Japonlar için tehlike çanı çalıyor Voge RR500S 4 Silindir

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
değil kawasaki hiç bi japon şuan parasını haketmiyor aynı beygirde aynı özelliklerde aynı klasmanda bi çinliyle tayvanlıyla aralarında en iyi 2 en kötü 3 kat fiyat varkı var hiçbiriniz ben yarın gidip bayiden versys 650 çıkarıcam tracer 700 çıkaracam diyemiyorsunuz sen bile sym 250ye binmek zorunda kalıyorsun ama japon da japon 50cc 125cc küba müba o çinlileri ayrı tutuyorum 250cc ve üstü bi çin malı tayvan malı motoru ben aldım haftasına dağılıyor mu 2 sene sonra çöpe mi atılıyor artık öyle de değil e hadi versys 650yle yapıp cfmoto 650mtyle yapamayacağın ne var nx500le yapıp 450mtyle yapamayacağın ne var o 3 katı paraya değiyor mu son 1 senede ne oldu da japonların fiyatları 2 katına çıktı ben artık japon fanatikliğini hiç ciddiye alamıyorum
Ben şu an projeden ev aldım, şu an derken bir kaç ay önce yani ve mecburen bir süre daha ödeme yapacağım, yoksa tabi ki Versys demeyelim de daha bana göre bir motor almak isterdim. Benim Kawa'nın rahmetli olması ters zamanda oldu. Ev için ödeme yapmıyor olsaydım tabi ki tercihim farklı bir motordan yana olurdu. Sym alırken de kışın bu motoru ya değiştireceğim ya da elimde tutup daha büyüğünü alacağımı söyledim zaten.

Versys ile 650 Mt arasında epey bir dayanıklılık ve kalite farkı var. O kadar kırto yetkili servislere rağmen 10-15 senelik Versys'ler hala yol yapıyor, sen Cf'yi Türkiye şartlarında hele bir 10-15 sene yürütmeyi dene, bakalım yürütebilecek misin? Cf Moto sürdüğün için haliyle o markaya daha büyük bir sempati besleyebilirsin ama sana bir iki ekran görüntüsü yolluyorum, kırmızı işaretli km'lere iyi bir bak. Bunlar ilanlardaki en yüksek km.liler.

Son olarak motosiklet binlerce parçadan oluşan bir harmonidir. Burada uyum çok önemli, yani en teknolojik, en orası buradan, burası şuradan toplama parçalar her zaman birbiriyle uyumlu çalışmıyor.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Ben şu an projeden ev aldım, mecburen bir kaç daha ödeme yapacağım, yoksa tabi ki Versys demeyelim de daha bana göre bir motor almak isterdim ama Kawa'nın rahmetli olması ters zamanda oldu. Ev için ödeme yapmıyor olsaydım tabi ki tercihim farklı bir motordan yana olurdu. Sym alırken de kışın bu motoru ya değiştireceğim ya da elimde tutup daha büyüğünü alacağımı söyledim zaten.

Versys ile 650 Mt arasında epey bir dayanıklılık ve kalite farkı var. O kadar kırto yetkili servislere rağmen 10-15 senelik Versys'ler hala yol yapıyor, sen Cf'yi Türkiye şartlarında hele bir 10-15 sene yürütmeyi dene, bakalım yürütebilecek misin? Cf Moto sürdüğün için haliyle o markaya daha büyük bir sempati besleyebilirsin ama sana bir iki ekran görüntüsü yolluyorum, kırmızı işaretli km'lere iyi bir bak. Bunlar ilanlardaki en yüksek km.liler.

Son olarak motosiklet binlerce parçadan oluşan bir harmonidir. Burada uyum çok önemli, yani en teknolojik, en orası buradan, burası şuradan toplama parçalar her zaman birbiriyle uyumlu çalışmıyor.
şimdi 10 sene evvel çıkan motor 3 sene evvel çıkan motordan daha fazla km yapmış diyorsun bi 7 sene sonra aynı kmleri görüceğimizi düşünüyorum ben tabiki cfmoto kawasaki kadar sağlamdır uzun ömürlüdür demiyorum ama o 2 3 fiyat farkına değecek kadar da fark yok diyorum beni o zontesciye benzetme sakın ben yoğurduma ekşi diyebiliyorum burda bi yıldır benim karşılaştırdığım kaç paraya kaç köfte alıyorsun
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

sen Cf'yi Türkiye şartlarında hele bir 10-15 sene yürütmeyi dene, bakalım yürütebilecek misin?
buna da hiç katılmıyorum çok marka çekildi o motorun parçalarını getirmemezlik yaptı ama cfmoto da artık bajaj gibi oldu aydında parça üreten fabrikaları da var

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
hatta cfmoto daha adrenalin sağlıyor, "acaba gideceğim yere ulaşabilecek miyim, acaba yolda kalacak mıyım, acaba yağ pompası ne zaman patlar" falan.

ekstrem spor gibi :D

650mt sıfırı 350k civarı. (bazı yerlerde 450 o da ilginç), Versys ise 720. Evet arada cidden 2 kat fark var.

Fakat 380k'a 2018 model 30k km'de versys'ler mevcut. Dürüst olarak düşünürsek 2018 model bir kawa'nın ömrü 2024 model bir mt650'nin ömrünün 4 katı falandır sanırım.

Ama şu konuda katılıyorum japonlar gereksiz pahalılık yapıyor. 650mt 350 ise kawa 500 falan olmalı. abartıyorlar sağlamız diye de geçiriyoruz.
650mt 2025 model yok diye biliyorum ama sari sitede yetkili bayiden 2025 model ve sifir km 337bine var gorunuyor. Ilginc. Insan suphelenmiyor degil.
Onyargisiz bakmayayim diyorum çinlilere ama her seferinde uzak dur dedirtiyorlar bir sekilde. Mesela nuri uyanikoglu ile half motonun gecen gunku canli yayininda emre bey elindeki cf moto 250 sri satamadigini, 150ye takasta aldiklarini soyledi ve sari sitede 70 90 bine kadar bir dolu ilan oldugunu gosterdi. Bu nasil bir makas yaw

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
şimdi 10 sene evvel çıkan motor 3 sene evvel çıkan motordan daha fazla km yapmış diyorsun bi 7 sene sonra aynı kmleri görüceğimizi düşünüyorum ben tabiki cfmoto kawasaki kadar sağlamdır uzun ömürlüdür demiyorum ama o 2 3 fiyat farkına değecek kadar da fark yok diyorum beni o zontesciye benzetme sakın ben yoğurduma ekşi diyebiliyorum burda bi yıldır benim karşılaştırdığım kaç paraya kaç köfte alıyorsun

buna da hiç katılmıyorum çok marka çekildi o motorun parçalarını getirmemezlik yaptı ama cfmoto da artık bajaj gibi oldu aydında parça üreten fabrikaları da var
Cf Moto ürün gamı konusunda Bajaj'dan fersah fersah önde ama Bajaj nispeten basit motorlar getiriyor ama getirirken de iğneden ipliğe her yedek parçasını da stoğunda tutuyor ve bunu online pazarlayabiliyor. Cf Türkiye'de bu işin çok gerisinde daha.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Versys ile 650 Mt arasında epey bir dayanıklılık ve kalite farkı var. O kadar kırto yetkili servislere rağmen 10-15 senelik Versys'ler hala yol yapıyor, sen Cf'yi Türkiye şartlarında hele bir 10-15 sene yürütmeyi dene, bakalım yürütebilecek misin?
Abi sana her ne kadar katılsamda, arada ciddi bir yaş farkıda var. 10 sene sonra ve aynı km'lere gelince (gelebilirse) göreceğiz.

Sampsonte'ciğim sen her fırsatta, düz mantıkla aklına yatmayan herşeyi gömebiliyorsun ama pratikte işler farklı yürüyor. Biz buna tecrübe diyoruz. Milletin ne yaptığına ettiğine çok takılıyorsun, Benim pcx ile başlamam, tommy'nin Sym kullanması gibi.

En basit mantığı ile, bmw'nin çin malı bloğunu kullanan bir motoruna güvenebilirken aynı bloğu kullanan başka bir markaya uzak duruyoruz. Markanın arkasında durabilen birisi yok. Çinliler genel olarak böyle. Burada günlerce forumu oyalayıp zontes çok iyi diyen geri zekalı bile diyor ki ben servise güvenmiyorum, ilk işim garantiden çıkarmak oldu. Bakımı kendim yapıyorum. Sonra bir başkasıda diyor ki yağ filtresini bile bulmakta zorlandın neden söylemiyorsun?

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Cf Moto ürün gamı konusunda Bajaj'dan fersah fersah önde ama Bajaj nispeten basit motorlar getiriyor ama getirirken de iğneden ipliğe her yedek parçasını da stoğunda tutuyor ve bunu online pazarlayabiliyor. Cf Türkiye'de bu işin çok gerisinde daha.
Abi sana her ne kadar katılsamda, arada ciddi bir yaş farkıda var. 10 sene sonra ve aynı km'lere gelince (gelebilirse) göreceğiz.

Sampsonte'ciğim sen her fırsatta, düz mantıkla aklına yatmayan herşeyi gömebiliyorsun ama pratikte işler farklı yürüyor. Biz buna tecrübe diyoruz. Milletin ne yaptığına ettiğine çok takılıyorsun, Benim pcx ile başlamam, tommy'nin Sym kullanması gibi.

En basit mantığı ile, bmw'nin çin malı bloğunu kullanan bir motoruna güvenebilirken aynı bloğu kullanan başka bir markaya uzak duruyoruz. Markanın arkasında durabilen birisi yok. Çinliler genel olarak böyle. Burada günlerce forumu oyalayıp zontes çok iyi diyen geri zekalı bile diyor ki ben servise güvenmiyorum, ilk işim garantiden çıkarmak oldu. Bakımı kendim yapıyorum. Sonra bir başkasıda diyor ki yağ filtresini bile bulmakta zorlandın neden söylemiyorsun?
servis konusunda motoru ilk aldığım vakitler ben de çok şikayetçiydim işte bu konuda da bilen tecrübe eden benim ufak bi düşürmüştüm motoru ilk zamanlar ön fren hidrolik kutusu değişecekti motoru aldığım servis beni 1 ay sürükledi peşinden 1 ay boyunca çözemedim işimi isim de veriyorum berat motors en sonunda daha kurumsal bi servise götürdüm o da kartepe atv parçayı çıkardılar depodan taktılar 1 saatte işimi halettiler

benim 3 5 kuruş için kroniği olan motoru garantiden çıkarmaya dötüm yemedi konusu da açmıştım motorumun ekranı gitti bi gün durduk yere memnun kalmadığım o servise götürdüm daha yakın diye garantiden kaydı açıldı 4 5 gün sonra geldi ekranın yenisi oradan da öğrendim aydında fabrikanın olduğunu parça üretildiğini veya tamir edildiğini

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Cf’nin çok satılmasından, belki distribütör firmanın (sanırım uma idi) aydında olması, belki Türkçe servis manuellerini hazırlayan, eğitimini veren, ya da yakında bir girişimcinin, bunun parçasını ürettirsem/üretsem paranın a… koyarım diye düşünüp milletin derdine çare bulmuş olması muhtemel. Cf için iş farklı boyuta gitmiş. Diğerleri için henüz öyle bir durum yok. Yoksa millet parasını kime ve nereye harcarsa harcasın. Bize ne. Amaç burada sampsonte “almaz olaydım” diye konu açmasın. Mağdur olmasın.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
bak işte 2. eli dahil edersen çok daha vahim oluyor 230lara 6000km altında 650mtler satılıyor ben zaman gösterecek ama bu güne kadar gördüklerime göre ömrünün 4 katı olduğuna da inanmıyorum
Ama acele ediyorsun.. 2 senecik bekleyiverirsen gerçeği göreceksin...
Tommycan 2008 model er 6 ya biniyordu..
17 senelik motor...
Sonunda bakımı aksadığı için arıza yaptı.. Ama toplayıp tamir ettirse emin ol 17 sene daha giderdi..
3 seneye bakalım o saydığın çançinçonlardan hangisi kalacak ?..
Hepimiz burdayız.. Açılan başlıklardan göreceğiz zaten... ;)

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
arkadaşlar bakın japonlar bile kısmen görmezden gelirken çin / hint vs. markalar hatalarından ders almıyor.

Kronik problemler, montaj problemleri cogu motorda aynı şekilde fakat yıllarca bunu düzeltmemek için direniyorlar.

RTR200 mesela güzel malzeme kullanıyor yıllardır b.k gibi montaj yapılıyor.

Malzeme kalitesizliğini bilerek çin alabilirsin ucuza yaptırır geçerim dersin de aldıgın motorda montaj dandikliği olması çok bambaşka bir konu.
Hintliler kezaa iyi Çinlilerden

Buna ilaven bajaj aynı şaseye sahip motorlardan bir kaç farklı model satmaya çalıştığı için her yerde çıkma parçası da rahatlıkla bulunabiliyor

Son düzenleme:
Motosikleti
Aprilia Tuareg 660

Buna ilaven bajaj aynı şaseye sahip motorlardan bir kaç farklı model satmaya çalıştığı için her yerde çıkma parçası da rahatlıkla bulunabiliyor
250ler 450ler 650ler 800ler aynı cfde de hatta 650lerle 250lerin ekranları da aynı

Motosikleti
Suzuki V-Strom 650 XT A L7, 2023
  • Maksimum güç: 76 hp @ 12.500 rpm
  • Maksimum tork: 47 Nm @ 11.000 rpm
  • Ağırlık: 198 kg

Kesinlikle çöp motorlar olacak. Bu değerlere uygun bir krank nasıl olacak inanılmaz merak ediyorum... Chinesium power abi... Geri dönüşüm malzemeden hi-tech parça yapacaklarsa bunu bas bas söylemeleri lazım alıcısına. Kaldı ki Voge satan hangi bayi 4 silindirli motoru söküp takacak !? :D Komik. Japonlar kıçlarıyla güler açıkçası...

Motosikleti
Yamaha XSR700

Kesinlikle çöp motorlar olacak. Bu değerlere uygun bir krank nasıl olacak inanılmaz merak ediyorum... Chinesium power abi... Geri dönüşüm malzemeden hi-tech parça yapacaklarsa bunu bas bas söylemeleri lazım alıcısına. Kaldı ki Voge satan hangi bayi 4 silindirli motoru söküp takacak !? :D Komik. Japonlar kıçlarıyla güler açıkçası...
zx4rr da bu şekilde o zaman.

77 beygir
39 Nm tork
BOŞ ağırlığı 190 kilo.

Ben teknik verilere bakarak motor değerlendirmenin doğru olduğunu düşünmüyorum.

Çinlilere güvenmiyorum ama hintliler japonların sonunu getirebilir.
Çevremde aldığımız 4. hintli (bajaj) oldu. Herkes çok memnun.
Honda nın 250 liğinden ucuza 400 lük motor alıyorsunuz ve taksitle.
Servisler kötü eyvallah ama parçası bol.
Japonlar kötü müdür ? Asla. Honda tabii ki bajaj dan kaliteli. Ama bu paralara asla japon almam.

Motosikleti
Forza250-cygnusL

Herhangi bir arızada söküp takmayı yapan servisi bulsanda , 3 söküp takmada ya grenajların tırnalkarı kırılacak ya da vidaları yalama olacak... :ROFLMAO: :ROFLMAO:
Yolda kendi kendine gevşeyen vidaları da hariç ...
Sadece japonlar mı gülecek ... Gülmek herkesin hakkı... :ROFLMAO:

Motosikleti
Suzuki V-Strom 650 XT A L7, 2023
Japonlar kötü müdür ? Asla. Honda tabii ki bajaj dan kaliteli. Ama bu paralara asla japon almam.
Honda şey değil mi ya, Adventure diye yıllarca DCT NC750 satan marka değil mi ? Ya da korona döneminde karaborsa aksesuarlı motosiklet sattıran marka değil miydi ? Kıyasını düzgün markalarla yap derim hocam.

Motoru sattıran malın özelliğinden ziyade muhattap olduğunu düşünüyorum. Arkasında durmayacaksa kimsenin sattığını almak mantıklı değil. Japon, Hint, Alman kavgası değil, yarın öbür gün problem çıktığında mahkeme kapısında mı beklemek istiyorsun(haklı olsan bile) yoksa servis büfesinde mi onun tercihi. He, hiçbir marka benim için önemli değil, hiç birinden bir menfaatim yok bana kattıkları bir gram birşey varsa namerdim.

ALAYI ŞEREFSİZLİK YAPMAK İÇİN AN KOLLUYOR, ancak bazılarını doğru temsil eden bayiiler ve servisler var ki biz de bunları tecrübe ettikçe yazıyoruz bu forumda. Burada markacılık yapmıyorum, ama bazı markalarda bu iş doğru yürüyor işte.. Bence Japon'lar da kalitesizleşti. Suzuki'mde GPS sensörü bozuldu benim, arka maşada boya kalktı, garip garip paslanmalar oluşuyor vs. gözünüzde büyüttüğünüz gibi bir kalite algısı yok bu motorlarda da. Ama şu var, ne olursa olsun motor bir şekilde marş basıp yola devam ediyor, edecek.

zx4rr da bu şekilde o zaman.

77 beygir
39 Nm tork
BOŞ ağırlığı 190 kilo.

Ben teknik verilere bakarak motor değerlendirmenin doğru olduğunu düşünmüyorum.
"Chinesium power abi... Geri dönüşüm malzemeden hi-tech parça yapacaklarsa"...

ZX4RR'dan sözde daha güçlü bir bloğu kırmadan kaç kilometre ya da saat kullanabileceğine atfen söyledim. Daha güçlüsünü, kırılmayanını daha düşük fiyata yaparlarsa Japonlar komple Voge'den alır krankı, egzantriği..

Hintliler commuter den başka model üretemiyor ve üretecek gibi de değiller. Bu yüzden japonların ancak getir götürünü yaparlar. Ben gelecekte Hintli markaların Türkiye pazarın'dan silineceğini kuralkanın Çinli bir markaya yöneleceğini düşünüyorum.

Motosikleti
D400

Evet özellikle sağlamına gelirseniz üzmüyor. benim emektar ns200'ü öyle zorbaladım ki tek bir hata vermedi. şimdi de dominardayım.

gönül ister honda / yamaha ama bütçe belli. gidip üstüne bir sürü teknoloji bindirilmiş, tasarım yapılmış çöp cf e bineceğime abs hariç bir haltı olmayan dominara binerim en azından yolda kalır mıyım diye düşünmem :D

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Hintliler commuter den başka model üretemiyor ve üretecek gibi de değiller. Bu yüzden japonların ancak getir götürünü yaparlar. Ben gelecekte Hintli markaların Türkiye pazarın'dan silineceğini kuralkanın Çinli bir markaya yöneleceğini düşünüyorum.
Hintlinin onu yürütecek yolu yokki. Mason yağmurunda, dağda ovada gidiyor alet. Birde Güney amerikada benzer koşullarda. O yüzden birşey olmaz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar