KANUNİ WİNDY 125S ÖN AMORTİSÖR ACİL YARDIM

SELAM ARKADAŞLAR
BEN ARANIZ YENİ KATILDIM
2009 MODEL WİNDY 125 S İM VAR DERLİ TOPLU BİNMEYE ÇALIŞIYORUZ............:)

BENİM SORUNUM ŞU..........
ÖN BİLYALARDA SORUN VARDI SÖKTÜM BİLYALAR 3 E AYRILMIŞ NEYSE...........
BU ESNADA AMORTİSÖRLERDEN YAĞ BOŞALDI
NE KADAR YAĞ ALIR BU AMORTİSÖRLER

YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM

işten anlamıyorsan bir servise götür.

amatisör deyip geçme astvalt ile sevişince sıkıntısı büyük olur.

slm
arkadaşım sen büyük ihtimal ön göbeği sökerken amortisörleri sağa sola çevirdin çevirme olduysa alttan gevşiyen alyan yağın sızdırmasına sebeb olmuştur. Senin motorda sanırım ybr ile aynı . Kendin yapacaksan eğer öncelikle iki amortisörüde sökmen gerek öncelikle tekeri daha sonrada alt ve üst maşa amortisör bağğlantılarını gevşetip sağ ve sol amortisörleri aşağı ya çekerek motordan ayırman gerek. Sonrasında iki amortisörün yağını tamamiyle boşaltman gerek. Bunun için üst kısımdaki vida yada alyanı söküp yağı boşaltabilirsin. Burda dikkat etmen gereken alt kısımda bulunan alyanı yağ koymadan önce sıkman gerek. fazla abanmadan büyük ihtimak 6 numaralı alyan. Sonrasında ise bir ölçü kabı yardımıyla ikiside eşit olacak şekilde 10-40 veya özel amortisör yağlarından 150 ml (tek amortisör için) yağ koyup üst vidasını takmanla değişimi yapmıi olursun. Yine amortisörleri alttan üste doğru takarak maşa bağlantılarını sıkabilirsin. Yine dikkat etmen gerek en önemli nokta amortisörleri takarken kesinlikle ortadan döndermemen gerekli. Eğer dönderirsen alttaki alyan gevşer ve tekrar yağ sızar.

VALLA BU KADAR HIZLI CEVAP ŞAŞIRDIM
TEŞEKKÜRLER

YARIN BİLYALARI ALDIKTAN SONRA YAĞLARI DOLDURUP TAKMAYA ÇALIŞICAM

SLM

VERDİĞİN BİLGİLER IŞIĞINDA AMORTİSÖR OLAYINI HALLETTİM.DAHA ÖNCE ÖN FRENİ SIKTIĞIMDA AMORTİSÖRLER YARISINDAN FAZLA SI İÇİNE GİRİYODU BU DURUMDA ORTADAN KALKTI. 20 TL YE HALLETTİM

Benimde nacizane bi sorum olcak bende de kanuni seyhan var ön amortisörde boşluk var fren yapınca titreme yapıyo alttaki akyanlar sıkı direksiyon tarafını sıktım yine aynı daha yapabileceğim bi şey var mı yeni almak haricinde:)

Benimde nacizane bi sorum olcak bende de kanuni seyhan var ön amortisörde boşluk var fren yapınca titreme yapıyo alttaki akyanlar sıkı direksiyon tarafını sıktım yine aynı daha yapabileceğim bi şey var mı yeni almak haricinde:)

Fren yaptığında eğer gidon da titreme varsa amortisörden ziyade göbekteki furş ve bilyaların aşınmasından veya kırılmasından kaynaklanıyo ihtimali daha yüksektir.
Eğer tek amortisörün yağı diğerine göre fazla veya eksikse fren yapmadığın halde gidon düz yolda dahi tireme yapar bu durumda yukarda anlattığım şekilde yağlarını boşaltıp eşitlemen gerek.

Fren yaptığında eğer gidon da titreme varsa amortisörden ziyade göbekteki furş ve bilyaların aşınmasından veya kırılmasından kaynaklanıyo ihtimali daha yüksektir.
Eğer tek amortisörün yağı diğerine göre fazla veya eksikse fren yapmadığın halde gidon düz yolda dahi tireme yapar bu durumda yukarda anlattığım şekilde yağlarını boşaltıp eşitlemen gerek.
kardeş sen bu işlerden anlıyosun sanırım ben de soruyum o zaman.bende de cub var acaba ön amortisör yağını daha ince bi yağla değiştirsem nasıl olur .köy motoru diye sanırım biraz kalın yağ var ve ybr ler cbf ler gibi hassas değil çukurlara.yol tutuş önemli değil zaten hız yapmıyo daha çok gezi amaçlı benimkisi...

Dostum gidon boşluğunu aldım elimle kontrol ettim boşluk amortisörde parlak demirin bağlantı yerinde keçelerde yağ kaçağıda yok

kardeş sen bu işlerden anlıyosun sanırım ben de soruyum o zaman.bende de cub var acaba ön amortisör yağını daha ince bi yağla değiştirsem nasıl olur .köy motoru diye sanırım biraz kalın yağ var ve ybr ler cbf ler gibi hassas değil çukurlara.yol tutuş önemli değil zaten hız yapmıyo daha çok gezi amaçlı benimkisi...

Motorun torro 100 cup
Yalnız bu motorsikletler ybr veya diğer bazı model motorsikletler gibi değil. Senin motorunun çamurluğu direk gidonunun altındaki maşaya sabitlenmiş şekilde. Yani amortisörlerin fazla yumuşak olursa çamurluk sabit olduğundan çukurlarda teker ile sürtünme olasılığı çok fazla. Ybr veya bazı model motorsikletlerde ön çamurluk amortisörün kendi alt gövdesine bağlı olduğundan tekerle beraber çamurlukta hareket ediyor. Dolaysıya yaylanma oranı daha uzun ve çamurlukla tekerin teması mümkün değil. Zaten dikkat edersen motoran torro 100 de teker ile çamurluk arasındaki mesafe ybr ye göre daha fazladır.
Ama illede daha yumuşak olmasını istiyorsan bu yağın kalınlığından ziyade kendi içindeki yağ seviyesinden 10 - 20 ml daha az yağ koyabilirsin. Yağın kalın dahi olsa bu sıcaklarda pek etkisi olacağına ihtimal vermiyorum. Normalde motorsiletçiler 10w40 yağ kullanırlar. Sende 10 40 yağ kullanabilirsin.
Yalnız sana daha kolay bir yöntem senin motorun sanırım amortisörün mille bağlantısı ayrı. Eğer böylese hiç tekeri veya amortisörleri sökmeden sadece amortisörün en alt kısmındaki alyan veya vidayı gevşeterek her iki amortisördende eşit olacak şekilde alyanı veya vidayı gevşeterek ( gevşeterek, tam olarak çıkartmamalısın) 10 ar ml yağ boşaltıp tekrar sıkarsın. Bu şekilde deneme yapar olmasa biraz daha boşaltabilirsin. Ama eşit olmasına özen göster.

---------- Post added at 19:58 ---------- Previous post was at 19:49 ----------

Dostum gidon boşluğunu aldım elimle kontrol ettim boşluk amortisörde parlak demirin bağlantı yerinde keçelerde yağ kaçağıda yok
Amortisörün yukarı aşşağı yaparken boşlu varsa şayet bu yağ seviyesinin az olmasından kaynaklanıyor olabilir . Yukarda anlattığım şekilde boşaltıp tekrar bir ölçü kabıyla doldurman gerek. Bir yüksek ihtimal ise amortisörlerin içindeki yayların miladını doldurmuş olasılığı. Sadece yay ucuz bir parçadır eğer yağ değişitirecksen yaylarıda yenisi ile değiştirmeni tavsiye ederim.

Motorun torro 100 cup
Yalnız bu motorsikletler ybr veya diğer bazı model motorsikletler gibi değil. Senin motorunun çamurluğu direk gidonunun altındaki maşaya sabitlenmiş şekilde. Yani amortisörlerin fazla yumuşak olursa çamurluk sabit olduğundan çukurlarda teker ile sürtünme olasılığı çok fazla. Ybr veya bazı model motorsikletlerde ön çamurluk amortisörün kendi alt gövdesine bağlı olduğundan tekerle beraber çamurlukta hareket ediyor. Dolaysıya yaylanma oranı daha uzun ve çamurlukla tekerin teması mümkün değil. Zaten dikkat edersen motoran torro 100 de teker ile çamurluk arasındaki mesafe ybr ye göre daha fazladır.
Ama illede daha yumuşak olmasını istiyorsan bu yağın kalınlığından ziyade kendi içindeki yağ seviyesinden 10 - 20 ml daha az yağ koyabilirsin. Yağın kalın dahi olsa bu sıcaklarda pek etkisi olacağına ihtimal vermiyorum. Normalde motorsiletçiler 10w40 yağ kullanırlar. Sende 10 40 yağ kullanabilirsin.
Yalnız sana daha kolay bir yöntem senin motorun sanırım amortisörün mille bağlantısı ayrı. Eğer böylese hiç tekeri veya amortisörleri sökmeden sadece amortisörün en alt kısmındaki alyan veya vidayı gevşeterek her iki amortisördende eşit olacak şekilde alyanı veya vidayı gevşeterek ( gevşeterek, tam olarak çıkartmamalısın) 10 ar ml yağ boşaltıp tekrar sıkarsın. Bu şekilde deneme yapar olmasa biraz daha boşaltabilirsin. Ama eşit olmasına özen göster.

eyvallah dediğini bi deneyeceğim olmasa bile en azından bilgi sahibi olduk sağolasın ...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar