Konsolosluk / Sınır Karakolu FARKA BAKIN

arkadaşlar facebooktaki Ben Osmanlı Torunuyum adlı guruptan alıntıdır dikkatimi çekti sizlerle paylaşmak istedim

49060005.jpg
78997635.jpg

Konsolosluklar bu kadar iyi korunuyorken,kuş uçmazken, özellikle sınır karakolları neden bu kadar korumasız! Bunun hesabını kim/kimler verecek !

Hesabini verecek kisiler bu sitede degil.Vatandas zaten her seyin hesabini kim verecek diye hep diger vatandaslarin yaninda haykiriyor. Adres belli , ankara hesabini vermek ile yukumlululer orda. Birileri biz zahmet oraya kadar kalkip , hesap sorar ise bu basliklarin cevaplarida bulunmus olur.

konsolosluklar kale gibi zaten, ama bizim karakolların önüne kadar gelip tarayabiliorlar!

Hangi ülkenin konsolosluğu bu, Türkiye mi? Hangi ülkedeki konsolosluğumuz? Değilse hangi ülkenin konsolosluğu. Bu karşılaştırmayı sevmedim. Ama şunu bir okuyun:

http://www.odatv.com/n.php?n=bu-projeyi-kim-sumenalti-etti-2106101200

Arkadaşım bu linki okuyunca çok kötü hissettim kendimi...

Ben Kuzey Irak'ta ''kanimase''de askerliğimi yaptım.Giden arkadaşlarda bilirler,mevzi diye birşey yoktu,iri taşlar yaslanmış ve mevzi yapılmış''üstü çatı naylonu ile brandalanmış.

Banyo yeri yoktu,ama olsun vatanımız sağolsun dedik ve orda olduk sıkılmadan,bıkmadan,usanmadan.

Ama insanın zoruna gidiyor bu işleri yoluna sokmak isteyen insanların önüne taşkoyup,bizleri orda kurbanlık gibi sergilemeleri kanına dokunuyor insanın...

Ulan ben burdan kalkıp,anamı,babamı,sevdiklerimi geride bırakıp,Türkiyenin öbür ucuna gitmişim,bizlere bumu reva görülüyor...

Allah sizleri bildiği gibi yapsın,inşallah burdan beddua ediyorum ''hiç sevmediğim şeydir beddua'' Aklınızı yitirip yatalak olur,b*kunuzun içinde yüzerek ölürsünüz...

Arkadaşım bu linki okuyunca çok kötü hissettim kendimi...

Ben Kuzey Irak'ta ''kanimase''de askerliğimi yaptım.Giden arkadaşlarda bilirler,mevzi diye birşey yoktu,iri taşlar yaslanmış ve mevzi yapılmış''üstü çatı naylonu ile brandalanmış.

Banyo yeri yoktu,ama olsun vatanımız sağolsun dedik ve orda olduk sıkılmadan,bıkmadan,usanmadan.

Ama insanın zoruna gidiyor bu işleri yoluna sokmak isteyen insanların önüne taşkoyup,bizleri orda kurbanlık gibi sergilemeleri kanına dokunuyor insanın...

Ulan ben burdan kalkıp,anamı,babamı,sevdiklerimi geride bırakıp,Türkiyenin öbür ucuna gitmişim,bizlere bumu reva görülüyor...

Allah sizleri bildiği gibi yapsın,inşallah burdan beddua ediyorum ''hiç sevmediğim şeydir beddua'' Aklınızı yitirip yatalak olur,b*kunuzun içinde yüzerek ölürsünüz...

Iyi de adamlar ne yapsin, Milli Savunma bakanligi diye bir bakanlik kurar isen olacagi bu.Ye babam ye. Ordu direk alim yapamiyorki. Ordu talep ediyor milli savunma bakanligida ne uygun gorur ise onu veriyor. Guneydogudaki askerde celik yelek yok. Neymis cok agirmis ,rahat bulmuyormus askerler. Hangi askere celik yelek verdinizde o size bunu geri verdi, al bunu cok agir ben istemem diye. Adam sirtinda 30 kg canta tasiyor ona laf etmiyor, ici zirva dolu. Celik yelegemi laf edecek.

Tutmuslar olen olmus kalan kalmis , mevzide inceleme yapiyorlar. Eh be adam savas sonrasi herkez genaral kesilir, bilmiyormusunuz bunu.

Yarin bir gun, motosiklet gezisine giden gurup tarandi diye haber cikacak. Bakin gorun....

çelik yeleklerin nano teknoloji ile üretilmiş modelleri varmış, yanlış hatırlamıyorsam 1 kg civarında ağırlığı vardı, demek istediğim ağırlık problemi aşıldı artık ...

makam arabaları, özel uçaklar satılsa acaba kaç tane karakol kale haline dönüştürülebilirdi, toki evleri yerine oradaki karakollar adam akıllı korunaklı hale getirilseydi olmazmıydı, bende tunceli ovacıkdaydım, bir eşanjör sayesinde nehir suyunun ısıtıldığı eşanjörden gelen sıcak suyla çadırlarda yıkanıyorduk, çadırlarda aylarca yatan arkadaşlarımız vardı, oraya ağrı patnosdan gönüllü gitmiştim, bugün çağırsalar gene giderim ...

Arkadaşlar biraz araştırma yapın lütfen; O konsolosluk ABD denen dünya jandarmasının sarıyer de bulunan konsolosluğu. İstanbul da ki sinagog ve HSBC bombalamalarından sonra yaptılar bunu korkudan.

Türkiye nin kara sınırlarının uzunluğu konusunda bir fikriniz var mı ? Suriye sınırı 887 Km, Irak Sınırı 331km İran sınırı 454km. Tehlike bölgesinde toplam 1600Km kara sınırımız var. Bu 1600km de benim bildiği 250 civarı karakol var. Size bir örnek vereyim. Bir biri ile kuş uçuşu 20km mesafe olan iki karakol arasında yol almanız kaç km sürer o coğrafyada tahmin edebilir misiniz ? Ben söyleyeyim minumum 80km.

Şimdi sorun nerede

1. Bizim sınır karakollarımızın kuruluş amacı terörle mücadele değildir. Kaçakçılığı engellemek için kurulmuşlardır. Ve kaçakçıların geçeceği yolların üzerinde vadilerdedir. Bu karakolların ileri gözetleme noktaları o vadilerin etrafındaki dağlarda mevzilerdir. Ve genelde baskın yiyenler bu mevzilerdir. Karakolların kendileri değil.

2. Karakollar kötü durumdadır. Doğrudur. Çünkü yapılış tarihleri eski ve amaçları mevcut mücadeleye uygun değildir. Ancak Yeni karakollar yapılmakta kısaca özellikleri şunlar
43 karakol 80 cm'lik zırhla kaplanarak her türlü roket saldırısına karşı korunaklı hale getirildi. Karakolların etrafına hareket sensörleri yerleştirildi, termal kamera sayısı arttı. Karakollara, personelin dışarı çıkmadan 15 gün boyunca yiyecek ve içecek ihtiyacını karşılayabileceği depolar yapıldı. Nöbet kulelerine hareket sensörleri ile donatılmış insansız MG3 ler yerleştirildi. İçeriden kontrol ediliyor.

3. Tubitak yeni bir çelik yelek geliştirdi. Bunların ağırlığı 4kg. Seri üretime henuz geçmedi ancak geçecek.

4. ve son olarak bırakın sınır karakollarını adamların en son bastığı karakol nerede ? Elazığ Palu.. Dümdüz ova ülkenin göbeği. Sorun sınır karakolları falan değil. Sorunu bambaşka bir yerde arayın.

eeeee tabi gemicik, gazetecik, televizyoncuk derken sınır karakollarına para kalmıyor tabi ...

bunun hesabını vermesi gereken halktır. o yöneticileri oraya getirirken düşüncektik.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
o karakollarda ilk şehit kimler oluyor biliyormusunuz gece devriyesini alan nöbetçi askerler bizim askerimiz ortada beklerken yiğit gibi gece karanlığında gelen yılan çıkarıp kanası vuruyor

---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:53 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:50 ----------

arkadaşlar size mahalleden arkadaşımın abisinin bize anlattıklarından bir hikaye anlatıcam kendisi hakkaride askerdi arkadaşımın abisi bi gün yine çatışma olmuş çatışma sona erdikten sonra ölülere bakmaya gidiyorlarmış arkadaşın abisi diyor peçeyi bi kaldırdık diyor her gün alışveriş yaptığımız manav meğer gece bize sıkıyormuş diyor gündüz köylü gece pkklılar

Lancelot; faydalı bilgiler teşekkürler.

ABD konsolosluğunu bizim sınır karakollarımızla karşılaştıranlar ancak provakatör amaç taşıyor olabilirler.

