Kadın sürücü problemi

Yağı daha az emen patatesler var, ödemiş patatesi, kıbrıstan gelen güzel patatesler var. Onlar kızartmaya çok daha uygun.
Yani biraz zevk meselesi bu tabii ki, ben çok iyi pişmemiş elde patatesi de dondurulmuşa tercih ederim yine.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

- bizim evde 1 yılda 2L'lik ayçiçek yağı bitmez.)

Bir kaç seferdir zeytinyağı ile denedim patates kızartmayı fena olmadı. Onu dondurulmuşla yaptım işte, normal patatesle de denerim belki ama eve patates almamaya çalışıyorum kendimi kaybetmeyeyim diye :D

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Yağı daha az emen patatesler var, ödemiş patatesi, kıbrıstan gelen güzel patatesler var. Onlar kızartmaya çok daha uygun.
Yani biraz zevk meselesi bu tabii ki, ben çok iyi pişmemiş elde patatesi de dondurulmuşa tercih ederim yine.

Bir kaç seferdir zeytinyağı ile denedim patates kızartmayı fena olmadı. Onu dondurulmuşla yaptım işte, normal patatesle de denerim belki ama eve patates almamaya çalışıyorum kendimi kaybetmeyeyim diye :D
Ödemiş patatesinin mevsimi var... Mevsiminde yapmazsan kızartmayı sünger gibi olur..
Kızartma Afyon patatesinden olur... Diğer anadolu patatesleri haşlamalıktır...

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250

Ben donmuş patatesleri yağsız pişiriyorum, hem daha az uğraştırıyor.
evde köfte pişedeği zaman fırın tepsisine diziyorum fırın kağıdı üzerine, hazır fırın çalışmışken ikinci tepsiye de kağıdın üzerine donmuş patatesleri paketinden çıktığı gibi yayıyorum, 180 derece önceden ısıtılmış fırında fanlı modunda 15-20dk'da köfteler pişiyor zaten, köfteleri çıkarınca dereceyi 200e getirip bi 10-15dk daha çalıştırınca patatesler de çok güzel oluyor hem yağa gerek kalmıyor.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)

Biz kıymalı salçalı patates olarak tüketiyoruz düdüklüde pişiyor, enfes de oluyor, bol kimyonlu vs.

Ben donmuş patatesleri yağsız pişiriyorum, hem daha az uğraştırıyor.
evde köfte pişedeği zaman fırın tepsisine diziyorum fırın kağıdı üzerine, hazır fırın çalışmışken ikinci tepsiye de kağıdın üzerine donmuş patatesleri paketinden çıktığı gibi yayıyorum, 180 derece önceden ısıtılmış fırında fanlı modunda 15-20dk'da köfteler pişiyor zaten, köfteleri çıkarınca dereceyi 200e getirip bi 10-15dk daha çalıştırınca patatesler de çok güzel oluyor hem yağa gerek kalmıyor.

Benim hanımda fırında patates yapıyor, ne olursa olsun ayçiçek yağında pişenin yerini tutmuyor.

Bu arada çoban salataya kesinlikle ayçiçek yağı, zeytin yağı diyen çıkarsa muhatap olmam. Biline :ROFLMAO:

Motosikleti
Laf meclisten dışarı / zevkler ve renkler tartışılmaz ama kendi bakış açımı ifade edeyim istedim:
Bana ayçiçek yağlı salata getirdiklerinde direkt küfür ediyorum içimden, amatörler diye. O mekânda da salata söylemem bir daha.

Damak zevki, yemek kültürü olmayan hangi salataya hangi yağ konacağını bilmez.

Her salataya zeytinyağı dökmeyi bilgelik sanar.

Bilip bilmeden de küfürlü konuşur, seviye bu yapacak bir şey yok.

Motosikleti
Damak zevki, yemek kültürü olmayan hangi salataya hangi yağ konacağını bilmez.

Her salataya zeytinyağı dökmeyi bilgelik sanar.

Bilip bilmeden de küfürlü konuşur, seviye bu yapacak bir şey yok.
Hay senin salataya ayçiçek yağı koyan kültürünü, damak zevkini şimdi. Margarin de seviyorsundur, menemeni de soğansız yiyorsundur doğru mu? Tövbe tövbe ya, muhafazakârlık / bağnazlık kötü şey gerçekten. Hayrola? Çoban salatasına zeytinyağı koymak mekruhtur diye hadis mi var?

Bak ufkunu açayım; çeri domates alıyorsun, iki parça doğruyorsun, üzerine tuz ekip Kaz dağlarından toplanmış dağ kekiği serpiyorsun, sonra hepsinin üzerine zeytinyağı ve halis muhlis Modena balzamik sirkesi döküyorsun, afiyetle yiyip şu tarif verene bir hayır duası ediyorsun. Amatör...

• Beğen
Tepkiler: Ged
Motosikleti
D400
Merak ediyorum bu durumu ben, şimdi düz menemende soğan/biber/yumurta oluyor.

Biberi de gerçi heryer koymaz.

Soğansız yediğin zaman da menemen değil domatesli yumurta yemiş oluyorsun.

Bu durumda domatesli yumurta ile menemen arasında bir fark kalmıyor.

menemeni de soğansız yiyorsundur

Motosikleti
Merak ediyorum bu durumu ben, şimdi düz menemende soğan/biber/yumurta oluyor.

Biberi de gerçi heryer koymaz.

Soğansız yediğin zaman da menemen değil domatesli yumurta yemiş oluyorsun.

Bu durumda domatesli yumurta ile menemen arasında bir fark kalmıyor.
Yani böyle seven vardır diye çok da konuşamıyorum, zevk meselesi - ben sipariş etmeden önce sorarım, menemene soğan koymayan bir mekânda isem menemen sipariş etmem, benim için olmazsa olmazlardan biri. Ama bizim ülkede şöyle bir durum var, millet anasından ne gördüyse onunla kalıyor ve herhangi bir değişikliğe / denemeye de son derece kapalı oluyor. Yani adam söz gelimi menemeni hep soğansız yemişse, "bir kere de soğanlı denesen?" dediğinde yüzünü ekşitip "o zaman kahvaltılık değil yemek olur" falan diyor mesela. Yahu ülkemizde kahvaltı olarak ciğer yenen bölgeler var. (Bence de biraz abartı, kendim yapmam ama böyle bir adeti olan bir yerde davete icabet ediyor olsam sabah hiç itiraz etmeden gömerim ciğeri affetmem...) Biraz açık zihinli olmak lazım...

Bu nasıl iştir? Salataya konacak yağ hakkında fikrini küfür etmeden belirtemiyor.

Baksan bu okumuş, kültürlü beyefendi dersin ama adamda kültür fırıncının kızı kitabını okuyup, hatmekten ileri gitmiyor.

Tövbe tövbe.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Bu nasıl iştir? Salataya konacak yağ hakkında fikrini küfür etmeden belirtemiyor.

Baksan bu okumuş, kültürlü beyefendi dersin ama adamda kültür fırıncının kızı kitabını okuyup, hatmekten ileri gitmiyor.

Tövbe tövbe.
Abi yine de gerçek hayatta tanımadığın, bir çay içmişliğinin olmadığı adamı böyle askerden arkadaşınmış gibi fik fik yorumlamamanı tavsiye ederim.

Motosikleti

Tövbe tövbe.
Bana "damak zevki ve yemek kültürü olmayan kişi" demen içimi direkt küfür edeceğinden daha fazla acıttı da ondan :D

Abi yine de gerçek hayatta tanımadığın, bir çay içmişliğinin olmadığı adamı böyle askerden arkadaşınmış gibi fik fik yorumlamamanı tavsiye ederim.

Taraflı yorum yaptığını düşünüyorum aynı kişiye de bir şeyler söylemen gerekmez mi?

Altı üstü salataya konacak yağdan bağsediyoruz..

Ukela ukela konuşmalar, ufuk açma, bağnaz, amatör demeler,

Hay senin salataya ayçiçek yağı koyan kültürünü, damak zevkini şimdi.

Sence bu kelimenin sonuna ne yakışır ?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar