Kendiliğinden Egzoz Patlaması.

Motor'um kompiresöre bindiği zaman kendiliğinden istemeyerek patlıyor bundan çok rahatsız olup,zararlı olğunu biliyorum ve bir iki bilgi duydum uyguladım hala aynı sizinde yardımlarınızı bekliyorum.

Uyguladıklarım
1-Buji Değişti elektirik aksamı kontrol edildi şase vs alan yer yok.
2-katalizör (geri dönüşüm) iptal et dediler onuda yaptım biraz azalma oldu.

başkaa nelerden kaynaklanıyor olabilir ?

Motosikleti
Suzuki GSX-S 1000 F ...S..... CGSUKİ 250 MELEZ KROSS
benım kinroad 250 de aynı.... gazı bıraktıgım zaman...çat pat çata pat çata pat.... ortalıgı inletiyor...
valla ben pek rahatsız olmuyorum....
motorum gayet düzgün çalışıyor...sagını solunu kurvalamak ıstemıyorum...
zaten burda parça yok bır sey yok...elim kolum bağlı...
bugun 1 tane yağ keçesi bulamadım...
ayrıca eksoz patlatmasının sebebi karbüratör hava ayarından da olur...

eksoz patlaması güzeldir. Hele polis yanında patlatırsan. Benimki tabanca gibi patlar :cat:

subaplardan patlatir hava ayarından patlatir yahut oynanmis egzos yüzünden patlatir

Motosikleti
Sym Sympony ST200i E5 ABS
hava ayarını önce yarım tur açıp bir dene,geçerse böyle bırakırsın,eğer azalma olup tamamen geçmezse yarım tur daha aç,eğer açmana rağmen değişme olmuyorsa ozaman hava ayarı değildir,eski konumuna getirebilirsin

Motosikleti
Honda VFR 800x Crossrunner
Silindire olması gerekenden fazla yakıt gönderiliyor olsa gerek.

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
İki kez aynı sıkıntıyı yaşamışmıştım,biri egzoz manifoldu kaynaklıydı,diğeri de tıkanmış karbüratörden dolayı.
Servisteki amca ısınan havalarda benzinin içinde su olması halinde,ısıyla birlikte suyun buharlaşıp egzozda patlatma olacağını söylemişti bir ara..
Tabi doğru mudur yanlış mı bilemem..

ygk

fazla yakıt ya da az hava silindir giriyor, yanamayan yakıt egsozdan dışarı atılırken orada patlıyor. kısacası karbüratörden. sadece kompresörde patlıyorsa çok hafif bir ayar bozukluğu var. her gazı bıraktığında patlıyorsa ayarlattır, sadece kompresördeyse öyle bırak.

hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim benim elimden gelecek birşey değilmiş yarın bi ustaya göstereyim artık iyi forumlar . :bestmt:

Motosikleti
Suzuki GSX-S 1000 F ...S..... CGSUKİ 250 MELEZ KROSS
İki kez aynı sıkıntıyı yaşamışmıştım,biri egzoz manifoldu kaynaklıydı,diğeri de tıkanmış karbüratörden dolayı.
Servisteki amca ısınan havalarda benzinin içinde su olması halinde,ısıyla birlikte suyun buharlaşıp egzozda patlatma olacağını söylemişti bir ara..
Tabi doğru mudur yanlış mı bilemem..
burda benzinin litresi 3 lira ve en kalitesiz benzin kullanılıyor...
hava sıcaklıgını ne siz sorun, ne ben söyleyim... buz kütlesi bulsam içine gireceğim...
ben de bir karbüratör temizliği yapsam iyi olacak sanırım...

BÜGÜN İŞ'DEN ÇIKIP EVE GİDERKEN BU LANET OLASI EGZOZ BİR PATLADI BUJİ Yİ ATTIRDI YALAMA OLMUŞ YARIN İTTİREREK MOTORCUYA GÖTÜRECEĞİM:pl::pr:

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
BÜGÜN İŞ'DEN ÇIKIP EVE GİDERKEN BU LANET OLASI EGZOZ BİR PATLADI BUJİ Yİ ATTIRDI YALAMA OLMUŞ YARIN İTTİREREK MOTORCUYA GÖTÜRECEĞİM:pl::pr:
Buji piposu mu yalama olmuş ?
5 Tl'ye alabilirsiniz..
Geçen sene,bu yaşadıklarınızı sırayla yaşadım. :)

Buji piposu mu yalama olmuş ?
5 Tl'ye alabilirsiniz..
Geçen sene,bu yaşadıklarınızı sırayla yaşadım. :)

Buji piposu dediğinizz yer tam neresi oluyor bilmiyorumda uğur bey. bujiyi üst kapağa sıkdığımız yer üst kapakda olan dişler buji oturmuyor yamuk gidiyor ve sıkılmıyor.

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Buji piposu dediğinizz yer tam neresi oluyor bilmiyorumda uğur bey. bujiyi üst kapağa sıkdığımız yer üst kapakda olan dişler buji oturmuyor yamuk gidiyor ve sıkılmıyor.
images

Böyle birşey hocam,5 Tl falandı,geçen sene....

arkadaş anladığım kadarıyla bujiye diş kaptırtmışsın. 2 secenek var. 1 ci tornacıda diş açılacak yeni ve ona göre buji takılacak. 2 ci seçenek motorun üst bölümü değişecek. Buji takılan yer. Ama eğer buji yatağı yalama olmuşsa. Uğur arkadaşın dediği gibi buji piposu mu demek istedin?

arkadaş anladığım kadarıyla bujiye diş kaptırtmışsın. 2 secenek var. 1 ci tornacıda diş açılacak yeni ve ona göre buji takılacak. 2 ci seçenek motorun üst bölümü değişecek. Buji takılan yer. Ama eğer buji yatağı yalama olmuşsa. Uğur arkadaşın dediği gibi buji piposu mu demek istedin?

buji piposu değil üst kapak sökülüp diş açılacak .

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Eğer bujiyi tam oturuyor ama tümsekten vs geçince yerinden çıkıyorsa pipodan kaynaklıdır..
Ama tam oturmuyorsa Adem Abi'nin dediği gibi olacak...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar