Jinlun Servis Kalitesi
Arkadaslar, bu siteyi epey uzun bir suredir takip ediyorum. Her ne kadar sezonun ortasına gelmis olsak da, en kısa zamanda 250' lik bir Jinlun almak icin kaynakları biraraya getirmeye calısıyorum. Ben Jinlun' u ilk Pendik bayisinde gordum ve sonrasında epey arastirdim. Jinlun' u Turkiye' ye getiren firma (bu sitede Expert), Izmit' te uzun yillardir paketleme makinalari imal eden koklu bir firma. Daha onceki forum' da kendi telefonlarini da vermislerdi, direk olarak onlarla da gorusup bilgi almistim. Aynı zamanda, Kaan Motor' a (Pendik Bayisi) ne zaman gitsem cok samimi bir ortamla karsilaniyorum. Bunun yaninda, Expert' in bu forumda olmasi ve kullanicilarla direk temas edip sorularini cevaplamasi buyuk avantaj. Windows' ta takildiginizda direk Bill Gates' e soru sorma sansinizin olmasi gibi bisey bu.
Jinlun 250-5 motorun fayda / maliyet karsilastirmasini yaparsanız, fiyatına gore artılarının acık farkla onde oldugunu goreceksiniz.
Servislerle ilgili olarak da sunu dusunuyorum. Bugune kadar satilan Jinlun' ların sayısını dikkate alırsak servislerin yuku epey arttı. Bunun yanında Bostancı servisi gibi servislerin musteriye olan davranısları ve servis kalitesi de, Jinluncuları belli baska servislere gitmeye yonlendirdi. Bu nedenlerle is yuku artan servisler de, yaz basinda oldugu gibi bol bol zaman ayıramaz oldu musterilerine. Bunun yanında Jinlun sahibi olan insanların genellikle motor kullanmaya yeni baslayan motorcular oldugunu dusunursek, en ufak bir sorunda kendimizi serviste buldugumuz da bir gercek.
Su an hepimizin ortak noktası, bir Jinlun' a sahip olmak ve olmaya calismak. Bundan sikayet eden kimse duymadim su ana kadar. Bu durum hepimizi burada topluyor.
Bence bu noktada, profesyonel dusunelim. Ozellikle Pendik bayisinde su ana kadar gormus oldugum muameleye ve Expert' in bu siteye katkılarına dayanarak, Jinlun servislerinin belli bir standarta getirilebilmesi ve satıs sonrası hizmetin herkesi tatmin edebilmesi icin asagıdaki adımların atılmasını oneriyorum (Lutfen bu sitede bu noktaları tartısalım):
1. Jinlun' ların montajları yapılırken yapılması gereken işlemleri bir standart prosedur halinde dokumante edip servisleri bu konuda egitmek.
2. Montaj sonrası yapılması gereken kontrolleri, yine standart bir halde dokumante edip motorsiklet, sahibine teslim edilmeden once bunların bayi tarafından yapılıp imzalanmasını saglamak
3. Bu motorun periyodik bakımları sırasında yapılması gerekenleri, yine bir kontrol listesi halinde dokumante etmek ve motorsiklet sahibinde bulunmasını saglamak.
4. Butun Jinlunlar ile ilgili teslimden itibaren yapılan islemlerin kaydını tutmak. Bu bir bilgisayar programı vasıtasıyla yapılabilir. 8
5. Jinlun, 1. maddede belirttigimiz islemlerden gecip (Buna montaj ve teslim kontrol listesi diyebiliriz) sahibine teslim edildikten sonra, belli bir sure icinde kullanıcıyı aramak ve sorunu olup olmadıgını sormak
6. Kullanıcıların ilk 100 km icinde olusan problemlerini hemen (randevusuz) cozmek. Bunun dısında kalan periyodik bakımlar icin bayilerin kendi is yukunu gozonunda bulundurarak ve belli bir sure icinde randevu verecek sekilde randevulu calısmaya baslaması (Burda kullanıcını korunması icin eger uzun surelerle randevu alınamıyorsa, yine firmanın yardımcı olması).
7. Ozellikle rodaj bitimine kadar, yapılacak hangi islemlerden hangi ucretin alınacagının standart hale getirilmesi ve motor tesliminde kullanıcıyla paylasılması
8. Motorda su ana kadar tespit edilen aksaklıkların, butun Jinlun sahiplerini kapsayacak sekilde servisler tarafından cozulmesi (Ornegin arka cantalar ses yapıyorsa, servis bir kac metre serum hortumu alıp gelen motorların bu sorununu cozmeli veya surekli gevsedigi tespit edilen civatalar varsa, bu şikayetlerin locktight kullanarak (civataların gevsemesini engelleyen kimyasal) veya mekanik cozumlerle (yaylı rondela gibi) ortadan kaldırmalı.) Bu, bir program dahilinde yapılmalı ve motorsikletlerin dosyalarına işlenmeli.
9. Butun bu proses islerken, bu forum sayfası dısında bir yerde Jinlun sahibi ile firmanın direk komunikasyon kurabilecegi resmi bir kanal olusturulmalı (Bir e-mail adresi mesela). Buraya gelen sikayetler mutlaka cozumlenmeli ve bu durum kullanıcılara duyurulmalı. Bu sayede, Jinlun kullanıcıları da icleri rahat bir sekilde herhangi bir sorunları oldugunda firmalarının bu sorunu kolayca ve samimi bir sekilde cozeceginden emin olmalı.
Oyle sanıyorum ki, eger bu maddelerde onerdigim eylemlerden birkacı bile hayata gecirilebilirse, Jinlun marka olarak cok deger kazanacak ve Jinlun sahiplerinin hayatlarını cok kolaylastıracaktır.
Lutfen bu maddelerle ilgili goruslerinizi paylasır mısınız?