- Konu Yazar
Lisede başladı bu sevda bende şuan yaşım 20 barkın abinin videolarını gece yatarken okulda izlerdim. Bu gün hava hafif yağmurluydu tahmin edersiniz ki yeni islanan asfalt kayıyor. İzmir Üçyol istikametinde ilerlerken 3 araba kaza yapmış. Önümdeki araçla aramdaki mesafe 60 metre falan. Araç aniden durdu. Benim arka frene nazikçe dokunmam ile kitlenmesi bir oldu. zannediyorum ki yerlere yağ gibi birşey dökülmüş. Motorda michelin city grip lastikler var. Arka frene nazikçe dokunmam ile kayması bir olunca Çok korktum açıkçası. Maddi imkanlardan dolayı kafamda sadece kaskım mevcut. Hızım 50-60 civarı. Arka fren kitlendi motor önce sola 70 derece açıyla kaydı sonra arka freni bıraktım motor düzelince nazikçe tekrar arka frene dokunmam ile busefer sağa 60 derece açıyla kaydı. Arka teker kitlendi yani. Ön frene dokunmam ile yere düşeceğimden emin olduğum için ve önümde 20-30 metre mesafe olduğu için hiç tereddüt etmedim. Arka freni bıraktım ön frene hafifçe dokundum o da kitlendi. Ön freni 3 kez kitledim. Ön freni sık bırak sık bırak durdum. 5 metre falan mesafe kalmıştı. Merakım ve sorum belli Şans eseri mi kazadan kurtuldum ? Yoksa bu yaptığım doğru muydu ? eksikleri varsa neler? Beni bilgilendirirseniz sevinirim.