türk milletini kazıklamak bu kadar kolaydır, bu insanların iyi niyetini ve parasını hortumlamak, istismar etmek, yalan dolan üç kağıtla para kazanmak bu ülkede, hükümetin umursamazlığıyla beraber birde tüketim toplumu olmamız ve yeni birşey çıktımı hemen ondan alma hastalığımız.
1 defa en ciddi tezim şudur, kanuni diye bir motosiklet üreticisi olmadığı bir esastır..
MZ alman malıdır, ve üzerinde kanuni adında sticker (çıkartma yazı) olabilir, bu satıcı firma ismidir.
şimdi diyelim ki gidip kanuni kross 200 aldınız, bu motor diğer çinliler gibi honda xl200 kopyasıdır. veya kanuni strom 150 aldınız, buda çelik motorun getirdiği martian ile aynıdır, yani strom diye bişey yok o da aynı fabrika, aynı motor aynı kasa, sadece size 2 yıl garanti veren firma değişik, ama zihniyet aynı, dünkü bisikletçi bugunkü motorcu ustası..
hangi bir modeline baksanız diğer çinli motorlarla mutlaka aynı motora sahiptir, değişen gövde olursa eğer o da aldatmaya yönelik bir sahte-karlıktır, Aldanmayın.
Bazı motosiklet cahili vatandaşlar, piyasayı araştırmadan sormadan soruşturmadan, satıcının parayı alana kadarki rolune inanıp, kanıyor, ve insanlar o kadar cahilki, mondialin dahil çinli olarak bilinen bütün motosikletlerin motorları dahil bütün herbişeyi çindeki xingjing adlı bir resmi fabrikada üretiliyor.
Şimdi ben türk bir işadamıyım diyelim, gittim o fabrikadan parçalar halinde veya bir bütün olarak aldım ve üzerine bir marka yazdım, çinçangçong.
ne farkeder yani? siz hala markalara mı takıldınız, hiç mi gezip görmüyorsunuz, zihniyet aynı, motor aynı göstergesine kadar herşey aynı, en azından egzostlarına bir bakın, hepsi birbirinin kopyası demiyorum, aynı fabrika..
Bunu araçlardan örnek vereyim,
Yollarda görürseniz iyice bakın, Peugeot boxer, citroen jumper ve fiat ducato, eski kasa ve yeni çıkanları dahil hepsi birbirinin aynıdır ve değişen sadece marka çıkartmalarıdır, çünkü hepsi aynı fabrikada üretiliyor, tıpkı bunun gibi.
inşallah anladınız ve çinli olan basit bir kürdandan bile uzak durursunuz.