Herkeze merhaba,
Dün akşam ibrahim abi (kaan motor) sağ olsun motorumu buralara kadar getirdi, bir de trafikte kalmış ki ne kadar özür dilesem teşekkür etsem az. :rendeer:
Bu gün işten erken çıktım eve gelip motorumu hazır edeyim, 2 sokak aşağıdaki otoparka götüreyim diye. Ön camı söktüm, arka çantaları çıkardım. Motorsiklet kullanmayıı iyice öğrenene kadar kırmayayım diye.
Alırken motora alarm taktırmıştım, kumandadan motor start'a bastım sadece marş sesi geldi. Dedim sol ayak pedalı açıkken çalışmıyordur belki, kapattım oturdum motora, Taktım anahtarı , bu sefer elcikten bastım start'a (vites boşta) yine sadece marş sesi. Sonra dedim "jikleyi açmalıyım", önce yarım açtım, bu sefer 1-2 öksürme sesi geldi motordan dedim "budur!" açtım jikleyi sonuna kadar, marşa bastıkca öksüre öksüre çalışıyor gibi, ama bırakınca anında duruyor. Son olarak şöyle yapınca çalıştırabildim. Jikleyi sonun kadar getiriyor ve marşa basarken biraz gaz veriyorum, bu durumda motor bağar bağara çalışıyor, sonra jikleyi ortalara getiriyorum, karışım düzeldiği için devir artıp ses düzeliyor ama tabi gaz hala açık elimde. Sonra jikleyi de kapatsam, gazı da rölantiye düşsün diye bıraksam farketmiyor öksürerek stop ediyor

r:
İbrahim abi motoru getirirken yolda akünün şarj olduğuna güvendiğim için bir 10 dakika kadar böyle uğraştım motoru çalıştırmak için ama mazallah akü biterse birde onunla uğraşmamak için kapattım motoru, size sorayım dedim. Cuma günü motoru alırken de kumandaya bastığım halde çalışmamıştı, ben de sol ayak açık ondan herhalde diyerek üstünde durmamıştım. Birşeyleri yanlış yapıyorum diyeceğim ama , motor boşta iken, kumandaya basarak da aynı şekilde çalışmadığına göre herhalde bir hata yok.
Öte yandan, motor zor çalışsa herhalde önce ibrahim abi farkedip hallederdi? Kafam karıştı iyice

ale:
Ne yapayım şimdi??? karbüratörle oynamaya başlayayım mı?
Acil yardım :salut: