türkiyenin bütçesinden en büyük payı genelkurmay alıyor. neyin karşılığı : terörle mücadelenin karşılığı. terör biterse bu pay alınır mı? e peki terör biter mi? bütçeden en büyük payı alıp, golf sahası yaparsan bitmez. zaten golf sahalarının bakımı da bir hayli tutuyor...
haaa, osman pamukoğlu, erdal zeybekoğlu ve diğerleri mi? niyeyse bu askerlerin de emekli olduktan sonra çeneleri açılıveriyor birden. boşa da konuşuyorlar, doluya da... askerlik yaparkense sıkıyor biraz konuşmak niyeyse. acaba çok yoğun ve meşgul olduklarından mı görev başındayken konuşamıyorlar bilmiyorum. ama adama demezler mi, "arkadaş, maaşlı devlet memuruyken yanlışları görmüyordunuz, gördüklerinize de meslekten olmamak için ses çıkarmıyordunuz zulüm bile olsa". o zaman konuşmayan adam şimdi hiç konuşmasın, iki yüzlülüğe gerek yok...
hiç ağa, paşa yakını ölen yok mu diye soruldu ya. yorum olsun diye değil ama sadece bilgi olsun, bu soruyu tekrar bir yerlerde sorarken gelebilecek cevaplar da bilinsin diye söylüyorum :
Ali Babacan'ın yeğeni, şehit oldu. Ünlü birisi daha vardı yakını şehit olan ama şu an onu çıkaramadım. haaa, üst düzey komutan yakını yok şehit olan o ayrı tabii...
eğer biraz uzun diye sıkılmaz okursanız, burda yakını şehit olanlarlal ilgili bir yazı var. (yazarı ilk defa gördüm, tanımam etmem, reklammış gibi algılanmasın. arama yaptırırken buldum). ben bile tamamını okumadım, ama sadece paşaların yakınlarının ve çocuklarının askerlik yaptıkları yerleri okudum, o da yetti zaten...
http://www.cevdet.net/haber.php?go=fullnews&newsid=53