kardeş sen bu işlerden anlıyosun sanırım ben de soruyum o zaman.bende de cub var acaba ön amortisör yağını daha ince bi yağla değiştirsem nasıl olur .köy motoru diye sanırım biraz kalın yağ var ve ybr ler cbf ler gibi hassas değil çukurlara.yol tutuş önemli değil zaten hız yapmıyo daha çok gezi amaçlı benimkisi...
Motorun torro 100 cup
Yalnız bu motorsikletler ybr veya diğer bazı model motorsikletler gibi değil. Senin motorunun çamurluğu direk gidonunun altındaki maşaya sabitlenmiş şekilde. Yani amortisörlerin fazla yumuşak olursa çamurluk sabit olduğundan çukurlarda teker ile sürtünme olasılığı çok fazla. Ybr veya bazı model motorsikletlerde ön çamurluk amortisörün kendi alt gövdesine bağlı olduğundan tekerle beraber çamurlukta hareket ediyor. Dolaysıya yaylanma oranı daha uzun ve çamurlukla tekerin teması mümkün değil. Zaten dikkat edersen motoran torro 100 de teker ile çamurluk arasındaki mesafe ybr ye göre daha fazladır.
Ama illede daha yumuşak olmasını istiyorsan bu yağın kalınlığından ziyade kendi içindeki yağ seviyesinden 10 - 20 ml daha az yağ koyabilirsin. Yağın kalın dahi olsa bu sıcaklarda pek etkisi olacağına ihtimal vermiyorum. Normalde motorsiletçiler 10w40 yağ kullanırlar. Sende 10 40 yağ kullanabilirsin.
Yalnız sana daha kolay bir yöntem senin motorun sanırım amortisörün mille bağlantısı ayrı. Eğer böylese hiç tekeri veya amortisörleri sökmeden sadece amortisörün en alt kısmındaki alyan veya vidayı gevşeterek her iki amortisördende eşit olacak şekilde alyanı veya vidayı gevşeterek ( gevşeterek, tam olarak çıkartmamalısın) 10 ar ml yağ boşaltıp tekrar sıkarsın. Bu şekilde deneme yapar olmasa biraz daha boşaltabilirsin. Ama eşit olmasına özen göster.
---------- Post added at 19:58 ---------- Previous post was at 19:49 ----------
Dostum gidon boşluğunu aldım elimle kontrol ettim boşluk amortisörde parlak demirin bağlantı yerinde keçelerde yağ kaçağıda yok
Amortisörün yukarı aşşağı yaparken boşlu varsa şayet bu yağ seviyesinin az olmasından kaynaklanıyor olabilir . Yukarda anlattığım şekilde boşaltıp tekrar bir ölçü kabıyla doldurman gerek. Bir yüksek ihtimal ise amortisörlerin içindeki yayların miladını doldurmuş olasılığı. Sadece yay ucuz bir parçadır eğer yağ değişitirecksen yaylarıda yenisi ile değiştirmeni tavsiye ederim.