kawasaki yapmış yapacağını

saykoshey' Alıntı:
Vallah merak ediyorum, sizler bizim gibi 52,5% OTV birde ustune 19% KDV odeseydiniz neler olacakdi.

Sizin oradaki ücretleri bizede versinler , ben razıyım o kadar ötv ödemeye....

Burada asgari ücret sınırı 330 mio gibi... yani sizin para ile 200 euro.... :farao:

!

HAYALBUYSA' Alıntı:

Burada asgari ücret sınırı 330 mio gibi... yani sizin para ile 200 euro.... :farao:
Al bendende o kadar çok düşük maaşlar herşeye astronomik vergiler düşük yaşam kalite standartları çok merak ediyorum acaba başka hangi ülkede bir motosiklet yada araba almak için bu kadar çok süre para biriktirmek yada beklemek gerekiyor artık yollarda yeni kawasaki görmek zor olacak bu kesin...

HAYALBUYSA' Alıntı:

Vallah abicim hersey relatif. Burda asgari ucret yasal olarak 840 euro. Ev kirasi en azindan 400 euro, birde su, gaz, elektrik, yemek hepsi gidiyor. Yahat sartlari hemen hemen ayni.

saykoshey, sizin ordaki kawa fiyatlarını bizimle paylaşsana.. merak ettim doğrusu.. daha mı pahalı burdan? türkiye'de asgari ücret 330 ytl'yken ev kiraları 750 YTL :) gerisini sen düşün artık..

Vallah hemen hemen ayniya geliyor, arada 2000, 3000 TL oynuyor. Mesela ZZR1400 katalog fiyati 17.990 euro, bugunun kuruna gore 29,510 TL eder.

e o zaman sizde yüzde 52 ötv üzerine de yüzde 19 kdv alıp bizden daha ucuza sattıklarına göre. türkiye'de kawa, belki sizdekinden 5 kat daha fazla kar ediyor.. ya bizimkiler tam dolandırıcı ya da sen vergi işini yanlış biliyosun.. yani bi markanın kar oranı ülkeden ülkeye bu kadar değişiğr mi hiç..

saykoshey' Alıntı:
Vallah abicim hersey relatif. Burda asgari ucret yasal olarak 840 euro. Ev kirasi en azindan 400 euro, birde su, gaz, elektrik, yemek hepsi gidiyor. Yahat sartlari hemen hemen ayni.

Yine de buralardan daha iyidir. Hİç değlse oralarda insana değer veriyorlar....

ötv ve kdv dışında gümrük vergileri de fiyatların oluşmasında etken oluyordur.

HAYALBUYSA' Alıntı:
Yine de buralardan daha iyidir. Hİç değlse oralarda insana değer veriyorlar....

Guldurme abi beni yav. Ne deger vermesi. Turk vatandaslarimiz buralarda nasil surundugunu gorseniz bi. Zamaninda ihtiyaclari vardi bizim babalarimizi kullandilar simdi bir koseye atmaya calisiyorlar.

Gercekten herkezin bir buraya gelipde gercek avrupaya gormesini isterdim.

rakip lazım kawasakiye. kartal-yakacık taraflarında üzerinde kawasaki yazan onlarca motor kutusu gördüm.acaba başka biyer mi açılıyor yoksa depo gibi biyermi bilen var mı?

Eh ne diyelim.Alamıyacakları vergiyle ne yapacaklar çok merak ediyorum.Senelerce piyasada para gezmiyo diye ağladılar,şimdide gezen paranın önünü kesiyorlar.Hayırlısı olsun.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar