Ben de alete tav olmuştum. Taa ki yakından görene kadar. Üstündeki birçok şeyin plastik olmasını bekliyordum da bukadar basit malzemeden olması olayı bozmuş. Grenajların dandik olması olağandır, bir lafımız yok. Ancak görsel olarak yaptığın çapraz şasi, egzoz çıkışı, yan sinyal, kuyruk vs, bukadar dandik olunca olaya "oyuncak" havası karışıyor. Hani sonuçta ciddi bir motosiklet bu, bir dünya para sayıyorsun, +100 km/h hıza çıkıyorsun. Ama yanına yaklaşınca böyle uzaktan kumandalı model motosiklet havası aldım ben. Önceleri "plastikte olsa görüntüsü var en azından, diğer çinlilerden eksiği yok fazlası var yani" diye düşünüyordum ama yakından inceleyince tam tersi, bu basit plastik havası beni rahatsız etti.
Onun dışında teknik güce fazla takılmayın. Yakıt tüketimi fazla değil ise ben bu motoru TVS ye bile tercih ederim. Çünkü güçleri birbirine yakın fakat hacim olarak büyük olan motor tork dağılımına ve çekişine + etki sağlayacaktır. Tek şart yakıt tüketiminin çok olmaması.
Fiyata gelince : Saçmalık (bence). Kanuni satıcıları "motor güzel görünüyor, basın fiyatı" demişler. Çünkü teknik olarak neredeyse önceki çinlilerden hiçbir artısı yok. Üzerine 2 parça plastik koyup da fiyatı bukadar artırmak saçmalıktır.
Sakın ha, rodajda sentetik yağ kullanılmaz, yarı sentetik de kullanılmaz. 2000km'ye kadar madeni yağ kullanılmalıdır. Sentetik yağ motor alışma sürecini uzatır ve zarar verir.
Aman deyim, bu muhabbetlere girmeyelim, başkalarını da yanlış yönlendirmeyelim...