Kırıkkale’de feci kaza! Uzman çavuş hayatını kaybetti

uzman-cavus-kazasi.jpg

Kırıkkale’de bir motosiklet sürücüsünün hayatını kaybettiği, bir kişinin de yaralandığı kazaya ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı.

Osmangazi Mahallesi Doğu Bulvarı’nda meydana gelen kazada, motosiklet ile otomobil çarpıştı. Çarpışmanın şiddetiyle her iki araçta da büyük çapta hasar oluşurken, motosiklet sürücüsü olay yerinde yaşamını yitirdi. Otomobil sürücüsü ise yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.

Kazanın yeni görüntülerinde çarpışma anı saniye saniye görülürken, olayın nasıl meydana geldiğiyle ilgili soru işaretleri de dikkat çekti. Özellikle otomobilin çarpışma öncesindeki seyir hattı ve motosikletin geliş yönü, kazanın nedenine ilişkin merakı artırdı.

Görüntülerin sosyal medyada paylaşılmasının ardından kullanıcılar kazanın sorumluluğu ve çarpışma öncesindeki olası manevralar konusunda farklı görüşler dile getirdi. Kazanın kesin nedeni ise yapılacak inceleme ve bilirkişi değerlendirmesinin ardından netlik kazanacak.

Haberin devamı için tıklayın.

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Eleştirin arkadaşlar eleştirin . Ölenin arkasından kötü konuşmuş olmazsınız. Ölen öldüğüyle kaldı Allah rahmet eylesin , kalanlarına sabırlar dilerim . Gencecik bir çocuk. Susarsak kimseye faydamız olmaz Konuşursak belki tek bir gencin
hayatını kurtarmış olabiliriz.
Burada aracın suçu var diyen arkadaş çıkarsa kağıt üzerinde haklıdır derim , ama kaybedilen hayatın sebebi motosiklet sürücüsüdür. Şehir içerisinde olması gereken hızda gitseydi bu kaza belki hiç olmayacaktı ya da maddi hasarlı olarak bitecekti. Çok şükür savrulan araba veya motosiklet kenardaki gençlere isabet etmemiş. Olay çok daha vahim bitebilirdi.

Motosikleti
Suzuki GSX 8R
Evet motosiklet sürücüsü hızdan dolayı kusurlu.

Fakat...

30 yılın tecrübesiyle sizi otomobilin koltuğuna götürmek ve farklı bir şey daha söylemek istiyorum.

Otomobil sürücüsü aslında yola bakarak çıkıyor ve motosikletin farını görüyor , işte tam burada motosikletin hızını kestiremediği için ölümcül bir karar veriyor ve '' o gelmeden ben geçerim '' diyor . Burada ,otomobil sürücüsünün verdiği bu hatalı karar ,arkadaşımızın hayatına mal olmuş.

Değerli arkadaşlar , kavşaklardan veya tali yollardan ana yola çıkarken ,gelen aracın hızından emin değilseniz sakın aracınızı hareket ettirmeyin ,özellikle geceleri.

Spor otomobiller ve motosikletler tahmininizin üstünde hızlarla gelebilirler ve kalkışta kaybedeceğiniz 1-2 saniyede bile bütün hesaplarınız karışır ,çok ciddi kazalar yaşayabilirsiniz. Emin değilseniz bekleyin , bu acemilik değil ,bırakın geçen geçsin ,siz kendinizi güvene alın.

Son düzenleme:
Motosikleti
Evet motosiklet sürücüsü hızdan dolayı kusurlu.

Fakat...

30 yılın tecrübesiyle sizi otomobilin koltuğuna götürmek ve farklı bir şey daha söylemek istiyorum.

Otomobil sürücüsü aslında yola bakarak çıkıyor ve motosikletin farını görüyor , işte tam burada motosikletin hızını kestiremediği için ölümcül bir karar veriyor ve '' o gelmeden ben geçerim '' diyor . Burada ,otomobil sürücüsünün verdiği bu hatalı karar ,arkadaşımızın hayatına mal olmuş.

Değerli arkadaşlar , kavşaklardan veya tali yollardan ana yola çıkarken ,gelen aracın hızından emin değilseniz sakın aracınızı hareket ettirmeyin ,özellikle geceleri.

Spor otomobiller ve motosikletler tahmininizin üstünde hızlarla gelebilirler ve kalkışta kaybedeceğiniz 1-2 saniye bile bütün hesaplarınız karıştırır ,çok ciddi kazalar yaşayabilirsiniz. Emin değilseniz bekleyin , bu acemilik değil ,bırakın geçen geçsin ,siz kendinizi güvene alın.

Kesinlikle katılmıyorum . Araç sürücüsünün davranışı hataydı ama motosiklet sürücüsünün davranışı kendi öz kararıydı. İnsanlar hata yapabilir ama bilinçli olarak verilen kararlar sonucunda bir kaza olursa ölümün sebebi bu karardır.

Ben trafikteki bir sürücü olarak başkalarının keyfiyeti ile yaptıkları aşırı hızı telafi etmek zorunda değilim. Kurallara herkes uymak zorunda motosikletin bir ayrıcalığı yok . Orada o hızla gidemezsin. Oradaki bir otomobil değilde karşıdan karşıya geçen bir çocuk yada bebek taşıyan bir anne olsaydı da aynı yorumu yapabilecekmiydiniz. Motosiklet hızlı gidebilir dikkat etseydiniz mi diyecektiniz ölmüş olacak insanlara ????

Motosikleti
Suzuki GSX 8R
Kesinlikle katılmıyorum . Araç sürücüsünün davranışı hataydı ama motosiklet sürücüsünün davranışı kendi öz kararıydı. İnsanlar hata yapabilir ama bilinçli olarak verilen kararlar sonucunda bir kaza olursa ölümün sebebi bu karardır.

Ben trafikteki bir sürücü olarak başkalarının keyfiyeti ile yaptıkları aşırı hızı telafi etmek zorunda değilim. Kurallara herkes uymak zorunda motosikletin bir ayrıcalığı yok . Orada o hızla gidemezsin. Oradaki bir otomobil değilde karşıdan karşıya geçen bir çocuk yada bebek taşıyan bir anne olsaydı da aynı yorumu yapabilecekmiydiniz. Motosiklet hızlı gidebilir dikkat etseydiniz mi diyecektiniz ölmüş olacak insanlara ????
Evet herkes kurallara uymak zorunda fakat herkes kurallara uymuyor , her ne olursa olsun dikkat etmek zorundayız ,ölümlü bir kaza olduktan sonra haklı veya haksız olmak yetmiyor.
Trafikteki herkesi ,potansiyel olarak her an en dengesiz hareketleri yapabilecek kişiler olarak değerlendirmeliyiz , karşıdan gelen aşırı süratli ,alkollü ,dengesiz ,acemi vs. olabilir fakat verdiğiniz kararlarla onların da hayatını kurtarabilirsiniz , araç sürücüsü işini şansa bırakarak yola hatalı çıkış yapmış ,insan hayatı şansa bırakılmaz ..

Motosikleti
Bajaj Pulsar NS 400 Z
Ben motosiklet sürücüsünün intihar etmiş olabileceğini düşünüyorum.

Eğer değilse; motosiklet sürücüsünün üç büyük hatası var.

1. Gece sürmek,
2. Kavşaklara yaklaşırken hız kesmemek.
3. Şehir içinde hız limitlerinin çok üstünde ve kendi becerisinin yetmediği hızda sürmek.

Motosikleti
Suzuki GSX 8R
İyi de motosiklet veya araç kullanırken bu kadar olmasa da hiçbirimiz benzer hareketler yapmadık mı? Hepimiz mi kusursuz ve trafik kurallarına saygılı sürücüleriz ..?

O zaman her hata yapan ölsün diyelim ,oldu mu şimdi ?

Ben motosiklet sürücüsü hatasız demiyorum fakat özellikle motosikletlilere yönelik ciddi bir linç kültürü oluşmuş ,herkes ''iyi olmuş '' diyor ve kimse araç sürücüne ''öyle yola mı çıkılır ? '' demiyor.

Karşıdan gelen alkollü ,dengesiz, acemi vs. bir insan olabilir fakat sonuçta bir insan ve araçla ana yola öyle çıkılmaz. Trafikte kendi hayatımız kadar başkalarının da hayatından sorumluyuz.

Motosikleti
apec apx7/ um 250 renegade vegas
İyi de motosiklet veya araç kullanırken bu kadar olmasa da hiçbirimiz benzer hareketler yapmadık mı? Hepimiz mi kusursuz ve trafik kurallarına saygılı sürücüleriz ..?
Ben motosiklet sürücüsü hatasız demiyorum fakat özellikle motosikletlilere yönelik ciddi bir linç kültürü oluşmuş ,herkes ''iyi olmuş '' diyor ve kimse araç sürücüne ''öyle yola mı çıkılır ? '' demiyor.

Karşıdan gelen alkollü ,dengesiz, acemi vs. bir insan olabilir fakat sonuçta bir insan ve araçla ana yola öyle çıkılmaz.
mesele linç kültürü değil, mesele rahmetli gecenin bir vakti böyle saçma bir duruma kalkışmasaydı şimdi sevdiklerinin yanında olacaktı meselesi. linçe gelince, niye motosikleti altına alan illaki serserilik yapmak zorunda hissediyor kendini? şehiriçinde 50-70 yerine göre 90 gitmek, teker kaldırmamak, virajda motoru zorlamamak bu kadar mı zor? motorun anlamı illaki uçlarda sürmek mi? heleki tek kaporta insanın kendi vücudu olunca bu bile bile lades değil mi?

Motosikleti
D400
Genel konuşuyorum.

Evet olmaması gerekli dikkat etmemiz gerekli kesinlikle masum oldugumuz anlamına gelmiyor ancak boş bulundunuz yola çıktınız ya da yola çıkarken arabanın direğine denk geldi geleni görmediniz..

1. secenekte karşıdaki adam full ekipman ve hız sınırlarına uygun geliyor. Kurtarabilir. Ama kurtaramayıp size çarptı. Ya yaralanmaz ya da birkaç kırık ile kurtulur. Siz katil olmazsınız ve büyük bir ceza almazsınız.

2. secenekte karşıdaki adam ekipmansız son gaz geliyor. size çarptı, siz yaralandınız. adam kaza sebebiyle öldü. Katil oldunuz ve cezanız normalden de fazla olabilir.

Bu açıdan düşünün.

Motosikleti
Genel konuşuyorum.

Evet olmaması gerekli dikkat etmemiz gerekli kesinlikle masum oldugumuz anlamına gelmiyor ancak boş bulundunuz yola çıktınız ya da yola çıkarken arabanın direğine denk geldi geleni görmediniz..

1. secenekte karşıdaki adam full ekipman ve hız sınırlarına uygun geliyor. Kurtarabilir. Ama kurtaramayıp size çarptı. Ya yaralanmaz ya da birkaç kırık ile kurtulur. Siz katil olmazsınız ve büyük bir ceza almazsınız.

2. secenekte karşıdaki adam ekipmansız son gaz geliyor. size çarptı, siz yaralandınız. adam kaza sebebiyle öldü. Katil oldunuz ve cezanız normalden de fazla olabilir.

Bu açıdan düşünün.

İşte tam olarak budur.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Almanyaya ilk geldiğimde pek çok yerde hız sınırının 30 km olması beni çok şaşırtmıştı. Ama sonradan gördümki 30 km ile kim ne hata yaparsa yapsın kolay kolay kaza olmuyor. İnsanlar sadece hız sınırlarına uysalar bile kazaların ne kadar azalacağına hayret edecekler. Hız olmayınca herşey kolayca telafi edilebiliyor. Kim hangi hatayı yaparsa yapsın kaçınabiliyorsunuz

Motosikleti
K 1600 GTL
İyi motosiklet sürücüsü olmayı hız ve yatış açısı ile ölçtüğümüz için böyle olaylar yaşamaya devam edeceğiz ne yazık ki.....

Motosikleti
Suzuki GSX 8R
Linç kültürü değil öyle mi?

Üşenmeyip ekşi sözlüğü açın lütfen ,ilk sayfada bu kaza var ve yüzlerce yorum yapılmış , iyi ki ölmüş diyenler.. Bir trafik teröristinden daha kurtulduk diyenler.. Passat'ın kaportasına üzüldüm diyenler...

Benzer şekilde X platformunda da bu kaza konuşuluyor.

Türkiye'de aynı kaza iki otomobil arasında yüzlerce kez yaşanıyor , aşırı hız ve yola kontrolsüz çıkış , söyler misiniz hangisi bu şekilde gündem oluyor ?

Kaza raporunda kusur büyük ihtimalle %50 %50 çıkacak fakat kazayı yapan motosiklet olunca insanlar bütün kinlerini kusuyorlar , bu linç kültürü değilse nedir söyler misiniz ?

Motosikleti
SYM JetX 125 2026
Ailesinin, sevenlerinin başı sağ olsun, Allah rahmet eylesin. Motosiklet haklının veya haksızın çokta önemli olmadığı bir alet sürücü için. Araba haksız, peki bu neyi değiştirdi? Bu kardeşimiz öldü maalesef.

Ancak bu bile bile ladestir, bu canına değer vermemektir. Neredeyse 200 kilometrelik bir hızla orada yapılacak iş midir bu? Yahu o arabayı silin, o hızda o tümsek bile onu öldürebilirdi. Ne oluyor abi bizim gençlerimize? Ne bu hızlar? Pist deneyimi var mı? O hızlarda karar verebilir mi? (o hızlarda vereceğiniz en baba kararın bile ne kadarını uygulayabiliriz orası da ayrı.) Eğitimli mi?

Böyle hızları gecenin bir saatinde trafiğe açık alanda yapacaksanız Azrail'in artçınız olduğunu unutmayın arkadaşlar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar