Kırıkkale’de feci kaza! Uzman çavuş hayatını kaybetti

Motosikleti
K 1600 GTL
Linç kültürü değil öyle mi?

Üşenmeyip ekşi sözlüğü açın lütfen ,ilk sayfada bu kaza var ve yüzlerce yorum yapılmış , iyi ki ölmüş diyenler.. Bir trafik teröristinden daha kurtulduk diyenler.. Passat'ın kaportasına üzüldüm diyenler...

Benzer şekilde X platformunda da bu kaza konuşuluyor.

Türkiye'de aynı kaza iki otomobil arasında yüzlerce kez yaşanıyor , aşırı hız ve yola kontrolsüz çıkış , söyler misiniz hangisi bu şekilde gündem oluyor ?

Kaza raporunda kusur büyük ihtimalle %50 %50 çıkacak fakat kazayı yapan motosiklet olunca insanlar bütün kinlerini kusuyorlar , bu linç kültürü değilse nedir söyler misiniz ?
Bu linç kültürüne motosiklet sürücülerinin ( özellikle kuryelerin ) katkısını da göz ardı etmeyelim. Toplum olarak zaten kokuştuk onu tartışmıyorum bile.....

Motosikleti
Suzuki GSX 8R
Bu linç kültürüne motosiklet sürücülerinin ( özellikle kuryelerin ) katkısını da göz ardı etmeyelim. Toplum olarak zaten kokuştuk onu tartışmıyorum bile.....
Eğer linç edilecekse ,tepki gösterilecekse , 1 otomobil alırken vergi olarak 2 otomobil parası da kendilerine isteyenler ,işsiz gençleri motokuryelik yapmaya mahkum edenler eleştirilsin.

Gidin sabahları okul önlerine bakın , özel okulların değil ,kenar mahallelerdeki devlet okullarının önüne , insanlar çaresizlikten çocuklarını scouter'ın üstünde taşıyorlar , o yağmurun altında kaloriferi açık bir otomobilin içinde ,güvenle seyehat etmek istemezler miydi?
Hurda bir demir yığınına verecek paraları olmadığı için bu eziyeti çekiyorlar.

Üniversite mezunu gençlerimiz , hayata tutunmak ,ihtiyaçlarını karşılamak , üç kuruş harçlıklarını çıkarmak için motosiklet üstünde hayatlarını tehlikeye atıyorlar , neden ? İki tane fazla paket taşıyıp biraz daha para kazanabilmek için.

Linç edeceksiniz bunlara sebep olanları edin ,gücünüz gariban emekçilere mi yetiyor ?

Motosikleti
1190 ADV
Ölene Allah'tan rahmet dilerim. Video kaydında ortalık tam belli olmuyor, sanki otomobil sürücüsü devamı olmayan bir yola gitmeye çalışıyormuş gibi ama Google haritalardan kaza yerini buldum. Adam karşıya geçmeye çalışıyor, kusurlu bir durum yok. Motosiklet sürücüsünün geldiği yer çukurda kalıyor, ikiside birbirini görememiş olabilir. Sonuç olarak motosiklet çok hızlı.

Kaza yeri: 39.85718661364692, 33.54893066979508

Motosikleti
K 1600 GTL
Eğer linç edilecekse ,tepki gösterilecekse , 1 otomobil alırken vergi olarak 2 otomobil parası da kendilerine isteyenler ,işsiz gençleri motokuryelik yapmaya mahkum edenler eleştirilsin.

Gidin sabahları okul önlerine bakın , özel okulların değil ,kenar mahallelerdeki devlet okullarının önüne , insanlar çaresizlikten çocuklarını scouter'ın üstünde taşıyorlar , o yağmurun altında kaloriferi açık bir otomobilin içinde ,güvenle seyehat etmek istemezler miydi?

Üniversite mezunu gençlerimiz , hayata tutunmak ,ihtiyaçlarını karşılamak , üç kuruş harçlıklarını çıkarmak için motosiklet üstünde hayatlarını tehlikeye atıyorlar , neden ? İki tane fazla paket taşıyıp biraz daha para kazanabilmek için.

Linç edeceksiniz bunlara sebep olanları edin ,gücünüz gariban emekçilere mi yetiyor ?
Sapla saman karışıyor gibi... Motosiklet kullanmaya mecbur olmak, onu yarınlar yokmuş gibi saçma sapan kullanmanın gerekçesi değil....

Motosikleti
D400

Gerektiği yerde insanları istemediği işlere mahkum edenlere eleştiri yapıyoruz.

Sonradan ekonomik durumu bozulmadıysa çaresizlikten çocuklarını scooter üstünde torba gibi taşıyan varoşların çocuk yapmaması lazım. G.tüne giymeye donu yok çocuk yapmış bi de "ay yazık parasızlıktan scooterla cocukları çuval gibi taşıyor" diye empati mi yapcaz?

Üni mezunu genclerimizi bu noktada mahveden sisteme zaten karşıyız, fakat %80 gencimiz üni okumak için üni okuyor. %20 dışında üni okumanın bir anlamı olmadıgını çözmeleri lazım.

Bir önceki sayfamda linç ile ilgili gerekeni yazdım, 2 tane durumu betimledim. gayette motorcunun neden linç yediği ortada. iyi ki ölmüş demiyorum tabki ki fakat arkadaşın genel kullanımı bu mu bilmediğimden onun özelinde değil genel bir yorum yaparsam hep bu şekilde kullanan birisi öldüğü zaman en azından başkasını öldürmeden kendini imha etmiş diyebilmeliyiz.

Motosikleti
Suzuki GSX 8R
Sapla saman karışıyor gibi... Motosiklet kullanmaya mecbur olmak, onu yarınlar yokmuş gibi saçma sapan kullanmanın gerekçesi değil....
bir gün gerçekten paraya ihtiyacınız olduğu için kuryelik yaparsanız , 2 -3 paket fazla atarsanız çocuğunuzun cebine harçlık koyabileceğiniz düşüncesiyle çalışmak zorunda kalırsanız ,o zaman bunu tekrar konuşuruz.

Motosikleti
apec apx7/ um 250 renegade vegas
arkadaşım, olayı başlatan motosiklet. ben bunu dile getirince linç mi oluyor? hertürlü sosyal medyada motosikletlilerin yaptığı serserilikleri izliyoruz. evet araba kullananlar da yapıyor başta kuş serisi kullananlar olmak üzere. aradaki fark arabayla kaza yapanların çoğu (kuş serisi kullananlar hariç) ölmeden kurtulabiliyor. ki onları da lanetliyorum. en azından kendi adıma. ama sırf motosiklet kullanıyor diye serserilik yapan kimseyi kayırmak gibi bir kaygım da yok. bu arada yaşım neredeyse 50. daha tekere kaldıran harleyci videosuna denk gelmedim, yada indian. yada başka pahalı motorlar sayabilirim. demekki meselenin gelirle alakalı sosyo-kültürel boyutu da var.

Motosikleti
D400
bir gün gerçekten paraya ihtiyacınız olduğu için kuryelik yaparsanız , 2 -3 paket fazla atarsanız zaman çocuğunuzun cebine harçlık koyabileceğiniz düşüncesiyle çalışmak zorunda kalırsanız ,o zaman bunu tekrar konuşuruz.

kazayı yapan kurye mi?

Kurye 2-3 paket atacak diye beni ezme tehlikesine ya da kuralları hiçe saymasını kabul mü edeceğiz?

Israrla neden fakir fukaranın kontrolsüz üremesi sonucu doğmuş çocuklar üzerinden acındırma politikası yapıyorsun?

Motosikleti
Suzuki GSX 8R
Gerektiği yerde insanları istemediği işlere mahkum edenlere eleştiri yapıyoruz.

Sonradan ekonomik durumu bozulmadıysa çaresizlikten çocuklarını scooter üstünde torba gibi taşıyan varoşların çocuk yapmaması lazım. G.tüne giymeye donu yok çocuk yapmış bi de "ay yazık parasızlıktan scooterla cocukları çuval gibi taşıyor" diye empati mi yapcaz?

Üni mezunu genclerimizi bu noktada mahveden sisteme zaten karşıyız, fakat %80 gencimiz üni okumak için üni okuyor. %20 dışında üni okumanın bir anlamı olmadıgını çözmeleri lazım.

Bir önceki sayfamda linç ile ilgili gerekeni yazdım, 2 tane durumu betimledim. gayette motorcunun neden linç yediği ortada. iyi ki ölmüş demiyorum tabki ki fakat arkadaşın genel kullanımı bu mu bilmediğimden onun özelinde değil genel bir yorum yaparsam hep bu şekilde kullanan birisi öldüğü zaman en azından başkasını öldürmeden kendini imha etmiş diyebilmeliyiz.
Ölen bir yakınınız olsa, bunu söylebilir miydiniz ?

Motosikleti
eskiden olsan eleştirirdim ama günün sonunda bu insanlar bu durumda olmamızın sebebi, bu ortamı hazırlayanlara oy verenler. o yüzden artık eleştirmiyorum.

Yol kenarında motosiklet sürücüsünün arkadaşları onun gelmesini bekliyor. Muhtemelen arkadaşlarına hava atmak veya instaya felan içerik çıkarmak için o kadar hızlı geliyor. Hatalı kim olursa olsun en ağır bedeli rahmetli ödedi. Hız limitlerine göre sürseydi ekipmanı varsa hafif yaralanma ile atlatırdı. Araç sürücüsüne de yazık oldu, haklı veya haksız ama gel de o travmayı atlat şimdi.

Motosikleti
Suzuki GSX 8R
kazayı yapan kurye mi?

Kurye 2-3 paket atacak diye beni ezme tehlikesine ya da kuralları hiçe saymasını kabul mü edeceğiz?

Israrla neden fakir fukaranın kontrolsüz üremesi sonucu doğmuş çocuklar üzerinden acındırma politikası yapıyorsun?
Linç konusu kuryelere geldiği için bunları söyledim yani konuyu ben açmadım.
Fakir bir ailenin çocuğu değilim, fakat olabilirdim.
Yaşam hakkı konusunu maddiyatla bağdaştırmak ve bunu tartışmak beni utandırır. Bu konuda tartışmayacağım.

Motosikleti
D400
Ölen bir yakınınız olsa, bunu söylebilir miydiniz ?

acındırma ve demagoji ile yürütmeye çalışıyorsun üstüne bizi kötü göstermek için çabalıyorsun. hem de işine gelen kısmına cevap verıyorsun yazılanların.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Linç konusu kuryelere geldiği için bunları söyledim yani konuyu ben açmadım.
Fakir bir ailenin çocuğu değilim, fakat olabilirdim.
Yaşam hakkı konusunu maddiyatla bağdaştırmak ve bunu tartışmak beni utandırır. Bu konuda tartışmayacağım.

oha bi de yaşam hakkı oldu.
biz fakir cocukları ölsün mü dedik?

resmen algı yapıyorsun.

Motosikleti
Suzuki GSX 8R
peki passatta senin bir yakının ölmüş olsa yine motorcuyu savunacak mıydın? unutma aynanın iki yüzü vardır.
Hiç birimiz kusursuz değiliz ,kendi yakınım veya bir başkası ,hiçkimse için '' kendini imha etmiş olması iyi ''diyemem.

acındırma ve demagoji ile yürütmeye çalışıyorsun üstüne bizi kötü göstermek için çabalıyorsun. hem de işine gelen kısmına cevap verıyorsun yazılanların.

resmen algı yapıyorsun

resmen algı yapıyorsun.
rica ediyorum kurduğunuz cümleleri tekrar düşünüp değerlendirin , maksadım tartışmak veya demogoji yapmak değil ve hatta tartışma gibi gördüğünüz şeyi ,cevap hakkım olsa bile burada bırakıyorum.

Motosikleti
SYM JetX 125 2026
Linç kültürü değil öyle mi?

Üşenmeyip ekşi sözlüğü açın lütfen ,ilk sayfada bu kaza var ve yüzlerce yorum yapılmış , iyi ki ölmüş diyenler.. Bir trafik teröristinden daha kurtulduk diyenler.. Passat'ın kaportasına üzüldüm diyenler...

Benzer şekilde X platformunda da bu kaza konuşuluyor.

Türkiye'de aynı kaza iki otomobil arasında yüzlerce kez yaşanıyor , aşırı hız ve yola kontrolsüz çıkış , söyler misiniz hangisi bu şekilde gündem oluyor ?

Kaza raporunda kusur büyük ihtimalle %50 %50 çıkacak fakat kazayı yapan motosiklet olunca insanlar bütün kinlerini kusuyorlar , bu linç kültürü değilse nedir söyler misiniz ?
Dibine kadar katılıyorum, kuryeler sayesinde zerre imajı kalmadı motosikletin. O kadar kötü, o kadar rezil, o kadar berbat kullanıyorlar ki insanlara gına getirdiler ve kurunun yanında yas yanıyor.

bir gün gerçekten paraya ihtiyacınız olduğu için kuryelik yaparsanız , 2 -3 paket fazla atarsanız çocuğunuzun cebine harçlık koyabileceğiniz düşüncesiyle çalışmak zorunda kalırsanız ,o zaman bunu tekrar konuşuruz.
Çocuğumun cebine harçlık için 2 - 3 paketi atarken ne birinin hakkına girerim, ne de kendi canımı tehlikeye atarım.

Motosikleti
Hiç birimiz kusursuz değiliz ,kendi yakınım veya bir başkası ,hiçkimse için '' kendini imha etmiş olması iyi ''diyemem.
kimse demiyor zaten ama bu hareketi yapan motorcuya üzülmemek iyi oldu demek değildir aralarında derinden bir ayırım var.

Motosikleti
DOMİNAR 400 UG 23
Otomobil sürücüsü aslında yola bakarak çıkıyor ve motosikletin farını görüyor , işte tam burada motosikletin hızını kestiremediği için ölümcül bir karar veriyor ve '' o gelmeden ben geçerim '' diyor . Burada ,otomobil sürücüsünün verdiği bu hatalı karar ,arkadaşımızın hayatına mal olmuş.
Motosikletin hızını kestirmek araç sürücüleri için mümkün değildir. Tahliye yoldan ana yola bağlanacağın zaman gelen motoru gördüğünde durmak en iyisi. Çünkü ne hızla geldiğini bilebilmek mümkün değildir. Hiç kimse de tahmin edemez. Bu araç sürücüsü diğer direksiyon şoförleri gibi geçerim demiş. Araba sürmek gaza basıp direksiyon çevirmekten çok öte ama eğitimde versen bizim memleketin havasında mı suyundan mı nedir falan filan işte. Ehliyet alacak kadar zekası araba alacak kadar parası olan herkes trafikte. Araç içerisinde cc kullanıp tabureye oturur gibi araç sürenler var. Kural derki; ayağın gaz pedalında değilken firen pedalının üzerinde olmalı, illa fren yapmana gerek yok. Kuraldır bu. Pedalı karıştıran arkadaşların da karıştırma sebeplerinden biri de budur. Motorcu hızlımı hızlı. Keşke olmasaydı. Allah rahmet eylesin.

Motosikleti
Yok
"Döner mi? Döner... Çıkar mı? Çıkar... Durur mu? Durur... Girer mi? Girer... Önüne kırar mı? Kırar..."

Zafer hocanın bu sözlerini araç kullanan her sürücünün kafasının bir köşesine yazması gerektiği kanâatindeyim, sadece motosiklet sürücüleri değil.

Ayrıca tabii en başta kurallara harfiyen uymak - süs olsun diye konulmuyor o kurallar.

Motosikleti
D400
İyi ya da kötü bu ülkede kanunlar var kurallar var. Kurallar olmazsa herkes kendine göre esnetir ise anarşi çıkar.

"Arınma Gecesi" filmine döner bu ülke.

O nedenle yok çocugu içinmiş yok şuymuş yok harçlıkmış yok buymuş kimseye empati yapamam. Düzgün sürmeyen adamla yola çıkmam, varoş adamla aynı masaya oturmam. Bu kadar basit.

Bir konunun detayını bilmeden kimseye de iyi ki ölmüş diyemezsin; az önce arkadaş söyledi bu konudaki adam hız denemesi yapıyormuş sanırım doğru mu bilmem.

Ama genel olarak kuralsız süren insanlar öldüğünde de iyi olmuş en azından kendi kendini imha etmiş derim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar