Japonlar için tehlike çanı çalıyor Voge RR500S 4 Silindir

Motosikleti
Kawasaki ZX-4RR
Adamlar 4 silindir makina yapmışlar sıkı durun fiyatı da $5500 imiş yani Voge 525DSX fiyatında TR'ye gelirse fiyatı bi tık pahalı olur 450k'ya satılır. 450k'ya 4 silindir makina yani bu Çinliler Japonları skuter markası yapmaya niyetlenmişler. Ülkeye gelirse R25 ve 250SR sonrası yeni bitki örtüsü bu motor olur

cdn.baogialai.com.vn-images-5fde6a65f1ca34e8eb8bbffec7448eeb38b30b4726f06f4cbb30307df9b100d47d1c1aedb97c2bc40ecd289f86a916d3-_1-4048.jpg

• Motor tipi: 475 cc, sıvı soğutmalı, 4 silindirli (inline-four)
  • Maksimum güç: 76 hp @ 12.500 rpm
  • Maksimum tork: 47 Nm @ 11.000 rpm
  • Devir kesici: 14.000 rpm
  • Azami hız: 220 km/s
  • Şanzıman: 6 vitesli manuel
  • Yakıt sistemi: Elektronik enjeksiyon (EFI)
  • Şasi tipi: Çelik iskelet + alüminyum salıncak
  • Süspansiyon (ön): Ters teleskopik amortisör (USD)
  • Süspansiyon (arka): Tek amortisör (monoshock)
  • Fren sistemi:
    • Ön: Çift disk, 4 pistonlu Nissin kaliper
    • Arka: Tek disk
    • ABS ve çekiş kontrol sistemi (TCS) mevcut
  • Sürüş modları: Eco ve Sport
  • Ek özellikler: Launch Control, egzozda değişken vana sistemi
  • Gösterge paneli: Tam dijital TFT ekran
  • Aydınlatma: Full LED (ön, arka, sinyaller)
  • Ağırlık: 198 kg
  • Yakıt deposu: 17 litre
  • Tahmini yakıt tüketimi: 4.5–5.0 L / 100 km
  • Lastik ölçüleri:
    • Ön: 120/70 ZR17
    • Arka: 160/60 ZR17
  • Sele yüksekliği: Yaklaşık 820 mm

Motosikleti
Kawasaki ZX-4RR
vatan kompitıra git 12 bin liraya 100 bin liralık telefonla aynı özellikleri sunan çin malı markalar var.

ama insanlar gidip samsung alıyor :)
Amoled yanıkları hayırlı olsun :) Motorola, Sony, Nokia, HTC daha sayamadığım marka tarih oldu. Araba konusunda da Honda, Nissan ve diğer Japonlar can çekişiyor. Çin'in devlet politikası yüzünden Japonların Kawasaki hariç ayakta kalması mümkün değil. Yamaha 2 silindirli R7 satmaya devam etsin.

• Beğen
Tepkiler: ess
Motosikleti
Honda CBR500R
Amoled yanıkları hayırlı olsun :) Motorola, Sony, Nokia, HTC daha sayamadığım marka tarih oldu. Araba konusunda da Honda, Nissan ve diğer Japonlar can çekişiyor. Çin'in devlet politikası yüzünden Japonların Kawasaki hariç ayakta kalması mümkün değil. Yamaha 2 silindirli R7 satmaya devam etsin.
aynen öyle artık motosiklet önerilerini versys 650 mi yapsak

• Beğen
Tepkiler: Ged
Motosikleti
Kawasaki ZX-4RR
aynen öyle artık motosiklet önerilerini versys 650 mi yapsak
benim altım da japon marka motor var ben bile bu kadar tetiklenmiyorum umarım çinliler kawa'ya da rakip olurlar da uygun fiyatlı teknolojili motorlara bineriz diyorum. hondacılarda genel bi alınganlık var çözemedim

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Şimdi başka bir konuda yazdım, Türkiye'de genel bir kalitesiz satın alma alışkanlığı olduğu ve vasatın övülmesi durumu olduğu için satarsa satar.

Çinlilere net bir kalite hedefi vermezsen yaptıkları herşey küçük gösterişlerden ibaret olur. Kalite düşük olur. Kendi hallerinde ürettikleri hiç bir şey satın alınacak şeyler değil. Ama ülkemizde bunu algılayabilmekten çok uzak insanlar. Ekonomik durum sebebiyle önce etiketine bakılıyor.

Motosikleti
D400
arkadaşlar bakın japonlar bile kısmen görmezden gelirken çin / hint vs. markalar hatalarından ders almıyor.

Kronik problemler, montaj problemleri cogu motorda aynı şekilde fakat yıllarca bunu düzeltmemek için direniyorlar.

RTR200 mesela güzel malzeme kullanıyor yıllardır b.k gibi montaj yapılıyor.

Malzeme kalitesizliğini bilerek çin alabilirsin ucuza yaptırır geçerim dersin de aldıgın motorda montaj dandikliği olması çok bambaşka bir konu.

Motosikleti
Honda Forza 250 / Triumph Street Triple 765 RS
Pandemi zamanları iş görsün diye RKS almıştım. O zamanlar çekici ile adresinize teslim ediyoruz diyorlardı. Neyse motosiklet geldi garaja indirdik. Sağını solunu kurcalıyorum, şase ile elektrik tesisatının olduğu yerin arasından bildiğiniz giyilmiş tuvalet terliğinin teki çıkmıştı. Şaka yapmıyorum keşke fotoğrafını bulsam da size atabilsem. 😂

Adamlar 4 silindir makina yapmışlar sıkı durun fiyatı da $5500 imiş yani Voge 525DSX fiyatında TR'ye gelirse fiyatı bi tık pahalı olur 450k'ya satılır. 450k'ya 4 silindir makina yani bu Çinliler Japonları skuter markası yapmaya niyetlenmişler.

Sis farı, egzoz derken şimdide silindir fetişizmi başladı.

Gaziayntap'a gidip apaçilere 6 silindir motosiklet yaptıracam. Çin'inde, Capon'unda havasını alacam. :ROFLMAO:

Motosikleti
Kawasaki ZX-4RR
arkadaşlar bakın japonlar bile kısmen görmezden gelirken çin / hint vs. markalar hatalarından ders almıyor.

Kronik problemler, montaj problemleri cogu motorda aynı şekilde fakat yıllarca bunu düzeltmemek için direniyorlar.

RTR200 mesela güzel malzeme kullanıyor yıllardır b.k gibi montaj yapılıyor.

Malzeme kalitesizliğini bilerek çin alabilirsin ucuza yaptırır geçerim dersin de aldıgın motorda montaj dandikliği olması çok bambaşka bir konu.
RS200'üm vardı o montaj hataları ve gevşeyen vidalardan dolayı motordan soğmuştum. Biraz pahalıya sat bari de şu montaj hataları olmasın ya aşırı sinir bozucu.
Pandemi zamanları iş görsün diye RKS almıştım. O zamanlar çekici ile adresinize teslim ediyoruz diyorlardı. Neyse motosiklet geldi garaja indirdik. Sağını solunu kurcalıyorum, şase ile elektrik tesisatının olduğu yerin arasından bildiğiniz giyilmiş tuvalet terliğinin teki çıkmıştı. Şaka yapmıyorum keşke fotoğrafını bulsam da size atabilsem. 😂
Her Çinli aynı değil maalesef. RKS Çin'in Çin'i gibi bi şey :)
Şimdi başka bir konuda yazdım, Türkiye'de genel bir kalitesiz satın alma alışkanlığı olduğu ve vasatın övülmesi durumu olduğu için satarsa satar.

Çinlilere net bir kalite hedefi vermezsen yaptıkları herşey küçük gösterişlerden ibaret olur. Kalite düşük olur. Kendi hallerinde ürettikleri hiç bir şey satın alınacak şeyler değil. Ama ülkemizde bunu algılayabilmekten çok uzak insanlar. Ekonomik durum sebebiyle önce etiketine bakılıyor.
Haklısınız fakat Japonlar el yakıyor o yüzden millete de bu ekonomik koşullarda normal. Çinliler eskiye nazaran kaliteyi artırdılar yalan yok ama biraz daha artması lazım özellikle paslanma konusu her Çinli motorun sorunu.

montajlayan usta kendi imzasını bırakmış

a ehliyetini yeni almış biri için ara geçiş motoru olur ama ne kadar yakışıklı olsada bi japon kadar ömrü olmicak 5 sene sonra hurdacıya atarsın

Motosikleti
Kawasaki ZX-4RR
a ehliyetini yeni almış biri için ara geçiş motoru olur ama ne kadar yakışıklı olsada bi japon kadar ömrü olmicak 5 sene sonra hurdacıya atarsın
Bunun en büyük nedeninin parça tedariği olduğunu düşünüyorum. 150NK'lar hala var ama kaza yaptığın an motor çöp ama mesela CB125R'ın parçasını hala bulursun motoru bi şekilde yürütürsün

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
vatan kompitıra git 12 bin liraya 100 bin liralık telefonla aynı özellikleri sunan çin malı markalar var.

ama insanlar gidip samsung alıyor :)
Geçen market otoparkında parkederken bir araba gördüm arkasında markası ve sonunda "pro max " falan bişeyler yazıyordu, bu ne yaa çin malı telefon markası gibi dedim, yakından görünca gördüm çin malı arabaymış. :) Benim japon malı suzuki arabamdan daha havalı duruyordu ama 100bin km 3-4 yıl sonra ne halde olur bilemem.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Benim daha önce kullandığım şirket bilgisayarı laptop da çin malıydı ama o zamanki müşterim kendi sistemlerine bağlanmam için verdiği o laptopda masraftan kısmamış, paraya kıyıp piyasanın en iyisini almış, hatta macbook'dan daha pahalı o marka ama iş yapılacak bilgisayarda bir efsane, dıştan bakarsan siyah dümdüz bir kasa, hiç süsü püsü yok ama klavyesi kod yazan ya da terminal ekranında sistem işi yapanlar için mükemmel.
Onun düşük ekonomi sınıfı olan modelini Cyan da kullanıyor kaç yıldır, bizim evde de o markanın E serisi ucuz modelleri var bir tanesi 2011 yılından kalma, çocuklara vermiştim, 2012 doğumlu çocuklar bu laptop bizden büyük abi diyeceğiz artık yenile demeye bile başladı ama hala sorunsuz çalışıyor. 2017'de kendime şahsi laptop alacakken hem de o ara param da varken nedense paraya kıyamadım kağıt üzerindeki özelliklerine kandım, ahanda içinde ssd samsung takmışlar, ramleri kingston, bu daha iy deyip yarı fiyatına yine çin malı ama üzerine yerli-milli marka basılıp yerli diye satılan meşhur oyun bilgisayarı markasının business sınıfı laptoplarından almıştım, 2017'den beridir kullanıyorum, her seferinde az yiyeydim de thinkpad alaydım diyorum.

Yani çinliler ne kalitede istiyorsan o kalitede üretirler parasına göre, ama çok kaliteli ürün haliyle pahalı olur sonra japon markası yanında ucuz kalıverir. iphone da çinde üretiliyor, thinkpad gibi efsane sağlamlıkta laptoplar da çinde üretiliyor ama mcbook'un iki katına maloluyor, ancak iş yapacak, o sağlamlığa ihtiyacı olanlar paraya kıyıyor.

Araba ve motosiklette de durum bu, kağıt üzerinde tonla özellik ekliyorlar, amortisörleri şu, fren kaliperleri bu falan bunlar göz boyar güzel ama kalite bu demek değil, 5 yaşında 50bin km yapmışlarını görelim o zaman ikna olurum belki ama o kalite ve satış sonrası da aynı kalitede servis vb. zaten maliyetli, o zaman da az daha ekler honda alırım suzuki alırım bmw alırım noktasına gelirler.

"Ucuz mal alacak kadar zengin değilim" sözü çoğu şeyde doğru. En basitinden kışlık bot bile gider iyisini alırsın hem konforu yüksek olur hem 4-5 yıl dayanır, parası yetmeyen ucuzunu alır bir sezonda eskir, sonraki sezona bir daha almak zorunda kalır.

Son düzenleme:
Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Daha bu arkadaşlar bir Man TT dir, Le Mans tır adı her neyse Paris-Dakar dır bir katılsınlar, adlarını bir duyursunlar, olmuyor öyle Deneme tahtasındaki arkadaşı Nordkampp, Nepal'e yolla ile. Dayanıklılığını kırılmazlığını başka markalar karşısında bir versin görelim ense traşlarını.

Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
benelliyi satın alan qjmotor ve kove markasını takip edin
japonlara yetişmeye daha zaman var

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Bizde bu ekonomik durum devam ettikçe , daha çoook çinlilere düdükleniriz...

Tek aldığım çinli sayılabilecek motor suzuki AN125 ti...
Bütün parçalarında made in japan yazıyo fakat , şasesine made in PRC yi oturtmuşlardı..
Motor hiç arıza açmadı ,sorun yaratmadı.. Ve inanılmaz performanslı ve dengeli bir scooter di..
60 k larda sattım ama haala pişmanım..
Ama sorsan çinli alırmıyım ?..
Hayatta almam..2. el japon , sıfır çinliden evladır...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar