Kanuni Kanuni Caracal 200 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

jr. evet ""benim"" belirttiğim değer şehir dışı. bunun sebebide, 100lük motor elinden geleni yapar yani ürettiği tüm beygiri kullandığı için, bizim motorlarda yer yer ürettiğinin tamamını kullandığı için değerler yaklaşık, ayrıca bizim motorlar 193cc:cherry: mesela shadow750 nin 4 -5 lt yaktğını duydum ki doğru oranlı olsa 8 10 lt yakması lazım, shadow ürettiği gücün çok azını kullandığı için ona göre yakıyo.

mterayes, segman ve motor sağlığı için seyrekçe motoru devirlendirmeli ama bu motorda 11000 gördürürsen, krankla dolaşırken görebiliriz sizi, ben en fazla 8000 yapıyorum. çok nadiren

ben sürekli 11 bin de gidiyorum demedim arada bir yokluyorum . uzun süre öyle gitmezsen hiçbirşey olmaz merak etme biz serviste neler yapıyoruz . mesela bu aralar motora yakıt katkısı atacağım depo doldurup bir temızlık yapsın karbüratör silindir fln

Herşeyden önce Efe Oktay arkadaşım, büyük geçmiş olsun. Şimdi haberdar oldum, uzun zamandır bu topiğe girmiyordum. Allah tekrarından sakınsın!
---

Burada yanlışınız var.

Evet, Kore savaşı sonrası ingilizceye Chopper kelimesi helikopter demenin farklı bir yolu olarak girmiştir ancak Kore savaşı 1950 yılında başlamıştır. Bunun çok öncesinde 1903 yılında ilk Chopper olarak nitelenebilecek motosikleti William S. Harley ve Arthur Davidson adında iki arkadaş yapmıştır. Aynı zamanda isimlerinden de anlaşılacağı üzere Harley Davidson'nın kurucularıdırlar.

Buradaki Chopper kesip biçmekten gelir. (aynı kelime ingilizcede kasap anlamına da gelir) Kişinin kendi zevkine göre kesip biçerek şekil verdiği ve yarattığı motosikletlere Chopper denir. Tüm chopper'lar dünyada tektir, sahiplerine özeldir. Eğer siz stok bir cruiser'ı alıp üstünde oynama yaparsanız onun adıda Custom Cruiser olur. Ama asla chopper değildir. TT Custom Choppers'ın da genel olarak yaptığı budur. Cruiser motorları modifiye ederek custom cruiser yaratırlar. TT, chopper üretiyormu tam olarak bilemiyorum.

Selamlar..

Novarix sagolasin. Benim bildigim TT sifirdan tamamen senin istedigin sekil semale gore motosiklet uretiyor. dizayn olarak her yerine karisabiliyorsun. bu nedenle chopper diye biliyorum. ama acip sormak lazim tabii.

bugün gittim siparişimi aldım, uzun yoldan yeni geldiğim için, şimdilik takmadım. işte orjinal dişli, işte 7. vitesim ;

cark.jpg

buda gezimden bi fotoğraf

manisa.jpg

bakalım neler değişecek dişli ile

Arkadaşlar Bir Ara Istanbulda Fln Caracal 200 Toplantısı Yapalım Ne Dersiniz

Son düzenleme:
ben istanbul'a kadar zor gelirim:p şu toplantıyı daha ortalarda biyerlerde buluşup yapsak :p eşkişehir olabilir mesela

not: dün depriyaj kablosunun, bi teli kopmuş bende değiştirdim

ben maksimum tekirdag'a gelebilirim. yogun calisiyorum. bence nisan gibi yapalim. bir anda yagmura yakalanmayalim. soyle guzel gunesli bir gunde bogaz olabilir mesela. hos olur.

sorun yok, konuşacak bişey yok, arkadaşlar bari motosikletlerimizin resmini paylaşalım. çok kuru gidiyo konu

arkadaşlar servisim karbüratör temizlencek dedi , başka bir ustaya götürdüm . karbüratörü açmadan bir ayar yaptı . Yakıt düştü ve performans arttı . 5 ytl ile şehir içi 47 km sağol salim usta

senin cıhaz şu an kaç km de? bende sordum gerekmez dedi usta. bu arada geçen günlerde servis ustasının günahını aldım, bisiklet tamircisi demiştim ama ustaya pek şimiz düşmediğinden, subap ayarı için gittiğimde baya ilgilendi, her soruma cevap verdi:p

Bende toplantı için görüşelim derim! Havalar ısındıktan sonra..
Nova sizin toplantı grubunuz kimler nasıl katılabiliriz yani?
Bu arada TT Chopper yapıyo diye biliyorum çünkü bir-iki dalda chopper yarışmasına girmişti. Zaten sitelerinde ayrım yapmışlar, bir cruiser bozmaları bide TT adı altında..
Chopper evet helikopter demek, aynı zamanda kesip biçmek demek bunuda okumuştum.. senin yazdığınla aynı yazıydı galiba ama yanlışlık olmasın M..delisinde okumuştum.
Ama sesinden kaynaklanarak bu ismi verdiklerini hatırlıyorum (yada kafamda ole kalmış) yanlış olmasın hani...

Neyse uzatmayalım.. Bir ara görüşelim..öğrenmem gereken çok sey var, etrafımda hiç motorsiklet kullanan yok, fikirleriniz önemli bu sebepten..

iyice uyuzladı konu:p bari günlük rapor yazayım.

bugün 140km yol yaptım, tekrar yağ değiştirdim dönüşte. ustaya yağ değişcek deyince daha yeni değiştirdik dedi şaşırdı. dedim, bu hafta çok yol yaptım, 1700km oldu. şaşırdı, tebrik etti, hava çok iyi değildi, yeni yoldan gelince doğru servise gitmiştim, saolsun, üşümüşündür diye kahve ikram etti, biraz sohbet ettik falan, sen motoru böle kullanırsan 40000i bulur dedi, 10000e gelince karbüratöre bakalımi zinciri değiştirelim, rutin ayarlara bakalım dedi. ben ömrü ne kadardır dedim, 40000den sonra, 350lira masrafla motoru 0layabiliriz dedi.

Sen bu motorla kuryecilik falan mi yapıyorsun kardes. Daha once bahsi gectiyse ozur Yeni gordumde ilgimi ceken motorlardan oldugu icin arasıra topiğe göz atarım :)

Biliyorum espiri olsun diye dedim bukadar cok km yi nasil yapıyor anlamında sordum. Ayrıca bazı arkadasları goruyorum scooterla bile moto kuryelik yapıyorlar artısı eksisini bilemem tabi Tigerla moto kuryelik yapanda gormustum mesela.

her zaman böle değil, son 2 haftadır, bayaa bi gezi yaptım. sıcağı görünce motor hormonları coştu. motosiklete cemre düştü

Biliyorum espiri olsun diye dedim bukadar cok km yi nasil yapıyor anlamında sordum. Ayrıca bazı arkadasları goruyorum scooterla bile moto kuryelik yapıyorlar artısı eksisini bilemem tabi Tigerla moto kuryelik yapanda gormustum mesela.

Komik glebilir ama ben mecidiye köyde fz6N gördüm arkada topcase elcikelrde şu uzun elcik örtüsü ve bir okadar da pis. Sonda kurye arkadaşlarımdan öğrendiğim akdarıyla gümrük kuryeleri büyük makina kullanıyormuş. İstanbul içerisinde gezi olursa ben de katılmak isterim açıkcası. Zaten eray istanbula kadar gelecekse buralardan biy erden geçecek değil mi :)

Komik glebilir ama ben mecidiye köyde fz6N gördüm arkada topcase elcikelrde şu uzun elcik örtüsü ve bir okadar da pis. Sonda kurye arkadaşlarımdan öğrendiğim akdarıyla gümrük kuryeleri büyük makina kullanıyormuş. İstanbul içerisinde gezi olursa ben de katılmak isterim açıkcası. Zaten eray istanbula kadar gelecekse buralardan biy erden geçecek değil mi :)

gümrük ve kuyumcu kuryeleri büyük motor kullanıyor . . . merak etme barış sana haber ederim öyle bir şey olursa

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar