Kazıklandim mı

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
işte bu yüzden fiyatı şişirmişler. yoksa 1000 liralık iş değil. ancak bazı arkadaşlar yüksek fiyatlara öyle alışmış ki onlara normal geliyor.
Yukarıda matematiğini yaptım ama anlamadın; ücretli çalışansın büyük ihtimal, ondan yazdıklarım sana geçemiyor gibi duruyor. Kendi işini kurabilirsen (inşallah) o zaman anlarsın.

Bir de İstanbul biraz farklı Türkiye'nin kalanından, onu idrak etmek lazım. Mesela 4. Levent dediğim yerde 60.000₺ altında kira kalmamıştır herhalde? Ben artık 3,5 km daha dışa doğruyum, mahallemde kiralar 50.000₺'den başlıyor.

Motosikleti
Ns200 15"
Yukarıda matematiğini yaptım ama anlamadın; ücretli çalışansın büyük ihtimal, ondan yazdıklarım sana geçemiyor gibi duruyor. Kendi işini kurabilirsen (inşallah) o zaman anlarsın.

Bir de İstanbul biraz farklı Türkiye'nin kalanından, onu idrak etmek lazım. Mesela 4. Levent dediğim yerde 60.000₺ altında kira kalmamıştır herhalde? Ben artık 3,5 km daha dışa doğruyum, mahallemde kiralar 50.000₺'den başlıyor.
Maslak Atatürk sanayide arabayı Bursa sanayisinden daha ucuza yaptırıyoruz. Adamlar hem fabrika çıktısı gibi iş yapıyor hemde ucuza yapıyor.

Motosikleti
TVS Raider 125
Ben Zonguldak'ta yaşıyorum ve burada usta bulmak, işini halledebilmek o kadar zor ki ben paraya takılmamaya çalışıyorum. Ya bir şehirde motosiklet lastik balansı yapılmaz mı? ECU için bilgisayar, alet olmaz mı.

F54

kardeşim pendikte oturuyordu geçen yıl kiralar 60k İDİ (havuzlu güvenlikli kapalı otopark) sakarya ya yerleşti 6m ev aldı(havuzlu güvenlikli kapalı otopark) 2m peşin verdi aylık taksit 65k 10 yıl kredi çekti
yani istanbulda kira fiyatına hemen 100 km ötede ev veriyorlar

1 kg kiyma 1000.-TL starbucksda bir Kahve 200.- TL, eve gelen beyaz esya tamircisi ariza tesbiti icin 500.- TL aliyorsa , pantolon pacasi kivirmak 200.- TL ise daha neyin hesabi yapiliyor anlamak mümkün degil.

kardeşim pendikte oturuyordu geçen yıl kiralar 60k İDİ (havuzlu güvenlikli kapalı otopark) sakarya ya yerleşti 6m ev aldı(havuzlu güvenlikli kapalı otopark) 2m peşin verdi aylık taksit 65k 10 yıl kredi çekti
yani istanbulda kira fiyatına hemen 100 km ötede ev veriyorlar

Gayri menkulün fiyatını etkileyen bir çok faktör var. Öyle bu havuzlu, güvenlikli, otoparklı, bu da havuzlu, güvenli, otoparklı ile kıyaslanamaz.

Binanın yaşı, mimarisi, apartmanda ki konumu, güney cephe olup olmaması, kaçıncı katta olduğu, lokasyonun durumu, alışveriş merkezlerine, ana caddeye, toplu ulaşıma, gibi bir sürü faktör var.

Tabi birde mesela her şey dört dörtlük bile olsa vatandaşın o semtte oturma tercihi gibi.

Motosikleti
XV250 - FZ6
eve gelen beyaz esya tamircisi ariza tesbiti icin 500.- TL

Bosch servis ücreti sadece dışarıdan bakıp yorum yapmak için 900TL bu arada. (Bir helicoil parasına yakın)
Sizinki ucuzmuş.

Motosikleti
İki Teker Havada
Bence az bile almış
Bizim burada yaptırsan 1500 lira rahat gider

benim ne iş yaptığımın önemi yok, senin de ne iş yaptığının önemi yok. matematik ortada, mevcut koşullarda pahalı, bu kadar net. istediğin kadar bahane uydurup fiyatın uygun olduğunu söyleyebilirsin. dediğim gibi sana çok ucuz da geliyor olabilir.
sonuçta mercimek çorbasını 50 liraya satan esnaf da var, 500 liraya satan restoran da. senin aylık gelirin 15 milyon falansa sana 500 liralık çorba ucuz geliyor diye bu ucuzdur diyemezsin.
konuyu açan arkadaş hangi ilde bilmiyorum, ancak nerede olursa olsun fiyat yine de pahalı.

