sukuter ve vitesli motorum var ama bu mevsimlerde sukuterle çıkıyorumÇok merak ettim motorunuzun marka ve modeli nedir acaba? Ben 20KM yaptığımda çok sürdüm diyorum![]()
eldivenin işaret parmağında arabadaki gibi silecek lastiği var iş görüyor..Bu vizör çamur tutmasın diye ne yapıyorsunuz?
İşte o genelde buraya yağmayan karın ayazı oluyor. Çevre her yere kar yağıyor, Çanakkale soğuğu çekiyor, sonra 1 gün kar yağıyor soğuktan dolayı 1 hafta yerden kalkmıyorBaba tarafımdan memleketim diye bilirim az biraz: Çanakkalenin ayazı da yıkar devirir vallahi. En korumalı şekilde giyinsen bile gireceği yeri bilir/bulur o ayaz.
Yıllardır söylediğim, uyguladığım, muzdarip olduğum şey.Yaz sıcağında motora mı binilir? Kışın soğuk havanın çaresi var, yazın sıcak havanın çaresi yok.
...
Koruma giymediğin zaman daha kötü. Hem güneşten yanıyorsun hem de sürekli rüzgar estiği için yandığını farketmiyorsun. File mont giymek yazın çok daha mantıklı montsuz gezmekten. Kaza riskini saymıyorum bile. Kaza yapmayacağımı %100 garanti etseler bile güneşten korunmak için yine file mont giyerim.Koruma giymeden de yola çıkmadığım için bir süre sonra zulüm oluyor keyif alma amaçlı çıktığım yolculuk.
Galiba yanlış anlama oldu.Koruma giymediğin zaman daha kötü. Hem güneşten yanıyorsun hem de sürekli rüzgar estiği için yandığını farketmiyorsun. File mont giymek yazın çok daha mantıklı montsuz gezmekten. Kaza riskini saymıyorum bile. Kaza yapmayacağımı %100 garanti etseler bile güneşten korunmak için yine file mont giyerim.
Yok yok doğru anladım. Korumasız çıkmadığınızı anladım da sanki koruma giyemesek sıcak etki etmeyecekmiş gibi söylemişsiniz ona ithafen yazdım.Galiba yanlış anlama oldu.
Koruma giymeden de yola çıkmadığım için = Koruma giyerek yola çıkıyorum![]()
Koruma giymeyince güneş altında daha kötü oluyor. Daha bi zulüm. Belki kullanırken değil ama o yanıkla gideceğin yere varınca sıkıntı o zaman ortaya çıkıyorKoruma giymeden de yola çıkmadığım için bir süre sonra zulüm oluyor keyif alma amaçlı çıktığım yolculuk.
Sırf bu yağmur/kar sebebiyle motoru sattım araba aldımEğer sürekli kar/yağmur yağan bir yerde değilseniz ve sadece "soğuk" diye motora binmiyorsanız bizim burada böylelerine "ılık g.tlü" diyoruz kusura bakmayın.
Şimdi buna çıkıp Adana'lı Çukurova sıcağı görmemiş Erzurum'lu ne anlar sıcaktan diyebilir mi, Adana'lı olsam ben derdim. Tabiki coğrafya kader deyip, yazınız biraz kantarın topuzunu kaçırmış.çok komiksiniz genşler :d
biri 7°'de sürüyorum demiş, biri ılık götlü demiş, biri yağmur çamur sürüyorum demiş....
yaşadığı yerde sanki kış yaşıyormuş gibi konuşmuş herkes.
e boşuna dememişler el çükü görmeyen kendininkini keser sapı sanar diye
tabi amacım alay etmek değil ama ben de mesela antalya'da yaşıyor olaydım herhalde yılda hepi topu 1-2 hafta motor sürmezdim.
götü yiyen varsa gelsin erzurum'da sürsün kışın ortalama -10°'lerde. -10°'ler de hani böyle öğlen artık güneşin en tepede olduğu zamanlarsabah zaten direkt -20°'lerde başlıyorsun güne. o sosyal medyada etkileşim kaşarlığı için tatlı su motorcuları diye laf sokanları görmek isterim açıkçası sabah -20°'lerde motora binerken
ben bu hafta sonu son postamı attım ve garaja koydum motoru. şu 1-2 gündür sabahları hava -1 ile 2° arası olduğundan biraz yumuşak ama geçen haftaya kadar birkaç haftadır -8°'i filan görüyordum motora binerken.
Bu vizör çamur tutmasın diye ne yapıyorsunuz?
Şimdi buna çıkıp Adana'lı Çukurova sıcağı görmemiş Erzurum'lu ne anlar sıcaktan diyebilir mi, Adana'lı olsam ben derdim. Tabiki coğrafya kader deyip, yazınız biraz kantarın topuzunu kaçırmış.
Erzurum, Sibirya'nın Türkiye modeli. Allah esirgesin. Yıllar önce kışın Ardahan'a gitme gafletinde bulundum. Öyle soğuğun Allah belasını versin. 1 ay geç döndüm, uçak kalkmadı kar fırtınası yüzünden.çok komiksiniz genşler :d
biri 7°'de sürüyorum demiş, biri ılık götlü demiş, biri yağmur çamur sürüyorum demiş....
yaşadığı yerde sanki kış yaşıyormuş gibi konuşmuş herkes.
e boşuna dememişler el çükü görmeyen kendininkini keser sapı sanar diye
tabi amacım alay etmek değil ama ben de mesela antalya'da yaşıyor olaydım herhalde yılda hepi topu 1-2 hafta motor sürmezdim.
götü yiyen varsa gelsin erzurum'da sürsün kışın ortalama -10°'lerde. -10°'ler de hani böyle öğlen artık güneşin en tepede olduğu zamanlarsabah zaten direkt -20°'lerde başlıyorsun güne. o sosyal medyada etkileşim kaşarlığı için tatlı su motorcuları diye laf sokanları görmek isterim açıkçası sabah -20°'lerde motora binerken
ben bu hafta sonu son postamı attım ve garaja koydum motoru. şu 1-2 gündür sabahları hava -1 ile 2° arası olduğundan biraz yumuşak ama geçen haftaya kadar birkaç haftadır -8°'i filan görüyordum motora binerken.
Zaten ulaşım için araba daha verimli.Sırf bu yağmur/kar sebebiyle motoru sattım araba aldım
aile desteklemeseydi araba için, daha üst cc scooter alabilirdim.
Aynen öyle. Istanbul'dayken her gün - kar yağışı hariç her gün gittiğim yol.İstanbulda yaşasam her gün işe gidip geliyor olsam tamam, o zaman araba ile 3 saatte gidebileceğim yolu motorla 1 saatte rahat rahat acele etmeden gidebiliyorum, yağış, kar buz yoksa motorla yola çıkardım ama büyük şehirler haricinde motosikletin ulaşım açısından avantajı yok.
kardeşim ılık g.tlü dedik de orada da belirttik yağmur çamur vs diye.
dediğin -20 de zaten buzlanma olur, bütün şartları tek tek mi belirtelim dediğimiz cümlede.