Fakat terörle yaklaşık 30 yıldır mücadele eden bir ülke o bölgedeki karakollarını bugüne kadar neden modernize edemedi, bunu sorgulamak gerekir.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:27 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:24 ----------

çelik yeleklerin nano teknoloji ile üretilmiş modelleri varmış, yanlış hatırlamıyorsam 1 kg civarında ağırlığı vardı, demek istediğim ağırlık problemi aşıldı artık ...

o yeleği şu aşamada 12.000 $ verip, sadece başbakan giyebiliyor maalesef.

Lancelot; faydalı bilgiler teşekkürler.

ABD konsolosluğunu bizim sınır karakollarımızla karşılaştıranlar ancak provakatör amaç taşıyor olabilirler.

Fakat terörle yaklaşık 30 yıldır mücadele eden bir ülke o bölgedeki karakollarını bugüne kadar neden modernize edemedi, bunu sorgulamak gerekir.

Karakollar 1984 den bu yana çok değişti. Silah, savaşma şekli vs bakımından. Ancak şu ne yazık ki değiştirilemez bir gerçek... Oralara o karakolları yeni yapılan kaleler gibi yapmazsan mutlaka kayıp verirsin. Çünkü bu tarz asimetrik savaşta bekleyen mutlaka darbe yer. Biz vatanımızı savunuyoruz ve bekliyoruz. O yüzdende darbe yiyoruz. Örnek, adamlar karakol basıyor 60 kişi ile biz 11 şehit veriyoruz onlar 10-12 ölü.. Ama biz sınır ötesi yapıyoruz kara harekatı 30-40 arası şehit veriyoruz onlar 250 ölü.. Bekleyen ölür.. Konu bu kadar basit.

Tüm karakollar yeni yapılan karakollar gibi olursa o vakit kaybımız azalacaktır. Ama ben size söyleyeyim, yeni yapılan karakollar da bir gün saldırıya uğrayacak ve orada da kayıp vereceğiz. Karakol un şekli şemali değil esas olan. Esas olan strateji. Ve bu bekleme stratejisi ne yazık ki yanlış..

Siz sanıyor musunuz ki; kandil e yaptığımız son sınır ötesi harekatta beceremediğimiz için gitmedik sonuna kadar.... Neyse daha fazla konusup sinirlerimi zıplatmayayım gece gece

geçen pendik karakolun önünden geçiyodum.adamın biri karakolun önündeki gülleri koparıyor nöbetçi polisin yanında içerden amir çıkyor barıyoo polise adam ağacı yerinden sökse ruhun duymıyacak polisin cevabı şu ekip arabası getirdi adamı.ben napim diyorbukadar bilinçsiz polis çoksa daha çok kayıp verilir
emniyette ALLAH korusun

Son düzenleme:
eeeee tabi gemicik, gazetecik, televizyoncuk derken sınır karakollarına para kalmıyor tabi ...

bunun hesabını vermesi gereken halktır. o yöneticileri oraya getirirken düşüncektik.

:cat: Aynı fikirdeyiz.Başka bir topiktede daha farklı olarak bunları dile getirdim ama bugün baktığımda silinmişti :).Burada bile bunları yazdığımızda siliniyor,kime neyi anlatacağız merak ediyorum.

sayın arkadaşlar bunları biz kurduk biz buyuttuk ve gene bu hale biz getirdik baştakıleride biz sectık halk sectı burda yapılması gereken sey cok basıt egitimle halkı bilinçlendırmek ve gereken kişiye cezasını veya odulunu sandık basında vermek şimdi 8 yıllık surecte 800 sehıt vermemiz bana gore sadece akp hukumetının yaptıgı icraatlardan dolayı değil haa onları savunmuyorum ama onceden beri gelen olaylar bizi buralara getirdi

Osman Pamukoglunu okuyan yada dinleyen varsa teror olayını daha iyi anlayabilir

burda senelerden beri bagırıyoruz yok turkuz yok soyleyız işte boyundurluk altında yasayamayız bayraksız olmaz v.b ama su an farkında olmasakta b işgal altındayız ve emın olun cok kotu durumdayız

onemli olan tek yurek olmak silahların mukemmel olması işte dunyanın en buyuk bilmem kacıncı buyuk ordusu olmak fayda etmıyor

yılda yaklasık 100milyar dolar terorle mucadeleye gidiyor sizce neden?

cunku eger turkıye teroru bitirirse bu parayla başka seyler yapar en basıtı bi fabrika yanı yerlı uretım milli sermaye v.b bunu istemeyenler en başka emperyalıst amerika o serefsizleri besleyerek bizi bu hallere dusurdu

su an gercekten o kadar sehit haberi gelıyor inanın oncekı gibi uzulemıyorum sehıdımızın anası babası diyor ya hanı "VATAN SAGOLSUN" sizce bu vatana deger mı daha dogrusu bu ulkeye bu siyasilere deger mı?

pasalarımızın siyasetcilerimizin cocukları cok sanslı hep batıda askerlık cıkıyor bence cok ilginc bazı siyasetçilerimizin oglu curuk raporu almakta ya arkadaşım bunlar insanlık ayoıbı ya lanet olsun boyle duzene

hiç duydunuz mu su holdıngın sahıbı ali beyın oglu mehmet bey sehit dustu ben duymadım

duydugum koylu mehmet aganın oglu memur ahmet beyın oglu ali veli şehıt ve dikkat edın tvlerde sehitlerimizin evlerı nedense cok iyi sartlarda değil

bunların hakkını nasıl odeyecekler ben bilemıyorum bunun obur dunyasını dusunseler ki bence dusunuyorlar cunku her cuma namazında haber oluyorlar ama sadece cuma gunleri yarım saat sonra unutuluyor

yazacak soyleyecek cok sey var ama yazanlar soyleyenler genelde kaza gecırıyor psikolojik bunalıma girip intihar edıyorlar

diyeceklerım bunlar sayın arkadaşlar Allah'ım sonumuzu hayır etsın bu ulke bu insanlar iyiyi guzelı hakedıyor inş guzel olur sonumuz

sayın arkadaşlar bunları biz kurduk biz buyuttuk ve gene bu hale biz getirdik baştakıleride biz sectık halk sectı burda yapılması gereken sey cok basıt egitimle halkı bilinçlendırmek ve gereken kişiye cezasını veya odulunu sandık basında vermek şimdi 8 yıllık surecte 800 sehıt vermemiz bana gore sadece akp hukumetının yaptıgı icraatlardan dolayı değil haa onları savunmuyorum ama onceden beri gelen olaylar bizi buralara getirdi

Osman Pamukoglunu okuyan yada dinleyen varsa teror olayını daha iyi anlayabilir

burda senelerden beri bagırıyoruz yok turkuz yok soyleyız işte boyundurluk altında yasayamayız bayraksız olmaz v.b ama su an farkında olmasakta b işgal altındayız ve emın olun cok kotu durumdayız

onemli olan tek yurek olmak silahların mukemmel olması işte dunyanın en buyuk bilmem kacıncı buyuk ordusu olmak fayda etmıyor

yılda yaklasık 100milyar dolar terorle mucadeleye gidiyor sizce neden?

cunku eger turkıye teroru bitirirse bu parayla başka seyler yapar en basıtı bi fabrika yanı yerlı uretım milli sermaye v.b bunu istemeyenler en başka emperyalıst amerika o serefsizleri besleyerek bizi bu hallere dusurdu

su an gercekten o kadar sehit haberi gelıyor inanın oncekı gibi uzulemıyorum sehıdımızın anası babası diyor ya hanı "VATAN SAGOLSUN" sizce bu vatana deger mı daha dogrusu bu ulkeye bu siyasilere deger mı?

pasalarımızın siyasetcilerimizin cocukları cok sanslı hep batıda askerlık cıkıyor bence cok ilginc bazı siyasetçilerimizin oglu curuk raporu almakta ya arkadaşım bunlar insanlık ayoıbı ya lanet olsun boyle duzene

hiç duydunuz mu su holdıngın sahıbı ali beyın oglu mehmet bey sehit dustu ben duymadım

duydugum koylu mehmet aganın oglu memur ahmet beyın oglu ali veli şehıt ve dikkat edın tvlerde sehitlerimizin evlerı nedense cok iyi sartlarda değil

bunların hakkını nasıl odeyecekler ben bilemıyorum bunun obur dunyasını dusunseler ki bence dusunuyorlar cunku her cuma namazında haber oluyorlar ama sadece cuma gunleri yarım saat sonra unutuluyor

yazacak soyleyecek cok sey var ama yazanlar soyleyenler genelde kaza gecırıyor psikolojik bunalıma girip intihar edıyorlar

diyeceklerım bunlar sayın arkadaşlar Allah'ım sonumuzu hayır etsın bu ulke bu insanlar iyiyi guzelı hakedıyor inş guzel olur sonumuz

Teşekkürler,silinmezse tabii.:cat:

Dünya devi ABD nin kartal yuvası denilen konsolosluğu ile bizim doğu sınırlarımızdaki kaçakcılıktan kalma barakadan bozma karakollar nasıl kıyaslanıyor enteresan yani pess diyorum.

Ayrıca yukardaki linkde yazan yazıyı okudum, arkadaşlar genelkurmay ayrılan bütçe ile egede golf sahaları yapıyor dikkantinize sunarım bilmem anlatabildimmi

aya

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
türkiyenin bütçesinden en büyük payı genelkurmay alıyor. neyin karşılığı : terörle mücadelenin karşılığı. terör biterse bu pay alınır mı? e peki terör biter mi? bütçeden en büyük payı alıp, golf sahası yaparsan bitmez. zaten golf sahalarının bakımı da bir hayli tutuyor...

haaa, osman pamukoğlu, erdal zeybekoğlu ve diğerleri mi? niyeyse bu askerlerin de emekli olduktan sonra çeneleri açılıveriyor birden. boşa da konuşuyorlar, doluya da... askerlik yaparkense sıkıyor biraz konuşmak niyeyse. acaba çok yoğun ve meşgul olduklarından mı görev başındayken konuşamıyorlar bilmiyorum. ama adama demezler mi, "arkadaş, maaşlı devlet memuruyken yanlışları görmüyordunuz, gördüklerinize de meslekten olmamak için ses çıkarmıyordunuz zulüm bile olsa". o zaman konuşmayan adam şimdi hiç konuşmasın, iki yüzlülüğe gerek yok...

hiç ağa, paşa yakını ölen yok mu diye soruldu ya. yorum olsun diye değil ama sadece bilgi olsun, bu soruyu tekrar bir yerlerde sorarken gelebilecek cevaplar da bilinsin diye söylüyorum :

Ali Babacan'ın yeğeni, şehit oldu. Ünlü birisi daha vardı yakını şehit olan ama şu an onu çıkaramadım. haaa, üst düzey komutan yakını yok şehit olan o ayrı tabii...

eğer biraz uzun diye sıkılmaz okursanız, burda yakını şehit olanlarlal ilgili bir yazı var. (yazarı ilk defa gördüm, tanımam etmem, reklammış gibi algılanmasın. arama yaptırırken buldum). ben bile tamamını okumadım, ama sadece paşaların yakınlarının ve çocuklarının askerlik yaptıkları yerleri okudum, o da yetti zaten...

http://www.cevdet.net/haber.php?go=fullnews&newsid=53

makam arabaları, özel uçaklar satılsa acaba kaç tane karakol kale haline dönüştürülebilirdi, toki evleri yerine oradaki karakollar adam akıllı korunaklı hale getirilseydi olmazmıydı, bende tunceli ovacıkdaydım, bir eşanjör sayesinde nehir suyunun ısıtıldığı eşanjörden gelen sıcak suyla çadırlarda yıkanıyorduk, çadırlarda aylarca yatan arkadaşlarımız vardı, oraya ağrı patnosdan gönüllü gitmiştim, bugün çağırsalar gene giderim ...

Ama olur mu canım hiç.Devlet tokiden kâr elde ediyor,ceplerine ihalelerden paralar akıyor malum kişilerin.Karakol kursa hiçbir kâr elde edemeyecek.

Dünyada ne yazıkki herşey paraya dönüşmüş.İnsanlar paradan başka bir b*k düşünmez olmuş.

Herkes kendi rantında.

Acaba soruyorum Genelkurmay Başkanlığına:

-Bir askeri operasyon bütün basına haber verilerek mi yapılır?

Acaba soruyorum hükümete:

-Neden bu kadar basiretsiz,askere söz geçiremiyor.İsrail'e kafa tutmasının sonucunda bunlarla karşılaşıyoruz.Ya yapacaksan tam yap ya da hiç yapma.Hani pişman olacaktı İsrail.Kim pişman oldu İsrail mi biz mi?

Bir askeri operasyon kimsenin haberi yapılmadan gece ani baskınlarla yapılır.Yoksa hiçbir üst düzey teröristi yakalamayazsınız.Hepsi Irak'ın güneylerine çekilir.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar