Kaza yapıyordum Şansıma mı kurtuldum yoksa teknik doğru muydu?

Lisede başladı bu sevda bende şuan yaşım 20 barkın abinin videolarını gece yatarken okulda izlerdim. Bu gün hava hafif yağmurluydu tahmin edersiniz ki yeni islanan asfalt kayıyor. İzmir Üçyol istikametinde ilerlerken 3 araba kaza yapmış. Önümdeki araçla aramdaki mesafe 60 metre falan. Araç aniden durdu. Benim arka frene nazikçe dokunmam ile kitlenmesi bir oldu. zannediyorum ki yerlere yağ gibi birşey dökülmüş. Motorda michelin city grip lastikler var. Arka frene nazikçe dokunmam ile kayması bir olunca Çok korktum açıkçası. Maddi imkanlardan dolayı kafamda sadece kaskım mevcut. Hızım 50-60 civarı. Arka fren kitlendi motor önce sola 70 derece açıyla kaydı sonra arka freni bıraktım motor düzelince nazikçe tekrar arka frene dokunmam ile busefer sağa 60 derece açıyla kaydı. Arka teker kitlendi yani. Ön frene dokunmam ile yere düşeceğimden emin olduğum için ve önümde 20-30 metre mesafe olduğu için hiç tereddüt etmedim. Arka freni bıraktım ön frene hafifçe dokundum o da kitlendi. Ön freni 3 kez kitledim. Ön freni sık bırak sık bırak durdum. 5 metre falan mesafe kalmıştı. Merakım ve sorum belli Şans eseri mi kazadan kurtuldum ? Yoksa bu yaptığım doğru muydu ? eksikleri varsa neler? Beni bilgilendirirseniz sevinirim.

Geçmiş olsun. İyi davranmışsın. Birçoğu, freni kitleyip, öylece durup veya çarpıp duruyor. Frenlerden en iyi verime almak için, ikisinide bir kullanmak. İlk arka, ozaman ön tekere dahada ağırlık biner, sonrada ön frenle ikisi beraber. Abs yoksa kitleyen freni bırakıp dahada abanmadan sıkmak.
Yağmurlu havalarda, yol yapısı değiştimi ve frenlerin ve tekerlerin p anlık tutuşunu frenleri müsait ilk durumds sıkarak kontrol ederim. Hissiati tazeler, yol tutuşu ve frenlerle ilgili bilgi verir.

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:38 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:33 ----------

Birde, öyle mesafe varken, frenler yetmeyebilirse, alan varsa kaçış manevrasıda önemli. Tekeriniz düz bassın, tekerinize taş değmesin.

Barkın hocayıda saygılarla anıyoruz.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Senin hicbir hatan yok abs li motor aliyorsun bi daha boyle baslik acmak ne sacma diyorsun

Motosikleti
D400
valla hocam sürekli bir action halindesin çözemedim ben seni :queen:

Hız 60 iken o kadar çabuk kayar mı tekerler. Çok yağmura denk geldim ama kayma yaşamadım Allaha şükür

Motosikleti
Ducati Multistrada 950
Hız 60 iken o kadar çabuk kayar mı tekerler. Çok yağmura denk geldim ama kayma yaşamadım Allaha şükür

Eğer yağmur yeni ve hafif yağdıysa kayar. Çünkü yağmur yerdeki tozu kaldırır, bu da asfaltın sürtünme katsayısını düşürür.

Ya hızın 50-60 değildi ya da aradaki mesafe 60 metre değildi. 60'la giderken 60 metre ilerideki engel sende acil fren ihtiyacı bile oluşturmaz.

Teknik denmez ama soğukkanlı kalmak seni kurtarmış. Birçok kişi ani fren durumunda panik ile iki frene de abanip motoru altından çıkartıyor.
Baktın durmayacak gözlerinle kaçacak bir boşluk ara. insan genel olarak ani bir durumda durmaya yoğunlaşıyor ama herhangi bir boşluktan, aracın sağından solundan kaçilabilir. Tabi o an ne kadar uygulanabilir orası sıkıntılı. Geçmiş olsun diyelim.

Hem araba hem motosiklet için isin tekniği; son anda panik fren yapmaya ihtiyaç duymadan trafiği okuyup, kimin ne yapacağini önceden kestirerek uygun hızda araçlarla mesafeli gitmek.

teşekkür ederim arkadaşlar ekipman önemli yerler yagmur cok hafif ve yeni islandigi icin kaygandı lastiklere güveniyordum zatenndurup duramayacagimi bildigim için şeriy cizgilerini ortaladim 60 metre vardi ama ben dururum diyip frene basmadim 20 metre falan oyuzden sorun oldu. Ekipman ônemli şey ekipmansiz gezmeyelim umarim bende en kisa surede tamamlayabilirim

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:07 ----------

Artık tanışmak farz oldu desene :D

Lisede başladı bu sevda bende şuan yaşım 20 barkın abinin videolarını gece yatarken okulda izlerdim. Bu gün hava hafif yağmurluydu tahmin edersiniz ki yeni islanan asfalt kayıyor. İzmir Üçyol istikametinde ilerlerken 3 araba kaza yapmış. Önümdeki araçla aramdaki mesafe 60 metre falan. Araç aniden durdu. Benim arka frene nazikçe dokunmam ile kitlenmesi bir oldu. zannediyorum ki yerlere yağ gibi birşey dökülmüş. Motorda michelin city grip lastikler var. Arka frene nazikçe dokunmam ile kayması bir olunca Çok korktum açıkçası. Maddi imkanlardan dolayı kafamda sadece kaskım mevcut. Hızım 50-60 civarı. Arka fren kitlendi motor önce sola 70 derece açıyla kaydı sonra arka freni bıraktım motor düzelince nazikçe tekrar arka frene dokunmam ile busefer sağa 60 derece açıyla kaydı. Arka teker kitlendi yani. Ön frene dokunmam ile yere düşeceğimden emin olduğum için ve önümde 20-30 metre mesafe olduğu için hiç tereddüt etmedim. Arka freni bıraktım ön frene hafifçe dokundum o da kitlendi. Ön freni 3 kez kitledim. Ön freni sık bırak sık bırak durdum. 5 metre falan mesafe kalmıştı. Merakım ve sorum belli Şans eseri mi kazadan kurtuldum ? Yoksa bu yaptığım doğru muydu ? eksikleri varsa neler? Beni bilgilendirirseniz sevinirim.

büyük geçmiş olsun üstad ben de yeni motorcuyum herhalde ben bu durumda aradaki mesafe çok olduğundan motor freniyle yavaşlamaya çalışırdım diye düşünüyorum.. tekrar geçmiş olsun..

büyük geçmiş olsun üstad ben de yeni motorcuyum herhalde ben bu durumda aradaki mesafe çok olduğundan motor freniyle yavaşlamaya çalışırdım diye düşünüyorum.. tekrar geçmiş olsun..

debriyajı çekmeyip motor kompresyonuna girsem heralde yere düşerdim diye düşünüyorum frene dokunmam ile kitlenfi cunku teker

ıslak zeminde olabiliyor . yön değiştirirken ıslak zeminde gazı kuruda gibi açtığım için yedi sekiz metre yanladığım oldu. boş alanda aynı şartlarda çalışmanın faydası olacaktır. ben enduro kullandığım için ayağa kalkıp seleyle irtibatı kesiyorum , motorun savrulması bedeni daha az etkiliyor. arka savrulurken ön tekere yakın konumlanmak vücudu savrulmadan uzak tutuyor . bu gibi durumlarda yapılacakları boş alanda çalışmak panik yapmayı önler

senin lastiklerin miadı dolmuş olabilir mi? benim motor absli ama o hızlarda ön fren kullanıp abs yi devreye sokmadan durabiliyorum yağmurlu havalarda nazik dokunmalarda kitlenmiyor benim ön teker hatta kolay kolay abs yi devreye sokmuyorum yağmurlu havalarda

Hocam motosiklet sürerken bende çiseleyen yağmurda yeni ıslanmış asfalttan çok korkarım.(tecrübeyle sabit:)) eğer lastiklerin geç ısınan bir yapısı varsa michelin yada bir rosso değilse çok dikkatli olmakta fayda var. arka frene hafifçe dokunulduğunda abs devreye girmeyeceği için yinede kitleyip kayma yapacaktır. iyisimi bütçemiz iki teker almaya yetmiyorsa bile en azından arkaya bir michelin pilot road 3 uygundur. candır o tadından yenmez.

Herkese keyifli sürüşler

60 MT de 60 km hız ile gidiyorsun 5 MT mesafe kala duruyorsun !!!
Buna rağmen arka iki kez ön üç kez kızaklıyor .
.
Siz motoru buz paten pistinde mi sürüyorsunuz .?

Bu arada geçmiş olsun ama ifadeniz fizik kanunları ile çelişiyor onu söyleyim.
Motor freni ile bile durur o kadar mesafede o hız ile

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar