Kasktaki hafif boşluk sıkıntı yaratır mı?

Arkadaşlar merhaba, öneriler üzerine HJC F71 kask satın aldım. Alın ölçüm 58.5-59cm ve satıcıyla iletişime geçip L beden aldım ve kaskı taktım. Elle kaskın arkasını öne doğru ittirince bir parmağın alından içeriye girememesi lazım diye bir şey okumuştum. Aynısını denedim fakat parmağım girebiliyor, çok rahat bir şekilde değil ama giriyor.

Kafamı sağa sola normal şekilde çevirdiğimde ise sallanmıyor; ancak hızlı şekilde sallarsam yanaklar boşta kalıyor. Elimle kaskın sol yanına bastırdığımda ise sağ yanağımda hafif bir boşluk kalıyor. Sizce bu şekilde kullanım sorun yaratır mı, M beden ile değişmeli miyim?

İlk kaskım olduğu için mi bilmiyorum ama bu bol haliyse bile kafamın üst kısımlarını çok sıktı hatta takınca başım ağrıdı bir süre. M beden muhtemelen yanaklara tam oturacak ama başımı daha çok sıkacak diye korkuyorum. Ne yapmalıyım sizce?

Motosikleti
Honda CBR500R
Yakında motosiklet mağazalarına gidip F71'i deneyin bence, bazen de son bedenlerde indirim yapıyorlar. Bütçenize uymazsa kafa ölçünüze uyan bedeni internetten sipariş edersiniz.

Yakında motosiklet mağazalarına gidip F71'i deneyin bence, bazen de son bedenlerde indirim yapıyorlar. Bütçenize uymazsa kafa ölçünüze uyan bedeni internetten sipariş edersiniz.
Büyük ihtimalle M beden tam uyacak. Sadece yukarıda belirttiğim gibi hafif bir boşluk olması güvenlik açısından bir sıkıntı yaratır mı sizce

Motosikleti
Honda CBR500R
Yanak pedleri bir süre sonra açılıyor, kafanın üstü çok sıkmıyorsa yanak pedlerinden sıkması normal. Böylelikle arka tarafın da tam oturması gerekir boşluk kalmaz. Boşluk kalmaması güvenliğin açısından iyi olur.

Yanak pedleri bir süre sonra açılıyor, kafanın üstü çok sıkmıyorsa yanak pedlerinden sıkması normal. Böylelikle arka tarafın da tam oturması gerekir boşluk kalmaz. Boşluk kalmaması güvenliğin açısından iyi olur.
Yanak pedleri sıkmıyor işte, normalde hafif sıkması lazım sanırım. Üst tarafı tam oturdu ama.

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Sorun kaskın bedeninde değil, kafatası şeklinizde...

Yeni bir kask yanak pedlerinden bir miktar sıkmalı ancak kafatasınızın üst kısmına baskı yapmamalı. Ayrıca kaskı iki elinizle sıkıca kavrayıp başınızı sağa sola çevirmeye kalktığınızda, kafanız kask içinde hareket etmemeli. Pedler bir süre sonra yumuşayıp, baskı hissi gidecek ancak kaskın üst kısmı baskıya devam edecek.

İşte her kask tasarımı her kafa yapısına uygun olmuyor bu örnekte görüldüğü gibi. Kask seçiminde marka/modelden ziyade, kafatası yapınıza uygunluk en önemli kriter oluyor. Anlatıklarınıza göre bu kask size uygun değil. Bence iade edip, farklı bir kaskı mutlaka deneyerek satın alın.

Motosikleti
Bajaj Pulsar NS 400 Z
Head-shapes-1024x547.jpg

Fikir edinmeniz açısından Bilinen bazı kask marka ve modelleri için kafa şekli bilgisi içeren site. Motorcycle Helmets

Not: Kaskta boşluk olması ilerleyen dönemlerde kaskın yüksek süratlerde daha fazla ses almasına neden oluyor.

Motosikleti
2014 Hero Thriller 150
mezure ile çağı ölçer de şekli nasıl anlayacak.
Ölçülerin sonucuna göre anlayacak. Eğer iki ölçü çok yakınsa yuvarlak, aşağıdan yukarıya çıkan ölçü kulaktan kulağa olan ölçüyü geçiyorsa normal, çok geçiyorsa uzun kafalı.

Motosikleti
Bajaj Pulsar NS 400 Z
Hocam harika bir site, kafa şeklimizi nasıl anlarız? Üstten fotoğraf çekip göz kararı mı tahmin ediyoruz?
Ben bir başkasına sordum. Normal olduğunu söyledi. Resimdeki "intermediate oval" olan. Güvenemedim emin olmak için kendim ayna ile kontrol ettim. Bir küçük ayna ile büyük aynaya bakarak çok rahat kafa şeklini görebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar