Kısacık Bir Gezi ve Atlattığım Kaza Tehlikesi

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
B sınıfı ehliyetimi 1989 da aldım. A sınıfı ehliyetimi ise 2021 yılında. Bisiklete de binerim ayrıca. Bugüne kadar ne bir kaza yaptım ne de düştüm. Trafik güvenliği keşke benim insafıma kalsaydı. Yazdıklarımı iyi okuyun lütfen.
Tam bir boomer kafası. Abs ve tcs gereksizliğini savunmak? 70lerdeki abslerdi fren mesafesini uzatan. O zamanlar abssiz arabadaki usta şoför absli arabadaki acemi şoförden daha kısa mesafede durabilirdi. 21.yy ikinci 10yılındaki abslerin frenlemesine profesyonel yarış pilotları bile yetişemez.Tanker şoförlüğü yapmıştım ve shell 2 yılda bir İzmir Çeşme'de bizi ileri seviye sürüş eğitimine alırdı. Ağır vasıtada ani debriyaj fren yapılmaz diyen boomer şoförleri eğitmek içindi daha çok. Araç kayar diye vites düşürüp, yardımcı frenlerle durmayıp faciaya neden olan usta boomerlar.
70model absli volvo tır ile 2020 model absli volvo tırın deterjanlı bir pistte videosu vardı. 2020 yılındaki absli tır 1,5 tır boyu kadar geride duruyordu 80km hızda.
Ayrıca deterjanlı bir pistte 40ton yüklü tırla esp, sadece kafa ile ani duruş ve manevra eğitimi alıyorduk.
Yani abs; far sensörü, silecek sensörü, start stop gibi konfor uygulaması değil.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar