Kilit

bnd

Herkese merhaba arabadan 2 tekere geçmeye karar verdim. Fakat alacağım motoru hırsızlıktan nasıl koruyabilirim kara kara düşünüyorum. Disk kilidi zincir kilidi gbs araştırmasına girdim. Siz bu konuyla ilgili nasıl bir önlem alıyorsunuz? Marka model tavsiyelerine acigim...

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660

zinciri bağla arka selenin içine airtag koy daha paran varsa motor takip sistemlerinden birini taktır

• Beğen
Tepkiler: bnd
Motosikleti
Yamaha XSR700
Airtag ve Smarttag motorun yanında 3-5 dakika geçirince telefona bildirim gönderiyor ve tag'in alarmını çaldırabiliyorsun. Bu şekilde nereye saklandığını bulmak çok kolay oluyor. Ben bu ikisini aynı anda kullanıyorum. Airtag androide bile mesaj gönderiyor takip ediliyor olabilirsiniz diye.

• Beğen
Mekanik kilit tercih edilmiyorsa veya yeterli değilse gprs sisteminin kullanılmasını öneririm. Motorunuzun nerede olduğunu anlık olarak takip edebilirsiniz. Akü sökülse bile dahili batarya ile uzun süre konum bilgisi alabilirsiniz.

• Beğen
Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
zincir ile bir demire kilitle...
branda ört
alarm olsun
gprs sistemi nasıl oluyor bilmiyorum ama buda garanti olmalı çünkü çalındığında bulman için bu gerekecek..

yani ben motoru dışarı koyuyor olsam bunları garanti yaparım... zaten motoru park edince direksiyon kilidini kitliyorsun... sonra ön tekerden ziyade motorun yüksek bir yerine zinciri geçirip kitliyorsun ki zinciri makas ile kesemesinler ve asma kilit yerine "yassı asma kilit" kullanman daha önemli çünkü asma kilitleri kırmanın çok kolay bir yöntemi.

bilemiyorum, bir tane de tüfek al ve av bayilerinde plastik fişek satıyorlar... kafası ve boynu dışında ver kurşunu abi, öldürmez ve yaralamaz ama kıvrandırır hırsızı.

zinciri bağla arka selenin içine airtag koy daha paran varsa motor takip sistemlerinden birini taktır
hocam disk kilidide önerir misin?
Airtag ve Smarttag motorun yanında 3-5 dakika geçirince telefona bildirim gönderiyor ve tag'in alarmını çaldırabiliyorsun. Bu şekilde nereye saklandığını bulmak çok kolay oluyor. Ben bu ikisini aynı anda kullanıyorum. Airtag androide bile mesaj gönderiyor takip ediliyor olabilirsiniz diye.
ikisini aynı anda neden kullanıyorsunuz? tam anlamadım yorumu biraz daha açıklayabilir misiniz :D

Motosikleti
Yamaha XSR700
hocam disk kilidide önerir misin?

ikisini aynı anda neden kullanıyorsunuz? tam anlamadım yorumu biraz daha açıklayabilir misiniz :D
Apple telefon kullanıyordum. O yüzden airtag almıştım. Daha sonra telefonum bozulunca Samsung aldım. Samsung'un tag'ini de aldım. Birisini kendi telefonumdan diğerini eşimin telefonundan görüntülüyorum.

Apple telefon kullanıyordum. O yüzden airtag almıştım. Daha sonra telefonum bozulunca Samsung aldım. Samsung'un tag'ini de aldım. Birisini kendi telefonumdan diğerini eşimin telefonundan
Abi bu airtag benimde aklıma yattı. Bazıları ses vermesin diye o hoparlör gibi bir parçasını söküyormuş, sen yaptın mı? ayrıca ne zamandan beri kullanıyorsun? Keşke takip cihazı alıp geçseydim dediğin oldu mu?

Motosikleti
Yamaha XSR700
Abi bu airtag benimde aklıma yattı. Bazıları ses vermesin diye o hoparlör gibi bir parçasını söküyormuş, sen yaptın mı? ayrıca ne zamandan beri kullanıyorsun? Keşke takip cihazı alıp geçseydim dediğin oldu mu?
Hoparlöre hiç bir şey yapmadım. Grenajın içinde, depoyu tamamen sökmeden çıkmayacak bir yere sakladım. Aldığımın üzerinden 1 buçuk sene geçti ve pili daha bitmedi. Yani bir çalınma ya da kaybolma durumu olmadığı için deneme şansım olmadı ama ne zaman telefonu çıkarıp konumuna baksam konumu doğru bir şekilde gösteriyor. Apple olan samsung olandan daha iyi çalışıyor.

Takip cihazı alsam dediğim oldu ancak aküye yüklenme konusuna çok güvenemiyorum. Motorum ve aküm 2017 model. Önce bir akü almam lazım. Soğuk havalarda ufaktan zorlanmaya başladı.

Hoparlöre hiç bir şey yapmadım. Grenajın içinde, depoyu tamamen sökmeden çıkmayacak bir yere sakladım. Aldığımın üzerinden 1 buçuk sene geçti ve pili daha bitmedi. Yani bir çalınma ya da kaybolma durumu olmadığı için deneme şansım olmadı ama ne zaman telefonu çıkarıp konumuna baksam konumu doğru bir şekilde gösteriyor. Apple olan samsung olandan daha iyi çalışıyor.

Takip cihazı alsam dediğim oldu ancak aküye yüklenme konusuna çok güvenemiyorum. Motorum ve aküm 2017 model. Önce bir akü almam lazım. Soğuk havalarda ufaktan zorlanmaya başladı.
Sorunsuz çalışıyor ve işini yapıyorsa neden takip cihazı almak istediniz? Air tag alıp motorum çalındıktan sonra pişman olmak istemiyorum. Gerçi işini yapıyor gibi bu fiyata daha iyisi beklenemez heralde.

Motosikleti
Yamaha XSR700
Sorunsuz çalışıyor ve işini yapıyorsa neden takip cihazı almak istediniz? Air tag alıp motorum çalındıktan sonra pişman olmak istemiyorum. Gerçi işini yapıyor gibi bu fiyata daha iyisi beklenemez heralde.
Motorun çalındığını haber vermiyor. Gece çalındı diyelim, sabaha kadar anlamazsın. Takip cihazı anlık bildirim ve arama yapıyor. Motor hareket etti, kontak kapalı gibisinden.

Apple olan samsungdan iyi çalışıyor demişsiniz ya, ne gibi bir fark mevcut. Telefonum Android olduğu için samsung olanı almayı düşünüyordum. Sizce yeterli bilgi veriyor mu?

Motosikleti
Yamaha XSR700
Apple olan samsungdan iyi çalışıyor demişsiniz ya, ne gibi bir fark mevcut. Telefonum Android olduğu için samsung olanı almayı düşünüyordum. Sizce yeterli bilgi veriyor mu?
Apple daha güncel kalıyor. Daha fazla konum bilgisi gönderiyor. Samsung olan da yine iş görüyor ama Apple'a göre daha az konum gönderiyor. Sanırım Apple telefon kullanan daha fazla olduğu için böyle bir durum var. Bildiğim kadarıyla Samsung sadece S serisi telefonlardan konum verisi gönderebilirken, Apple S serisi telefonlarda dahil olmak üzere bütün iPhone'lardan konum gönderebiliyor. Tabii ki bu benim bildiğim kadarı. Belki yanlış biliyorumdur o ayrı mesele ancak kendi samsung cihazım üzerinde airtag var diye uyarı verebiliyor.

Motosikleti
Honda Forza
Bende Abus disk kilidi, motoguards 13mm 2 metre zincir + smarttag aldım. Şu an sadece disk kilidi elime ulaştı.

Turuncu takipten de kullanıcı yorumları dolayısıyla vazgeçtim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar