21 Ekim 2013 Perşembe günü, internetten yaptığımız başvuru üzerine Kim Milyoner olmak ister yarışması ön elemesi için eşime 27 Ekim 2013 Çarşamba günü 12.30 a ATV yetkilisi randevu verdi. Doğal olarak tatlı bir heyecan ile hazırlıklarımıza başladık. Avukat olan eşim görüşmelerini ve davalarını randevu gününe göre ötelemek zorunda kaldı. Aynı şekilde kendim de o hafta içindeki işlerimi erteledim. İzmir den uçak ile bir gün öncesinde İstanbula geldik. Saatinden önce orada olduk. ATVnin stüdyolarında beklemeye başladık. Ancak 13.45 te çağırdılar. Eşimin anlattıklarına göre başka bir odada beklemeye başlamışlar. Sonrasında mülakatın yapılacağı yerde beklemeye başlamış. Sonrasında içeriye aldıklarında sadece bir kişi ile mülakata alıp, çok basit sorularla 3-4 dakikalık bir görüşme ile Sonlandırılıp akşam 19.00 a kadar olumlu ise dönüş yapacaklarını, değil ise aramayacaklarını söylemişler. Sonuç: Aramadılar!
Orada bekleyen gruplar halinde birçok insan gördüm. Bu yarışmayı önemseyen ve katılmak isteyen hem İstanbul hem İstanbul dışından birçok insanla konuştum. Her şey bu kadar basit olmamalıydı. Belki ekrana uygun, farklı ve reyting getirecek birilerini arıyor olabilirler. Ama bunu sınav veya herkesin kabul edebileceği bir kurul karşısında yapsalar daha adil görünebilirdi. Sadece BİR kişinin inisiyatifinde bir eleme hiç ama hiç böyle bir kuruma yakışmadı. Başkalarına imtiyaz tanımadıklarını bize nasıl inandırabilecekler acaba? Bunun yanında gidiş geliş yapılan masraflar ve boşa giden günlerimizin ekonomik kaybını nasıl izah edebilecekler? Şiddetle kınıyorum. Artık ATV izlemiyorum.