km bir dünya yolu gelmek istemediğimi söyledim. Sağolsunlar yardımcı olup motorun garanti dışı kalmaması için 1000km bakımını yapılmış şeklinde gösterdiler. Bende 1000km bakımı için serviste yapmam gerekenleri öğrenip ayrıldım servisten.
Daha sonra hemen SporMoto dan KTMDuke200 için yağ filtresi sipariş ettim. 1000km bakımı için bekliyordu.
Motor 1000KM ye ulaşınca Yağ ve Yağ filtresini değiştirdim.
Ben motordan anlamayan birisi değilim. Bundan önceki motorlarımın da bakımlarını kendim yapıyordum zaten.
Ayrıca Manual okumayı biliyorum. Yağ ve Yağ filtresi değişimi dışında manual'de yazan bütün bakımları haftalık olarak yapan birisiyim. (Sadece Elimde KTM Diagnostik Tool yok. Bilgisayara bakıp motorun gizli saklı bir derdi varmı göremiyorum) Bunlara dikkat ettikten sonra hiçbir problem yaşamazsınız. Tabi her bakımını kendim yapayım derseniz elbette problem yaşama ihtimaliniz yüksek. Heleki Teknik bilginiz zayıf ise. Ayrıca Bulunduğum ile KTM bayi açsa niye bu kadar maceraya gireyim ki. Arada öyle ahım şahım fiyat farkları yok.
Bulunduğunuz ilde KTM bayisi varsa bakım için servise gidin mutlaka. Kimsenin motoruna bir şey olsun istemem.