1000 liraya helikol yapan ustanın mabadı büzülsün, çıkaramasın..
Zamanında keşke tornacılığa merak salsaydım..
18 yaşlarında falan uyduruk ta olsa torna işine girmiştim ama , sesinden dolayı işinin hımığa korum diyip , tornacı dükkanına bile girmez olmuştum..
Hay kafama..

...
Yani benim anladığıma göre o bedel sadece helicoil atma bedeli değil. Ustanın biri kapağı sökmüş arızayı tespit etmiş çözüm yöntemini belirlemiş kapağı başka ustaya götürüp işlemi yaptırmış ve sonra kapağı tekrar monte edip müşteriye arızası giderilmiş motosikleti teslim etmiş. Böyle yazınca belki biraz daha makul gelir?
Şimdi ben bazen 20dk'da çözdüğüm problem için 30k fatura kesiyorum. O fatura şöyle kesilebiliyor:
1. O problemi 20dk'da çözebilmek için 30 yıllık bilgi ve beceri tecrübemi (know-how) kullanıyorum.
2. Bir başkası 20 sene tecrübe ile bile o problemi değil 20dk'da belki hiç çözemeyebilir veya çözmesi 2 gün sürebilir.
3. Problemin çözülmemesi problem sahibine günlük o 30k bedelin belki 3 katına mal oluyordur.
Bu tipten unsurları ve hesapları alt-alta koyunca alan memnun veren memnun olup ek olarak veren sonraki bir probleminde konuyu çabuk ve yan etkisi olmadan tertemiz çözdüğüm için tekrar bana geliyorsa burada 3. şahısların yorumunun ne önemi ne de anlamı var.
Orijinal konuya geri dönersek; ilk mesajımda "kendin yapamıyorsan mızıldanmayacaksın" tarzı bir şey zaten yazmıştım. Söz konusu tutar da zaten iki öğle yemeği veya iki kg ezine peyniri parasıyken çok da uzatmaya üzerinde düşünsel emek harcamaya sanki gerek yok?
İyi ustaların emeklerini küçümsemeyelim ve onları yaşatalım ki sonra işlerimiz daha pahalıya, daha kötü ve motosiklete her dokunduğunda başka bir yerini bozan usta kılıklı bilgisiz ve beceriksiz tiplere kalmasın.