Bu tür durumlarda bence yumruktan önce hafif bir umursamaz gülümse eşliğinde konuşmak lazım,yumruk ikinci plan olmalı...
Mesela aynı şey benim başıma gelseydi,yani yanında bayanlarında olduğu bir araba yanımda durup(amaç yanındakilere artistlik yapmak belli)o söylediklerin söyleseydi,aramızdaki dialog şöyle gelişirdi sanırım;
O: - Napıosun sen altındaki motor sen motorlusun,napdığının farkındamısın,soldan gidiyosun
Ben:-Evet farkındayım,ya sen ne kadar zeki olduğunun farkındamısın?Bu zekaya sahip olabilmek için her sabah ayran mı içiyosun?Altındaki arabayı dağılmasın diye iple mi bağladın?
O: -Soldan gidemessin sen tamammı ehliyetin varmı senin?
Ben: -Evet var,görmek istermisin?Senin gibi bir idiota bile ehliyet variyorsa bu devlet,başkaları hayli hayli alır sen merak etme...Çek kenarı,ehliyet ve ehliyet harici görmek istediğin ne varsa göstereyim.
Devamında iki şık var,ya durur gerçekten sağa çekip ya da kaçar gider.
Eğer durursa,motorun sele altında devamlı olarak taşıdığım,kullanmak istemediğim ve bu kadar zaman bi şekilde kullanmadığım,halat kilidimi çıkartırım(bir arkadaşım yanlışlıkla halatın baş kısımını kafasına vurdu 5 dakika sersemledi),muhtemelen bunu gördükten sonra kaçar zaten ve kullanmanıza gerek kalmaz,ama yinede onu gördüğü halde üstünüze geliyorsa ya silah vardır ya da sizin ona saldırmayacağınızı,blöf yaptığınızı sanıyordur.Bu durumda çok dikkatli olmak lazım,silahı varsa delikanlılık yapmamak lazım.Ortalık bir hiç uğruna adam öldürebilecek kapasitede yaratıkla dolu.Aslında biber gazları var,bu tür durumlarda en etkilisi,10-20 ytl arası bişey.Sağa çek diyip sağa çektikten sonra camdan içeri ondan sıkılabilinir.
Bu tür dangalaklıkları yapanların genellikle arabası da eski püskü hurda bir alettir.Çok lüks arabalardan da yapılabiliyor ama bana şimdiye kadar sadece eski olanları denk geldi.Daha gerçi o kadar yol yaptım bu gibi bir durumla tam olarak karşılaşmadım...Benzeri şeyler olsa da bu kadar büyük boyutlu bir şey gelmedi başıma yani.Umarım kimseye de gelmez bundan sonra...