Kazıklandim mı

Motosikleti
Yamaha YBR125 ESD
Yamaha YBR 125 motorumun buji yeri yalama oldu ve bizim burdaki bı tamirciye verdim üst kapağı, o da sanayiye yollamış ve yaptırmış akşam teslim aldım. Helicoil atmış sanırım ücreti bin lira olarak söyledi neyse verdim parayı. Ama şaşırdım biraz bin lira biraz fazla gibi geldi. Tornacı ve tamircinin hakkını da yemek istemiyorum verdiğim paranın arkasından da ağlayacak değilim. Sadece merak ettim sizlere bi sormak istedim

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Benim eski motorumun debriyaj kütüğünde problem vardı, tornacıda işlem gördü, 3 sene önce o basit işleme 300 TL ödemişim. Sizin işleme 1000 TL alınması günümüz şartlarında makul bence.

Motosikleti
Arora kasırga
Yamaha YBR 125 motorumun buji yeri yalama oldu ve bizim burdaki bı tamirciye verdim üst kapağı, o da sanayiye yollamış ve yaptırmış akşam teslim aldım. Helicoil atmış sanırım ücreti bin lira olarak söyledi neyse verdim parayı. Ama şaşırdım biraz bin lira biraz fazla gibi geldi. Tornacı ve tamircinin hakkını da yemek istemiyorum verdiğim paranın arkasından da ağlayacak değilim. Sadece merak ettim sizlere bi sormak istedim
Tarlada soğan 5 lira ama hâle girip oradan marketciye bı de arada nakliyeci masrafı derken oluyo sana 15-20 lira

Yani demem o ki tornaciya kendin gitsen 300'e hallederdi
Tamirci avantadan yemlenmiş

(Yazar,ilk cümlede tamirciye üst kapağı verdiğini vurguluyor ve içsel dünyasında yaşadığı keşmekeşliği dışa vuruyor)

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Üst kapakta işlem yaptırıp da karşılığında 1.000₺'ye pahalı diyorsanız ya ücret algınızda ya da cebinizde bir sorun vardır. (Ben daha dün 100g dana kavurma, 5-6 kaşık bulgur pilavı ve tavuk suyu çorbaya 700₺ verdim Seyrantepe Sanayi'deki esnaf lokantasında. Keza önceki gün evdeki misafir WC'sinde lavabo giderinde sızdırma, rezervuarda taharet musluğundan dolayı sızdırma işleri için toplamda 2.500₺ verdim tesisatçıya; işçiliği ve malzemeyi geçtim, sadece adamın - dükkândan gel, işi yap, dükkâna dön için - harcadığı zamanı karşılamaz aslında bu para. Biraz empati...)

Aşağıdaki konu sahibine değil genel olarak bu veya daha ağır yaklaşımda bulunanlara alternatif bir bakış açısı kazandırmak için yazıldı:
Madem pahalı buluyorsun kendin yapacaksın o zaman?
Kendin yapamıyorsan başkasının emeğine laf etmeyeceksin,
Ediyorsan başka yerde / zamanda "patron para vermiyor" diye ağlamayacaksın.
... (uzar bu maddeler)

Hayatımızda bu kadar çifte standartlı olmayalım, memleketin gıdım ilerlememesinin başat sebebi bu ve benzeri şark yaklaşımlarıdır.

Motosikleti
XV250 - FZ6
Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
"neye göre pahalı?" dediğin için cevapladım.
bu arada hâlâ pahalı!
Hocam o sana göre pahalı. Ben 4. Levent'te saç tıraşına 650₺ ödüyorum o da ilk anda pahalı geliyor bana ama şöyle düşününce başka oluyor: Yarım saat koltuk işgal ediyorum, usta berber saçımı tıraş ediyor, günde 10 saat çalışsa kaç para kazandığın hesaplayalım mı? Saati 1.300₺, günlük 13.000₺, haftada 6 günden 78.000₺, ayda 4 haftadan 312.000₺. Sen bu para ile 4. Levent'te dükkân kirasını ve diğer masrafları ödedikten sonra İstanbul'da rahat yaşayabileceksen amenna - öyle bir dünya yok yani.

Velhasıl kelâm, üst kapak sökülmesi, işlem yapılması ve takılması tarzı bir işe 1.000₺ verilmesi bana göre pahalı değildir - öncesinde yazdığım gibi öğle yemeği 500-750₺ arasında değişiyor bizim buralarda. Dün motosikletime lastik baktım, almak istediğim lastik 25.000₺, razı geldiğim lastik 21.000₺. Ayda 1.000km yapsam lastik en fazla 1,5-2 senede patates. Aylık lastik masrafım bile 1.000₺'den fazla yani. Arabaya her benzin aldığımda 2.000₺'den fazla para ödüyorum.

Neyin tartışmasını yapıyoruz ki biz şimdi? Sen kendi paralel evreninde o fiyatı pahalı bulmaya devam edebilirsin, bizim yaşadığımız evrende çok makul.

Son düzenleme:
hocam bana göre değil, mevcut piyasa koşullarına göre pahalı. sen ne düşünürsen düşün. senin için belki çerez parası olabilir, hatta 1000 değil 3000 lira alması gerekirdi diyebilirsin. ancak bugün bu fiyat pahalı, net!
konuyu açan arkadaş kazıklanıp kazıklanmadığını merak etmiş, üzülerek kazıklandığını anlatmaya çalışıyorum.
bu arada saç traşı için 650 lira da aşırı pahalı. balıkesir merkezde 150 liraya kestiriyorum. yıkama dahil 200 lira.

F54

bu işlerden az çok anlayan eli anahtar tutan ve piyasaya iş yapan biri olarak
fiyat pahalı değil adam üst kapak sökme işini yapmış ve tornacıya gidip gelmiş
benim arkadaş v storm a lastik aldı motorcuya gitti adam sadece jantları motordan söktü lastikleri söktak montajını yaptı 2000 tl aldı (6 ay önce)
aynı işi ben kendi garajımda lastikleri söktüm lastikçiye gittim taktırdım 400 tl (yani 2 jantı sökme takma işi için 1600 tl almış)
aynı işi scooter ıma yaptırdım 300 tl ( dingil herif her 2 lastiği de ters takmış) işin yoksa şimdi 2 lastiği sök dio da arka lastiği sökmek için egzoz da sökülüyor takrar söktür taktır

Sen ustaya üst kapağı vermişsin oda tornacıya helicoil attırmış ya da diş çektirmiş. Esasında yapılan iş beş dakikalık basit bir iş ama tabi arada iki usta olunca ikisi de kendine pay almış.

Sonuçta onlarında kendince bir şeyler alması lazım ki orada durabilsinler.

Sen ustaya üst kapağı vermişsin oda tornacıya helicoil attırmış ya da diş çektirmiş. Esasında yapılan iş beş dakikalık basit bir iş ama tabi arada iki usta olunca ikisi de kendine pay almış.

Sonuçta onlarında kendince bir şeyler alması lazım ki orada durabilsinler.
işte bu yüzden fiyatı şişirmişler. yoksa 1000 liralık iş değil. ancak bazı arkadaşlar yüksek fiyatlara öyle alışmış ki onlara normal geliyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar