Objektif eleştiri gerekirse (ki bu camianın en elzem ihtiyacıdır), ben ortada bir KAZA görmüyorum...
Bilimsel anlamda kaza, en genel tarifi ile şöyle tanımlanıyor;
"Bir veya birden fazla ardışık dış kuvvetin etkisiyle meydana gelen istem ve kontrol dışı, fiziksel ve/veya ruhsal hasara neden olan olaydır."
İş kazalarından tutun, ev kazalarına, trafik kazalarına vb. kadar uyarlayabileceğiniz bir tanım...
Peki bu olayda ne görüyoruz?
Bir araya gelmiş öngörüsüz ve taşkın bir grubun, hiçbir önlem ve/veya kontrol kaygısı olmadan, hiç olmayacak bir yerde, hiçbir yasal norma uymayan bir pratikle, hasara ve can kaybına yol açtıkları varoş bir eğlence görüyoruz....
Bu bir ilk mi? Değil...bu bir son olacak mı? Olmayacak...
Sadece bizde de değil, dünyada hemen her coğrafyada insan dürtülerini kolayca etkileyecek bir araç kullanıyoruz. Gerçekten hızla birlikte heyecan ve özgürlük hissinin pompalandığı, adrenalinin tavan yaptığı, zihnin sınırlarından arındığı, içsel motivasyonu köpürten bir araç; lakin sonuçlar pek de keyif verici olmuyor görüldüğü gibi...
Tabii bir motorcu! platformunda, motorcuyu! önceleyen, motorcuyu! kayıran, başına AMA koymadan motorcuyu! eleştiremeyen, olmadık demagojilerle motorcuya! arka çıkan, motorcu! lehine pozitif ayrımcılık yapan zihinleri okumak sürpriz değil. Ama bu tutum ne bize, ne de karşı cenaha hiç bir katkı sağlamıyor. Bu haberin paylaşıldığı platformlardaki eleştirileri okudunuz mu bilemiyorum ama gerçekten motorcu! lehine okunacak pek bir şey bulamıyorsunuz. Hele hele son yıllardaki bu kurye furyası ile artan tepkileri de toplarsanız, motosiklet sürücülerine karşı oluşan ön yargıları kırmanın gittikçe zorlaştığını göreceksiniz.
Peki biz, yani Türkiye'nin en büyük motorcu! platformu olarak övünen bu forum ne yapıyor bu konuda? Demagojiler, polemikler ve sıkı sıkıya bağlı olunan retorikler üzerinden saf tutuyor, motorcuya! halel getirmemek için kırk takla atıyor...
Velhasıl, tepkiyi videodaki varoşlar ile birlikte hep birlikte göğüslemek zorunda kalıyoruz...
Böyle devam edelim diyorsanız ne ala, kolay gelsin...