Bence yaklaşımın çok doğru. Bunu acemi ilk iki motorunu sıfır almış birisi olarak söylüyorum. İlla sıfır olsun diye değil ama piyasa durumundan dolayı ikinci elini almak mantıklı durmuyordu o yüzden sıfır aldım. Ama iki şeyi gördüm. Koruma demiri/takoz bir yere kadar koruyor. Kesin koruyacak diye bir şey yok. Özellikle acemiyken çok saçma sapan şekillerde motoru düşürebiliyorsun. Motoru düşürdüğün taraf yokuş aşağı diyelim, takoz o durumda korumayacak, depo çizilecek/ezilecek, gidon uçları çizilecek belki manet kırılacak (ona da koruma lazım, bazı motorlara bulması zor). Maneti 400-500 tl olan motosikletler var. Arka tarafa da bir şeyler takmak gerekiyor. Sinyaller hassas, egzoz çiliyor yamuluyor. Hiç bir şey olmasa bile sürekli düşürme endişesiyle süreceksin, tedirgin olacaksın. Ben hatırlıyorum gıcır gıcır koruma demirinin bile çizilmesi canımı sıkmıştı motoru düşürünce. Halbuki koruma demirinin işi o, çizilmek.
Diğer yandan arkadaşlar da haklı, zaten anlamıyorsun, bir de çin malı motorların saçma sapan problemleriyle uğraşmak var. Benim tavsiyem ikisinin ortası, biraz kmsi olan, belki ufak tefek çizikleri olan ikinci el bilindik markaların *yaygin* bir modelini almak. İlk motorunuzda biraz para kaybetmeyi göze alabiliyorsanız tabi içiniz daha rahat olacaktır. Ama o biraz maddi duruma bağlı.
Geçen son baharda ikinci el, hazır düşmüş hafif çizikleri olan bir CRF aldım. Koruma demirleri vardı. Ben de elcik koruma taktırdım. Şimdi tepe tepe sürüyorum. Düşünce kaldırıyorum. Yoluma devam ediyorum. Hiç de arkama bakmıyorum. Ama o sıfır düşürdüğüm vstrom'un acıları hala yüreğimde