Herkese selam...
Ben de uzun sayılabilecek bir zamandır yaptığım küçük çaplı araştırmalar sonucunda keeway arn 125'e karar verip aldım. Daha doğrusu eşim benim kafamda uzun zamandır süşünce olarak kalabilecek bir projeyi bana sürpriz yaparak hayata geçiren kişi oldu. Bir baktım, otoparkta bir scooter, çok da yakışıklı bir scooter...
Yaklaşık 5 sene kadar önce yurtdışında öğrenciyken bir dönem kullanmıştım ama ülkemiz şartlarıyla ilgili soru işaretleri hep kafamdaydı. Şimdilik bir sorun yok, inşallah kazasız belasız sorunsuz bir beraberlik geçireceğiz...
Öncelikle başlıkta yazan herkese teşekkür ederim, çünkü çok faydasını gördüm...
Benim motorla ilgili düşüncelerime gelince... Bir kere çok şık. Hemen yanında üst kat komuşumuzun 150zat'ı var. Bakıyorum, farklı sınıf olsa da ondan çok daha şirin... Gayet de güçlü, iki kişi en olmayacak rampalarda bile sorun çıkartmadı. Aslında rodaj boyunca zorlamak istemiyorum ama eve gelebilmek için çıkmamız gereken uzuuuun bir rampa var.
Yanlız, kafama takılan bir nokta var. Burada arkadaşlar 100 km gibi bir hızdan bahsetmişler. Bu tek başlarına yapılan bir hız mı ? Ben tekken çok uzun olmayan bir yolda en çok 70'i gördüm. Acaba biraz daha uzun bir kulvar olsa daha mı çok hızlanacaktı diye düşündüm ama sanki sabitlenmişti hızı... Bunda kabarık bir montun oluşturduğu aerodinamik etkili olabilir mi acaba? Yine eşimle birlikteyken de onun da o kabarık montlarından biri varken en çok 60 yaptı... Merak ettiğim şey bunun normal olup olmadığı. Ve rodaj süresinin sonunda performansının artıp artmayacağı. Herşeye rağmen daha fazla yapmalıydı diyorsanız servise bir uğrayayım. Çünkü ilk aldığımda karbüratörde bir kirlenmeden bahsetmişler ve eğer istersem motoru değiştirebileceğimi söylemişlerdi. Beklemek istemediğim için sorunun önemli olup olmadığını sormuş ve sorun giderilince de almıştım...
Henüz 150. kmdeyim ve yarım depo benzin tükettim. Rodaj sonrası daha da düşeceğini söylüyor herkes...
Bu arada motorun kırmızı ışıktan alkarkenki performansı harika. 4 zamanlı olmasına karşın bir çok arabadan çok daha seri.
Her neyse, şimdiden göstereceğinizi düşündüğüm ilginiz için teşekkür ederim.
Herkese kazasız belasız keyifli sürüşler diliyorum...