Arkadaşlar yaşı artık kemale ermiş olanlarımız bilirler,hatta hala kıyıda köşede kalmış eski mahalle bekçilerimiz vardır,geceleri yaya devriye gezerlerdi sokaklarda düdük öttürdümü geç saatlerde sokaklardaki bu tipler kaçacak delik ararlardı,bekçi amcaların önünde ceket ilikler saygıda kusur etmezdi kimse.
Olay çok basit aslında CUMUK ve avrupa uyum yasaları deyip yasa koyucuların çıkardıkları bu yasalar bu soysuzlara cesaret veriyor.Yapacağımı yaparım nasıl olsa ya serbest kalacak yada 3 ay yatıp çıkacak.
Ben size daha 2 hafta önce başıma gelen bir olayı anlatayımda, anlayın ne kadar aciz kaldığımızı bu yasalar karşısında
Gündüz saat 13:15 sularında sahıs evimin kapısını açmaya çalışırken komşum tarafından suç üstü yakalınıyor ve karakola teslim ediliyor,bana haber verildi ve karakola davet edildim,gittiğimde vatandaş bacak bacak üstüne atmış çay içip ifade veriyor,Jandarma astsb bana şikayetçi olup olmadığımı sordu sorması bile garibime gitti tabiiki şikayetçiyim dediğimde malum sahıs hiddetle ayağa kalkıp '' SENİN AMACIN NE ? SEN NEYAPMAK İSTİYORSUN ? '' dediğin de küçük dilimi yutacaktım kendimi bir an suçlu hissettim adamlar okadar pişkin pişkin konuşuyorlarki inanın insan hayret ediyor.
herneyse komsumun ve benim ifadelerimiz alındı bahçeye hava alıp bi sigara içelim dedik odadan çıktımızda malum şahıs ortalıklarda yoktu jandarmalara nerde olduğunu sorduğumda savcıya telefon edildiğini ve onun talimatıyla suç oluşmadığı için,tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığını öğrendim,şaşkınlığım bin kat daha arttı siz istediğiniz kadar şikayetçi olun bağırın çağırın mağdur olun bir önemi yok adam bizden önce işini bitirmiş ve karakoldan ayrılmıştı Kanunlar bu şekilde arkadaşlar yapacak şeylerde sınırlı zaten.
Kanunların bu şekilde uygulandığı başka bir dünya ülkesi varmı gerçekten merak ediyorum,bu şekilde uygulanmayada devam edildiği sürece de ne benim ne de diğer insanlrımızın kanunlara ve kurallara güveni kalmıyor,bu yüzdendirki artık herkez kendi kanun ve kurallarının uygulayaıcısı ve savunucusu olup cezayı kendi verme yolunu seçiyor,bende bundan sonra kendi mi bu şekilde müdefa etme kararı aldım yapacak başka bir şey bulamıyorum çünkü