Kask Önerisi 2025

Yeni Kask Arayışındayım – Gözlük Uyumu + M Beden Tavsiye (6K Bütçe)

Selam dostlar,
Bir süredir kafamda dönen kask arayışımı artık netleştirmek istiyorum, belki sizlerden fikir alabilirsem cuk oturacak bir şey bulurum diye düşündüm.

Uzun süredir MT Targo Pro XL kullanıyordum ama son zamanlarda biraz kilo verince kask baya bol gelmeye başladı. Rüzgar sesi arttı, otoban yolculukları baya eziyete döndü. Öyle ki, sevgilimin LS2 Rapid kaskı bile daha konforlu gelmeye başladı 😅

Sonuç olarak Targo’yu elden çıkardım. Şimdi M beden bir kaska geçmem gerekiyor.
Bütçem maksimum 6K civarı, çok çok gerekirse 7’ye kadar zorlayabilirim ama fark yaratmayacaksa hiç gerek yok.

Aklımdaki kriterler şöyle:
  • Numaralı gözlük kullanıyorum, o yüzden gözlükle rahat kullanılabilmesi önemli. MT ve LS2 Gözlük uyumlu. Axxis hakkında bilgim yok ama yaşadığım şehirdeki mağazaya gelirse deneyeceğim.
  • Güneş vizörü olmazsa olmaz.Gözlerim hassas bir yapıya sahip güneş bazı zamanlar çok fazla etkiliyor.
  • Açık renkler tercihim, çünkü Mersin’de siyah kask yazın resmen kafa kavuruyor.
Şu üç model arasında gidip geliyorum:
  1. MT Thunder 4 SV Luminance (Parlak Beyaz)
  2. LS2 Stream 2 Vintage (Beyaz/Mavi/Kırmızı)
  3. Axxis Panther SV Prestige C7 (Matt Blue)
Kullanan varsa ya da bu bütçeye “şunu da kesin bi incele” diyebileceğiniz bir model varsa, önerilere çok açığım 🙏
Şimdiden cevap verecek herkese teşekkür ederim 🙌

Motosikleti
yok:(
diğer seçtiğin iki kaskı hiç bilmiyorum. ama steam 2nin iç pedi ve boya kalitesi verilen paraya göre çok çok iyi rapid felan yanından geçemez. ben olsam stream 2 alırdım

Motosikleti
Bajaj Pulsar NS 400 Z
LS2 Stream 2 2XL modelini kullanıyorum. Vizörü kilitli olduğu için tercih etmiştim. Pinlock desteği ve intercom bağlantısı için yuvaları mevcut. Genel olarak memnunum. Bilmeniz gereken şey 90 km ve üstü süratlerde rüzgar sesi rahatsız etmeye başlıyor.

diğer seçtiğin iki kaskı hiç bilmiyorum. ama steam 2nin iç pedi ve boya kalitesi verilen paraya göre çok çok iyi rapid felan yanından geçemez. ben olsam stream 2 alırdım
Stream 2'yi deneme şansım oldu nedense bana pedler bende kaliteli değil hissi yaratıyor,bide Stream 2 kilitli vizör acaba kamera ile kullanması zor olur mu?Kamera bağlı iken kilit tuşuna basmayı etkiler mi?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

LS2 Stream 2 2XL modelini kullanıyorum. Vizörü kilitli olduğu için tercih etmiştim. Pinlock desteği ve intercom bağlantısı için yuvaları mevcut. Genel olarak memnunum. Bilmeniz gereken şey 90 km ve üstü süratlerde rüzgar sesi rahatsız etmeye başlıyor.
90-110 aralığı uzun yol seyahat hızım bide ilk mesajda dediğim gibi o kadar fazla rüzgar sesine maruz kalmışım ki LS2 Rapid bile çok çok konforlu geldi rüzgar sesi konusunda :D kulak tıkacı kullanma alışkanlığı ediniyorum ufaktanda uzun yolda çok rahatlatıyor.

Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
ben de yakın sayılacak bir zamanda kaskı yenileyeyim dedim. araştırmalarım sonucu uygun bütçeyle alınacak en iyi kaskın hjc c70 olduğuna karar verip onu aldım

Thunder 4 alacaktım 7750 tl fiyata çıkınca vazgeçtim
Trendyol üzerinden Anlaşmalı bankalarla indirim varmıs 5400 e Ls2 Stream 2 modelini sipariş ettim,Thunder 4 ile arasında 2.5k ya yakın bir fark olacaktı bu farka değecegini düşünmediğim için LS2 daha mantıklı geldi.
Thunder 4 7750 tl az daha eklenip hjc i71 alınabilir

Motosikleti
Bajaj Pulsar NS 400 Z
Stream 2'yi deneme şansım oldu nedense bana pedler bende kaliteli değil hissi yaratıyor,bide Stream 2 kilitli vizör acaba kamera ile kullanması zor olur mu?Kamera bağlı iken kilit tuşuna basmayı etkiler mi?

90-110 aralığı uzun yol seyahat hızım bide ilk mesajda dediğim gibi o kadar fazla rüzgar sesine maruz kalmışım ki LS2 Rapid bile çok çok konforlu geldi rüzgar sesi konusunda :D kulak tıkacı kullanma alışkanlığı ediniyorum ufaktanda uzun yolda çok rahatlatıyor.
6wql0se.jpg

7bggezh.jpg

Bu şekilde montaj yaptım. Şu ana kadar sıkıntı yaşamadım. Hem hava girişlerini engellemiyor hem de bir yere çarpmazsanız ayarı kolay bozulmuyor.
Motosiklet Kask Çene Yapıştırıcılı Aksiyon Kamera Tutucu ve ek olarak Tüm Aksiyon Kameralara Uyumlu Kask Çene Kısa Bağlantı Aparatı kullanarak bağlantınızı yapabilirsiniz.

Kulak tıkacı olarak ise; 3M in ipli kulak tıkaçlarını küçük modifiye yaparak kullanabilirsiniz.
Zihni sinir procesi :)

Hem kulağınızı ağrıtmaz, hem basınç yapmaz hem de intercom kulaklıklarından gelen sesleri rahat duyarsınız. Denendi test edildi.
Motosiklet kulak tıkaçlarına yüksek fiyatlar ödemek zorunda kalmazsınız. 3M in kulak tıkacı ortalama 100 tl seviyesinde bulunabiliyor.

6fzcou3.png
Sağdakiler kesilmiş hali. Kaskla kullanımında kulağınızı ağrıtma probleminden de kurtuluyorsunuz.

Motosiklet kulak tıkaçlarını incelediğimde hepsinin içinin delik olduğunu gördüm. Bende de halihazırda 3M kulaklıklar vardı. İşe yarıyor.

6wql0se.jpg

7bggezh.jpg

Bu şekilde montaj yaptım. Şu ana kadar sıkıntı yaşamadım. Hem hava girişlerini engellemiyor hem de bir yere çarpmazsanız ayarı kolay bozulmuyor.
Motosiklet Kask Çene Yapıştırıcılı Aksiyon Kamera Tutucu ve ek olarak Tüm Aksiyon Kameralara Uyumlu Kask Çene Kısa Bağlantı Aparatı kullanarak bağlantınızı yapabilirsiniz.

Kulak tıkacı olarak ise; 3M in ipli kulak tıkaçlarını küçük modifiye yaparak kullanabilirsiniz.

Hem kulağınızı ağrıtmaz, hem basınç yapmaz hem de intercom kulaklıklarından gelen sesleri rahat duyarsınız. Denendi test edildi.
Motosiklet kulak tıkaçlarına yüksek fiyatlar ödemek zorunda kalmazsınız. 3M in kulak tıkacı ortalama 100 tl seviyesinde bulunabiliyor.

6fzcou3.png
Sağdakiler kesilmiş hali. Kaskla kullanımında kulağınızı ağrıtma probleminden de kurtuluyorsunuz.

Motosiklet kulak tıkaçlarını incelediğimde hepsinin içinin delik olduğunu gördüm. Bende de halihazırda 3M kulaklıklar vardı. İşe yarıyor.
Kask bilgilendirmesi için teşekkür ederim hocam.Kulak tıkacları için bendekendim bu şekilde kullanıyordum başka birisi de bu şekilde kullanıyor mu diye merak ediyordum 😂.Ben dış ucu kestim fakat ilk taraftaki uç kesmedim yoksa benim kulak yapıma uymuyor.Bu pahalı alpine modellerle karşılaştırmak lazım aslında fakat 700-800 TL para vermek istemiyorum ucuz yöntemle gittiği yere kadar.

Motosikleti
Bajaj Pulsar NS 400 Z
Kulak tıkacının iplerini kesmediğinizde kaskın uyguladığı basınçla ağrı oluyor. Bende birkaç tane 3M ipli tıkaç vardı. Birini feda edeyim dedim. İçinin delik olmasıyla yine rüzgardan dolayı kaskın hareketlerinden oluşan basınç kulağınızı rahatsız etmemiş oldu. Tıkacın arkasında biraz fazla bıraktığımız yerden tuttuğunuzda kulağa takıp çıkarmak kolay oluyor.

LS2 Stream 2 modeli f/p ürünü fakat biraz ses alıyor. Kaskın içine intercom bağlantısı yaptığımda bir yerine zarar verdiğim için mi ses alıyor eskiden de var mıydı tam emin değilim. Bir üst modeli olan Storm 2 yi de tercih edebilirsiniz. Ben kaskı aldığımda aralarında 500 tl civarı fark vardı. Vizörü kilitli olduğu için Stream 2 modelini tercih etmiştim. LS2 nin en ucuz serisi de Rapid modeli.

Kulak tıkacının iplerini kesmediğinizde kaskın uyguladığı basınçla ağrı oluyor. Bende birkaç tane 3M ipli tıkaç vardı. Birini feda edeyim dedim. İçinin delik olmasıyla yine rüzgardan dolayı kaskın hareketlerinden oluşan basınç kulağınızı rahatsız etmemiş oldu. Tıkacın arkasında biraz fazla bıraktığımız yerden tuttuğunuzda kulağa takıp çıkarmak kolay oluyor.

LS2 Stream 2 modeli f/p ürünü fakat biraz ses alıyor. Kaskın içine intercom bağlantısı yaptığımda bir yerine zarar verdiğim için mi ses alıyor eskiden de var mıydı tam emin değilim. Bir üst modeli olan Storm 2 yi de tercih edebilirsiniz. Ben kaskı aldığımda aralarında 500 tl civarı fark vardı. Vizörü kilitli olduğu için Stream 2 modelini tercih etmiştim. LS2 nin en ucuz serisi de Rapid modeli.
Hocam ben bu bütçelerdeki tüm kaskların aşağı yukarı aynı seviyede ses aldığını düşünüyorum.Storm 2 modeli ile şuanda 2k ya yakın fiyat farkı var,benim Storm 2 yi aradan çıkarma nedenim vizor mekanizmasını beğenmemen.Kademe özelliği yok(bu konuda mt kasklar çok iyi 4 kademli vizor mekanizması kullanıyor).Rapid modelinde olan mekanizmanın aynısı bana çok yetersiz gelmişti.

6wql0se.jpg

7bggezh.jpg

6fzcou3.png

Merhaba
Bende stream 2 yeni aldım. Pinlock olarak hangisini aldınız? Ne kadar gidiyor?

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S

Ls2 bende var, sesi daha çok interkomun aerodinamiği boz ması yapıyor. Elinle interkomu perdele ses çok azalıyor.

Motosikleti
DUKE 250
bende ve eşimde de stream 2 var,
genel olarak memnunum, rapidden geçtim, rapide göre rüzgar sesi daha az alıyor ama yine 90 100lerden sonra başlıyor,
rahatsız eden bir yanı da üstteki havalandırma girişi tek noktadan yapıyor.

Motosikleti
Honda CRF 250 Rally
LS2'nin Pioneer 2 modelini kulladınız mı? / kullanan var mı?

Motosikleti
Bajaj Pulsar NS 400 Z
Ls2 bende var, sesi daha çok interkomun aerodinamiği boz ması yapıyor. Elinle interkomu perdele ses çok azalıyor.
İnterkomu arkaya mı alsak acaba. Belki öne çeneye doğru da olabilir. Test etmek lazım.
Bana yeni Zihni Sinir Proceleri çıktı. :unsure:

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Açması zor olmaz mı? Ben bir yoğurt kabı bir şeyden spoiler yapmayı deneyeceğim. İnterkomun önüne koyup denemek lazım

Motosikleti
Bajaj Pulsar NS 400 Z
Dünkü Dominar 400 için yaptığım rodaj turunda kaskın ses durumunu test etme imkanım oldu. LS2 Stream 2 sesleri alt taraftan alıyor. Yanak pedlerinden ve çene pedinden kaynaklandığını düşünüyorum. Çok denedim. N250 de daha uzun tur camı kullandığımdan ses alması bu kadar fazla değildi. Kulak tıkacıyla bile rahatsız oldum.
Muhtemelen taka çıkara pedler ezildiği için alttan giren hava ses yapıyor. Ya pedleri değişmek lazım veya uzun tur camı takmak lazım.
Mümkünse siz de dener misiniz gerçekten böyle mi?

Not: Nette ufak bir araştırma yaptıım LS2 Steam 2 modeli için çene pedleri bulamadım. İlk fırsatta kaskı değiştirmek lazım.

Merhaba
Bende stream 2 yeni aldım. Pinlock olarak hangisini aldınız? Ne kadar gidiyor?
Mesajınızı geç gördüm kusura bakmayın.

LS2 Stream-2 İçin Pinlock Buğu Önleyici (DKS521)

Bu modeli almıştım. Çok soğuklarda 10-15 dk sonra sağ veya sol yanından buğulanmalar başlıyor.
Hiç olmamasından iyi ama taktınızmı tüm buğu sorunu bitmiş olmuyor. Arada vizörü hafif açarak havalandırmanız gerekiyor.

Kask bilgilendirmesi için teşekkür ederim hocam.Kulak tıkacları için bendekendim bu şekilde kullanıyordum başka birisi de bu şekilde kullanıyor mu diye merak ediyordum 😂.Ben dış ucu kestim fakat ilk taraftaki uç kesmedim yoksa benim kulak yapıma uymuyor.Bu pahalı alpine modellerle karşılaştırmak lazım aslında fakat 700-800 TL para vermek istemiyorum ucuz yöntemle gittiği yere kadar.
Kulak tıkaçları için güncelleme yapayım dedim. Her iki tarafı da kesince aradaki boşluğa çok sıkıştırmadan pamuk gibi şeyler koymak lazım. Sanki sesi daha çok yoğunlaştırıyor gibi. Yada orijinallerinin bir hikmeti var :)

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar