fikirlerini paylaşan tüm arkadaşlara çok teşekkürler..
Artık evden internete giremediğim için başlığımıza cevap yazamıyorum.
benzin deposu göstergesinden bahsetmişsiniz.
Depo rengi
kırmızı ~ yaklaşık 30km yolunuz kaldı.
depo yarım gösteriyor. ~ yaklaşık 55km yolunuz kaldı.
depo full gösteriyor ~ yaklaşık 110km yolunuz kaldı
depo full den fazla gösteriyor.
ibre sona dayanmış ~ yaklaşık 150-180 km yolunuz var.
yani ibre ölçüm yapmaya yaklaşık 80 km yolunuz kaldığında başlıyor.sebebi ise yolda kalmamanız için daha hassas bir ölçüm yapmak.
bende ilk aldığımda kırmızıda 30km yol yaptığını bilmiyordum.şişeye benzin alıp denemelerim sonucu öğrendim.
ARN standart olarak 100 km de 2.8 LT benzin yakar.buda demektir ki
100 km de 2.8 litre 2.8 * 2.700 = ~7,5 ytl yapar.
1 depo 15 ytl de dolduğuna göre : 15 / 7,5 = 2
2 x 100 km = 200 km yol yapılması gerekir standart olarak !!!!
görüyorum ki en uzun yolu ben yapıyorum..
Şöyle açıklayayım;
il aldığımda
10 ytl ile 90 km yapıyordu.Nebioğulları servisine söyledim baktılar.iyi falan deyip savuşturdular.bende antalyaya komşu olan ısparta iline ziyarete gitmiştim.orada Gül motor keeway servisi imiş. orda hava filtresini temizlettim.motorla ilgilendiler.hava+yakıt ayarı yapıldı.bu ayarlamalardan sonra motor 1 depo ile 130 km yapmak yerine 180 km yol yaptı.inanamadım.tekrar denedim.178km yaptı.bu harikaydı.yaklaşık 80 bin yakıyordu.ama performans % 10 gibi düşmüştü.bu da önemli değildi.o zamandan beri 3 kere filtre temizledim.her 1000km yoldan sonra filtreyi temizlerim.
Filtreyi temizlemek için;
kompresörlü hava bir yıldız tornabida ve bu işi yapacak cesur bir keeway sahibi
ÖNEMLİ : Filtre kağıttandır.ıslatmayınız.Filtre nin vidalarını fazla sıkıştırmayınız.yalama oluverir.
@cuteonur senin aküde bir problem olabilir.
@erd7 aynı sorunları bende yaşadım.bakımı artık kendim yapıcam.istersen sanada yardımcı olabiliriz.05333847522 tel numaram.motosiklet grubumuz var.sende bize katılabilirsin..mesaj atman yeterli.
@perhaps Shad marka çantalar var.kullanışlı.kaç lt istersen ona göre modelleri var.bunlardan edinebilirsin.
@casillas ön frendeki cik cik ötme sesi fren balatalarının dandik malzemeden yapılmış olması sonucu ortaya çıkıyor.yani ne kadar yağlasakda sesi bir müddet kesiyor sonra yine ses çıkmaya başlıyor.ben fren balatalarını yeni değiştirdim.yine ses var.merak etmeyin yamaha - bws dede balata sesi var.
@demirtaş : kırmızı keeway ı olan bir arkadaşım kaza yaptı.arabanın altına girdi.motorun farları hariç dışındaki tüm pilastik aksamı kırıldı.maliyeti yaklaşık 400 ytl.motorun grenajı japon bu nedenle çok pahalı.sadece ön tamponu 30$.
ARN İÇİN LASTİK HAVALARI
ÖN LASTİK 120/70-12 ..................................36 PSİ
ARKA 130/70-12 ..................................36 PSİ.
lastiklerin kazık gibi sert olması gerekiyor.havası düşük ise yakıt artıyor.yol tutuşu azalıyor.hızlanması gecikiyor.
Lastik markası : Cheng Shin Tire. Design in Taiwan- Made in China.
ön ve arka 12 inch.Jant. Motorun özellikleri imzamda mevcuttur.diğer bilgiler sizi yanıltmasın.
sağlıcakla kalın.
Ali Yılmaz.