Kış geldi, motorlar yattı mı?

Motosikleti
Garajda yatan bir Ninja 650
Kar, yağmur, çamur olmadığı sürece binerim. Diğer türlü g.tü üşütmeye gerek yok
7 kaç keçe ben geçe, 1 kat deri ben geri

Motosikleti
Yamaha XSR700
Baba tarafımdan memleketim diye bilirim az biraz: Çanakkalenin ayazı da yıkar devirir vallahi. En korumalı şekilde giyinsen bile gireceği yeri bilir/bulur o ayaz.
İşte o genelde buraya yağmayan karın ayazı oluyor. Çevre her yere kar yağıyor, Çanakkale soğuğu çekiyor, sonra 1 gün kar yağıyor soğuktan dolayı 1 hafta yerden kalkmıyor :D

Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
Yaz sıcağında motora mı binilir? Kışın soğuk havanın çaresi var, yazın sıcak havanın çaresi yok.

...
Yıllardır söylediğim, uyguladığım, muzdarip olduğum şey.

Kuzey Egeliyim. 37 yıldır Ankarada yaşıyorum. Ülkemizde motosikletle gitmediğim çok az yer kaldı. Ancak vakit darlığından dolayı maksimum 7-8 günlük turlara çıkabildim. Evdeki kedi sayımızın artmasından dolayı bu sürenin daha da kısalacağı endişesi taşıyorum.

Sadede geleyim: Vaktimin en geniş olduğu Temmuz-Ağustos aylarında sıcak havalardan ve nemden dolayı Ankaranın batısına, güneyine ve güneydoğusuna tura çıkamıyorum. 15 yıl kadar önce taze motorcuyken yapmadım değil ama Aydın sıcağında asfalttan vuran sıcaktan resmen bacaklarım yandı, yüzüm haşlandı.

Koruma giymeden de yola çıkmadığım için bir süre sonra zulüm oluyor keyif alma amaçlı çıktığım yolculuk.

Yabancıların ülkemizde geçmeyi en çok tercih ettikleri rotalardan birisi olan İzmir-Antalya arasındaki "Turquoise Coast" - Turkuaz Sahili güzergahından motosikletle geçmedim henüz.

Egenin efsane koylarını santim santim turlardım eğer 20 derece altı havalarda o taraflara gidebilseydim.

Çıldır gölüne, İshakpaşa Sarayına 2 kez gittim ama. :D

Ekim-Kasım aylarında havanın 5-20 derece arası gezindiği bugünlerdeki gibi havalarda ne biçim gezilir oralar ha!

Sırf bunun için emekli olasım var.

Motosikleti
Yamaha XSR700
Koruma giymeden de yola çıkmadığım için bir süre sonra zulüm oluyor keyif alma amaçlı çıktığım yolculuk.
Koruma giymediğin zaman daha kötü. Hem güneşten yanıyorsun hem de sürekli rüzgar estiği için yandığını farketmiyorsun. File mont giymek yazın çok daha mantıklı montsuz gezmekten. Kaza riskini saymıyorum bile. Kaza yapmayacağımı %100 garanti etseler bile güneşten korunmak için yine file mont giyerim.

Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
Koruma giymediğin zaman daha kötü. Hem güneşten yanıyorsun hem de sürekli rüzgar estiği için yandığını farketmiyorsun. File mont giymek yazın çok daha mantıklı montsuz gezmekten. Kaza riskini saymıyorum bile. Kaza yapmayacağımı %100 garanti etseler bile güneşten korunmak için yine file mont giyerim.
Galiba yanlış anlama oldu.

Koruma giymeden de yola çıkmadığım için = Koruma giyerek yola çıkıyorum :)

Motosikleti
Yamaha XSR700
Galiba yanlış anlama oldu.

Koruma giymeden de yola çıkmadığım için = Koruma giyerek yola çıkıyorum :)
Yok yok doğru anladım. Korumasız çıkmadığınızı anladım da sanki koruma giyemesek sıcak etki etmeyecekmiş gibi söylemişsiniz ona ithafen yazdım.
Koruma giymeyince güneş altında daha kötü oluyor. Daha bi zulüm. Belki kullanırken değil ama o yanıkla gideceğin yere varınca sıkıntı o zaman ortaya çıkıyor :D

çok komiksiniz genşler :d
biri 7°'de sürüyorum demiş, biri ılık götlü demiş, biri yağmur çamur sürüyorum demiş.... :D
yaşadığı yerde sanki kış yaşıyormuş gibi konuşmuş herkes.
e boşuna dememişler el çükü görmeyen kendininkini keser sapı sanar diye :D
tabi amacım alay etmek değil ama ben de mesela antalya'da yaşıyor olaydım herhalde yılda hepi topu 1-2 hafta motor sürmezdim.
götü yiyen varsa gelsin erzurum'da sürsün kışın ortalama -10°'lerde. -10°'ler de hani böyle öğlen artık güneşin en tepede olduğu zamanlar :D sabah zaten direkt -20°'lerde başlıyorsun güne. o sosyal medyada etkileşim kaşarlığı için tatlı su motorcuları diye laf sokanları görmek isterim açıkçası sabah -20°'lerde motora binerken :D
ben bu hafta sonu son postamı attım ve garaja koydum motoru. şu 1-2 gündür sabahları hava -1 ile 2° arası olduğundan biraz yumuşak ama geçen haftaya kadar birkaç haftadır -8°'i filan görüyordum motora binerken.

Motosikleti
D400
kardeşim ılık g.tlü dedik de orada da belirttik yağmur çamur vs diye.

dediğin -20 de zaten buzlanma olur, bütün şartları tek tek mi belirtelim dediğimiz cümlede.

Motosikleti
Motoru satıldı...
Eğer sürekli kar/yağmur yağan bir yerde değilseniz ve sadece "soğuk" diye motora binmiyorsanız bizim burada böylelerine "ılık g.tlü" diyoruz kusura bakmayın.
Sırf bu yağmur/kar sebebiyle motoru sattım araba aldım
aile desteklemeseydi araba için, daha üst cc scooter alabilirdim.

Son düzenleme:
Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
biri 7°'de sürüyorum demiş, biri ılık götlü demiş, biri yağmur çamur sürüyorum demiş.... :D
tabi amacım alay etmek değil ama ben de mesela antalya'da yaşıyor olaydım herhalde yılda hepi topu 1-2 hafta motor sürmezdim.
götü yiyen varsa gelsin erzurum'da sürsün kışın ortalama -10°'lerde. -10°'ler de hani böyle öğlen artık güneşin en tepede olduğu zamanlar :D sabah zaten direkt -20°'lerde başlıyorsun güne. o sosyal medyada etkileşim kaşarlığı için tatlı su motorcuları diye laf sokanları görmek isterim açıkçası sabah -20°'lerde motora binerken :D
ben bu hafta sonu son postamı attım ve garaja koydum motoru. şu 1-2 gündür sabahları hava -1 ile 2° arası olduğundan biraz yumuşak ama geçen haftaya kadar birkaç haftadır -8°'i filan görüyordum motora binerken.
Şimdi buna çıkıp Adana'lı Çukurova sıcağı görmemiş Erzurum'lu ne anlar sıcaktan diyebilir mi, Adana'lı olsam ben derdim. Tabiki coğrafya kader deyip, yazınız biraz kantarın topuzunu kaçırmış.

Motosikleti
yok:(
Bu vizör çamur tutmasın diye ne yapıyorsunuz?
shopping

bu zımbırtı vizörün çizilme hızınıda azaltıyor abi, yazın bile kaskı temizledikten sonra sıkıyorum çizilmeleri azaltıyor yüzey çok kaygan olduğu içun ha o dediğin bok gibi çamurun bence çok bir çaresi yok

Şimdi buna çıkıp Adana'lı Çukurova sıcağı görmemiş Erzurum'lu ne anlar sıcaktan diyebilir mi, Adana'lı olsam ben derdim. Tabiki coğrafya kader deyip, yazınız biraz kantarın topuzunu kaçırmış.

abi ben antalyalıyım :))) ve motor sürmeyi geçtim bizzat içinde büyüdüm o sıcağın. ayrıca motor sürmeye başladığımdan beridir de 2 yaz antalya'da da motor sürdüm. her iki uçta da yaşadım yani. her iki duyguyu da biliyorum. millet tişörtle, şortla motor sürüyorken, ben "lan şöyle 1 saat gezip geleyim" dediğim zamanlarda bile o sıcakta full ekipmanla motora biniyorum. başta zaten herhangi birinizin kantarın topuzunu kaçırdığımı düşürmesin diye bilerek "amacım alay etmek değil" yazdım. coğrafya kaderdir evet benim demek istediğim insanların bunun bilincinde olmadan yaşadıkları yerin sadece kendi etraflarından ibaret olduğunu sanıp sadece orada motora biniliyormuş gibi düşünerek o bölge kışın motoru kaldıranlara laf etmelerine tilt oluyorum. o yüzden o arkadaşlara diyorum bi tarafınız yiyorsa hani madem tatlı su motorcusu değilsiniz ya, gel burada bin o zaman motora diye. yoksa amacım hadsizlik yapmak değil elbette.

Erzurum, Sibirya'nın Türkiye modeli. Allah esirgesin. Yıllar önce kışın Ardahan'a gitme gafletinde bulundum. Öyle soğuğun Allah belasını versin. 1 ay geç döndüm, uçak kalkmadı kar fırtınası yüzünden.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Sırf bu yağmur/kar sebebiyle motoru sattım araba aldım
aile desteklemeseydi araba için, daha üst cc scooter alabilirdim.
Zaten ulaşım için araba daha verimli.
Motor ancak hobi olsun diye gezmek için olur o da karda buzda gerek yok.
Motosiklet ulaşım için çok kalabalık şehirlerde trafikten kurtulmak dışında bir avantajı yok.
İstanbulda yaşasam her gün işe gidip geliyor olsam tamam, o zaman araba ile 3 saatte gidebileceğim yolu motorla 1 saatte rahat rahat acele etmeden gidebiliyorum, yağış, kar buz yoksa motorla yola çıkardım ama büyük şehirler haricinde motosikletin ulaşım açısından avantajı yok. Araba lazım, motosiklet araba ile temel ulaşım ihtiyacını karşıladıktan sonra hobi aracıdır.

Motosikleti
2022-SYM Jet 14 200 + 2011-KLX250 + 2015-KTM Duke 200(arızalı yatış)
İstanbulda yaşasam her gün işe gidip geliyor olsam tamam, o zaman araba ile 3 saatte gidebileceğim yolu motorla 1 saatte rahat rahat acele etmeden gidebiliyorum, yağış, kar buz yoksa motorla yola çıkardım ama büyük şehirler haricinde motosikletin ulaşım açısından avantajı yok.
Aynen öyle. Istanbul'dayken her gün - kar yağışı hariç her gün gittiğim yol.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Bizim buralardan (İzmir) başlayarak aşağıya doğru kıyı şehirlerde yaşanmıyorsa 365 gün motora binmek pek mümkün değil.

- derecelerde değil belki ama şu şartlarda 650km kadar geldim. Sadece Ayvalık - Dikili arası ve İpsalada Sınırda beklerken kesildi yağmur. Yunan tarafında rüzgardan motoru dik süremiyordum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar