Super anlatmissin tesekkur ederim.. Gercekten kafamda baya bisey oturdu karariminda kesinlesti kesinlikle er6f 2015 yada2016 sifir almak ilk tercihim.. Tek problem xmax den sonra bu motora alismak olucak uzun zamandir vitesli motor kullanmadim baya bir zorlucak hatta giz den egitim almayi bile dusunuyorum.. 2016 fiyatlari daha yok galiba kawasakinin sitesinde goremedim
Umut, inşallah ben de gelecek ay ER6-F alacağım, bu yüzden başlığın ilgimi çekti. Ayrıca benim evim de Çanakkale'de, nasipse görüşürüz.
Kawasaki'nin sitesinde 2016 fiyatlarının olmadığını söylemişsin. ABS'li ER6-F'nin fiyatı 8.850 Euro. Kawa'nın fiyatları Euro olduğundan, 2016 fiyatlarında bir değişiklik olacağını sanmıyorum. Senin yapacağın sitedeki fiyatı o günkü kur ile çarpmak olacak.
Naçizane bir tavsiyem olacak, Yamaha X-Max 250'den ER6-F'ye geçerken bazı şartları yerine getirmen gerekir. Kesinlikle profesyonel bir kişi/Motosiklet Eğitim Merkezi'nden eğitim almadan o motora binme. Artı, ER6-F için ekipmanını iyi tedarik et. Toplam 500-1.000 Tl harcama yaptığın Mont+Kask+Pantolon+Bot+Eldiven beşlisi ile Yamaha X-Max 250'ye binebilirsin ama ER6-F'ya binemezsin. Çünkü Yamaha X-Max 250 ile ER6-F arasındaki benzerlik, konsolos ile manav arasındaki benzerlik kadar. 20 BG, 21 Nm'lik Yamaha X-Max 250 ile, 72 BG, 64 Nm'lik ER6-F arasında tam bir uçurum var.
Beni soracak olursan, benim Mont+Kask+Pantolon+Eldiven için (botum henüz yok) harcadığım miktar 1.500 TL. Bu ekipman ile 1.000 km CBF 150, 5.000 km Pulsar 200 yol tecrübem var. İnşallah ER6-F'yi daha almadan önce, Mont+Kask+Pantolon+Bot+Eldiven beşlisi için 5.000 TL civarında bir harcama yapmayı kararlaştırdım. Eski ekipmanlarımın hiçbirini ER6-F'da kullanmayı düşünmüyorum. Artı profesyonel bir eğitim almadan yine kesinlikle ER6-F'ye binmem.
Yaşının genç olduğunu düşünüyorum, benim olsun, forumdaki benden daha tecrübeli diğer arkadaşların olsun, tavsiyelerini şiddetle ciddiye almanı öneririm. Birkaç hafta öncesine kadar Z1000 SX almayı düşünüyordum. Bu fikrimden kime bahsettiysem, herkes 200 cc'den, Z1000 SX gibi 1000 cc'lik bir güç ve tork canavarına binmemin büyük bir hata olacağını söyledi. Ben de bunu kabul ettim ve Z1000 SX'den vazgeçtim. 1000 cc'lik bir makine almadan önce, 600 cc'lik bir makine ile en az 5-10 bin km tecrübe kazanmaya karar verdim.