Motosikleti
600RR
köyde yaşıyorum
çorbaya 150 lira veriyroum,köfteye de 500 küsür
yemekle enflasyon ölçmeye kalkmayın alnınızı karışlarım

Motosikleti
benim ne iş yaptığımın önemi yok, senin de ne iş yaptığının önemi yok. matematik ortada, mevcut koşullarda pahalı, bu kadar net. istediğin kadar bahane uydurup fiyatın uygun olduğunu söyleyebilirsin. dediğim gibi sana çok ucuz da geliyor olabilir.
sonuçta mercimek çorbasını 50 liraya satan esnaf da var, 500 liraya satan restoran da. senin aylık gelirin 15 milyon falansa sana 500 liralık çorba ucuz geliyor diye bu ucuzdur diyemezsin.
konuyu açan arkadaş hangi ilde bilmiyorum, ancak nerede olursa olsun fiyat yine de pahalı.
İnadım inat ... iki kanat diyorsun yani. Ok.

Motosikleti
Forza 250
Yav nasıl pahalı,durum öyle bi hale geldi ki sadece arıza tespiti için usta 1k alsa yine ucuz derdim öyle söyleyeyim.Kayınbirader bursaya gitti iskender yemişler(ekmeğin üstüne kıyma döner :D)kişi başı 1k ile çıkmışlar.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
köyde yaşıyorum
çorbaya 150 lira veriyroum,köfteye de 500 küsür
yemekle enflasyon ölçmeye kalkmayın alnınızı karışlarım
Cyan'dan İstanbul fiyatlarını duydukça iyi ki İstanbul'dan taşınmışım diyorum. Burada za yaptı diye esnafa kızıyorlar, çorbacılara, köftecilere pahalı diyorlar ama İstanbul fiyatlarına alışınca ucuz geliyor. En kaliteli beyaz peynir bile kilosu 285 lira olmuş, yuh ne pahalanmış diyorlar.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
1000 liraya helikol yapan ustanın mabadı büzülsün, çıkaramasın..
Zamanında keşke tornacılığa merak salsaydım..
18 yaşlarında falan uyduruk ta olsa torna işine girmiştim ama , sesinden dolayı işinin hımığa korum diyip , tornacı dükkanına bile girmez olmuştum..
Hay kafama.. :mad::mad:
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Cyan'dan İstanbul fiyatlarını duydukça iyi ki İstanbul'dan taşınmışım diyorum. Burada za yaptı diye esnafa kızıyorlar, çorbacılara, köftecilere pahalı diyorlar ama İstanbul fiyatlarına alışınca ucuz geliyor. En kaliteli beyaz peynir bile kilosu 285 lira olmuş, yuh ne pahalanmış diyorlar.
İzmirde o paraya tuzuz lor alırsın...
Ezine 500 -550 arası... ;)

Motosikleti
1000 liraya helikol yapan ustanın mabadı büzülsün, çıkaramasın..
Zamanında keşke tornacılığa merak salsaydım..
18 yaşlarında falan uyduruk ta olsa torna işine girmiştim ama , sesinden dolayı işinin hımığa korum diyip , tornacı dükkanına bile girmez olmuştum..
Hay kafama.. :mad::mad:
...
Yani benim anladığıma göre o bedel sadece helicoil atma bedeli değil. Ustanın biri kapağı sökmüş arızayı tespit etmiş çözüm yöntemini belirlemiş kapağı başka ustaya götürüp işlemi yaptırmış ve sonra kapağı tekrar monte edip müşteriye arızası giderilmiş motosikleti teslim etmiş. Böyle yazınca belki biraz daha makul gelir? :)

Şimdi ben bazen 20dk'da çözdüğüm problem için 30k fatura kesiyorum. O fatura şöyle kesilebiliyor:
1. O problemi 20dk'da çözebilmek için 30 yıllık bilgi ve beceri tecrübemi (know-how) kullanıyorum.
2. Bir başkası 20 sene tecrübe ile bile o problemi değil 20dk'da belki hiç çözemeyebilir veya çözmesi 2 gün sürebilir.
3. Problemin çözülmemesi problem sahibine günlük o 30k bedelin belki 3 katına mal oluyordur.
Bu tipten unsurları ve hesapları alt-alta koyunca alan memnun veren memnun olup ek olarak veren sonraki bir probleminde konuyu çabuk ve yan etkisi olmadan tertemiz çözdüğüm için tekrar bana geliyorsa burada 3. şahısların yorumunun ne önemi ne de anlamı var.

Orijinal konuya geri dönersek; ilk mesajımda "kendin yapamıyorsan mızıldanmayacaksın" tarzı bir şey zaten yazmıştım. Söz konusu tutar da zaten iki öğle yemeği veya iki kg ezine peyniri parasıyken çok da uzatmaya üzerinde düşünsel emek harcamaya sanki gerek yok?

İyi ustaların emeklerini küçümsemeyelim ve onları yaşatalım ki sonra işlerimiz daha pahalıya, daha kötü ve motosiklete her dokunduğunda başka bir yerini bozan usta kılıklı bilgisiz ve beceriksiz tiplere kalmasın.

Sayin Espresso kardes, espresson hangi marka ve hangi Güney Amerika ülkesinin ürünü bilmiyoruzda, AVM lerde ki zincir Kahve firmalarindan bir Espresso iciver sonrada buraya yaziver , ha birde en kaliteli beyaz peynirin kilosu 285 TL mis kargo ücretini ödeyelimde gönderiyer beyaa, 10 kg lik teneke varsa iyi olur, isn esprisini birakalimda 400-500 TL den asagi beyaz peynir bulmak biraz zor ancak belki pazarlarda bulunabilir,selam ve sevgilerimle.

Motosikleti
Sayin Espresso kardes, espresson hangi marka ve hangi Güney Amerika ülkesinin ürünü bilmiyoruzda, AVM lerde ki zincir Kahve firmalarindan bir Espresso iciver sonrada buraya yaziver , ha birde en kaliteli beyaz peynirin kilosu 285 TL mis kargo ücretini ödeyelimde gönderiyer beyaa, 10 kg lik teneke varsa iyi olur, isn esprisini birakalimda 400-500 TL den asagi beyaz peynir bulmak biraz zor ancak belki pazarlarda bulunabilir,selam ve sevgilerimle.
Peynir konusu doğru; @espresso'yu her ziyarete gittiğimde birkaç kalıp alıyorum; efsane kalite.

Sayin Cyan kardes,mevki ve lokasyon neresi? Ben Izmirde yasiyorum, pek uzak degilse ilkbaharda hem bir tur yapip hemde peynir alip (peynir almak isin bahanesi ya zaten)yakinda köfteci varsa ki Tommygun tavsiye eder zaten ,PEYNIR BAHANE GEZMEK SAHANE mottosunu uygulamis oluruz , ha bu arada yas 80,motorda SYM Fiddle 3 125 cc, kenardan kenardan deh cüs deh cüs gider geliriz evelallah selam ve sevgilerimle.

Motosikleti
Sayin Cyan kardes,mevki ve lokasyon neresi? Ben Izmirde yasiyorum, pek uzak degilse ilkbaharda hem bir tur yapip hemde peynir alip (peynir almak isin bahanesi ya zaten)yakinda köfteci varsa ki Tommygun tavsiye eder zaten ,PEYNIR BAHANE GEZMEK SAHANE mottosunu uygulamis oluruz , ha bu arada yas 80,motorda SYM Fiddle 3 125 cc, kenardan kenardan deh cüs deh cüs gider geliriz evelallah selam ve sevgilerimle.
Lüleburgaz Atabey Peynircisi.

ulan cağın tanesi olmuş (şöyle düzgün bir porsiyon) 150 tl. eh bundan en az bi 5 tane yemen lazım ki doyasın.
e üstüne kadayıf dolması yemezsen olmaz. 2 tane de ondan gömdün.
al sana 1.000 tl

nasıl bir ekonomik düzende yaşıyorsunuz da ortalama bi öğünlük yemek parasına çok diyorsunuz?
ha illa cağ da yemek zorunda değilsin.
hadi diyelim bi sulu yemek+çorba+pilav+tatlı yedin diyelim 1.000 vermezsin de 750 verirsin.

sonuçta 2 tane usta var, biri sökmüş, biri yapmış; işçilik vs 1.000 tl abicim.
lan selamün aleyküm deyinceye kadar 500 tl geçiriyorlar zaten de bu mu zorunuza gitti.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar