İZMİR'de Motor gaspeden hırsız yakalanmış.

bankadan çuvalla para çıkardığı kamera ile tespit edilen kişinin 1 yıl hapis yatmadığı ülkenin adalet sisteminin yaptıklarına hala şaşıyorsanız daha ne diyim.
kuralların hala kişiye özel olduğunu öğrenemedik.
adalet sistemi için çok eleştirecek nokta var fakat sistem kendisinin eleştirilmesinden hoşlanmıyor.
sadece şunu söyleyeyim George Owel in 1984 kitabını okuyun oradaki ülke yerine yaşadığınız yeri koyun anlayacaksınız

1000 hapishane yapacağımıza 1 okul yapsaydık zamanında bunlar olmazdı. Eğitimli , aklı başında, düzgün bir ailesi olan bir kişinin bunların yüzde 1 ini yapması bile imkansız.

Gerçi okullarda bile şiddet uygulayan hocalar var. Bunlar mı eğitim vericek. Herşey ailede bitiyor bana göre. Türk aile yapısının dünyada eşi yoktur. Bu aile yapısına uyan insanlardan hiç kötü şey çıkmaz.

Adı geçen şahıs da kesin evden kaçmış, ailevi sorunları olan birisidir.

EĞİTİM ŞART!!!

Arkadaşlar yaşı artık kemale ermiş olanlarımız bilirler,hatta hala kıyıda köşede kalmış eski mahalle bekçilerimiz vardır,geceleri yaya devriye gezerlerdi sokaklarda düdük öttürdümü geç saatlerde sokaklardaki bu tipler kaçacak delik ararlardı,bekçi amcaların önünde ceket ilikler saygıda kusur etmezdi kimse.

Olay çok basit aslında CUMUK ve avrupa uyum yasaları deyip yasa koyucuların çıkardıkları bu yasalar bu soysuzlara cesaret veriyor.Yapacağımı yaparım nasıl olsa ya serbest kalacak yada 3 ay yatıp çıkacak.

Ben size daha 2 hafta önce başıma gelen bir olayı anlatayımda, anlayın ne kadar aciz kaldığımızı bu yasalar karşısında
Gündüz saat 13:15 sularında sahıs evimin kapısını açmaya çalışırken komşum tarafından suç üstü yakalınıyor ve karakola teslim ediliyor,bana haber verildi ve karakola davet edildim,gittiğimde vatandaş bacak bacak üstüne atmış çay içip ifade veriyor,Jandarma astsb bana şikayetçi olup olmadığımı sordu sorması bile garibime gitti tabiiki şikayetçiyim dediğimde malum sahıs hiddetle ayağa kalkıp '' SENİN AMACIN NE ? SEN NEYAPMAK İSTİYORSUN ? '' dediğin de küçük dilimi yutacaktım kendimi bir an suçlu hissettim adamlar okadar pişkin pişkin konuşuyorlarki inanın insan hayret ediyor.
herneyse komsumun ve benim ifadelerimiz alındı bahçeye hava alıp bi sigara içelim dedik odadan çıktımızda malum şahıs ortalıklarda yoktu jandarmalara nerde olduğunu sorduğumda savcıya telefon edildiğini ve onun talimatıyla suç oluşmadığı için,tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığını öğrendim,şaşkınlığım bin kat daha arttı siz istediğiniz kadar şikayetçi olun bağırın çağırın mağdur olun bir önemi yok adam bizden önce işini bitirmiş ve karakoldan ayrılmıştı Kanunlar bu şekilde arkadaşlar yapacak şeylerde sınırlı zaten.
Kanunların bu şekilde uygulandığı başka bir dünya ülkesi varmı gerçekten merak ediyorum,bu şekilde uygulanmayada devam edildiği sürece de ne benim ne de diğer insanlrımızın kanunlara ve kurallara güveni kalmıyor,bu yüzdendirki artık herkez kendi kanun ve kurallarının uygulayaıcısı ve savunucusu olup cezayı kendi verme yolunu seçiyor,bende bundan sonra kendi mi bu şekilde müdefa etme kararı aldım yapacak başka bir şey bulamıyorum çünkü

s.a. bundan 15 20 yıl öncesinde bu tür olayları halkda çözerdi bi olay olduğunda o mahalleden hatrı sayılır abiler çıkar şuçu işleyenleri mahhellenin ortasında bi temiz döverdi ve o mahalle mimlenir birdaha kimse orda pislik çıkarmazdı tabiii maalesef artık toplumumuzda bana dokunmayan yılan misali bi anlayış sözkonusu..... ne enikonu komşuluk nede dayanışma denen bişey kalmadı ortada..sonuç ise malum zatennn.

hakim savcilar napsin yasa yapici kurum meclis olduktan sonra!
uzulerek soyluyorum suclu biziz arkadaslar, ozellestirmeye gelince yasa cikarip catir cutur mal satan, ceza yasalarini da tereyagina cevirip halkin soyulup sogana cevrilmesine misafir sanatci mantigiyla bakan bu hukumeti malesef halkimiz (biz) iktidara getirdik :pr:

Mahkemelerin verdikleri bu salak kararlar yüzünden madur olan hep kimler yazmaya gerek yok.

motoru gasp edilen kişi bu adamı dövseydi mutlaka içeri atarlardı,
GİTTARDANDO yazıyı yazdıktan sonra senin yazıyı gördüm.Bak allahdan başka bişiy istesem olacakmış ha hahhahahaaaa:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :p

Abi, haber hangi gazetedeydi bilmiyorum ama bu adam çıkışta kendisini serbest bırakan hakimin laptopunu çalmış, geri alınmış içeri

yukarıda fazlasıyla yazılmış ama gaspçıyı sen dövsen daha çok ceza alırsın.Gaspçılar kanunu herkezden iyi bildiklerinden ama en önemlisi nasıl işlediğini bildiklerinden bunları yapıyorlar.Ha allah belalarını versin.İnşallah bu gaspçılar yasama yürütme yargının yargı kısmına dadanırlarda görevli kişiler kıllarını kıpırdatıralr daha mantıklı kararlar verirler.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Kanunların bu şekilde uygulandığı başka bir dünya ülkesi varmı gerçekten merak ediyorum,bu şekilde uygulanmayada devam edildiği sürece de ne benim ne de diğer insanlrımızın kanunlara ve kurallara güveni kalmıyor,bu yüzdendirki artık herkez kendi kanun ve kurallarının uygulayaıcısı ve savunucusu olup cezayı kendi verme yolunu seçiyor,bende bundan sonra kendi mi bu şekilde müdefa etme kararı aldım yapacak başka bir şey bulamıyorum çünkü

Meşru müdafaaya girmesi için adamı yatak odandayken darp etmen lazım. Bunun dışında hep bir miktar suçlu çıkarsın. Cep telefonun da önceden kapalı olması lazım, çoğu suçluların yerlerini bu yöntemle buluyorlar. Herde kamera var, sokak sokak seni takip ederler. Bence "kendin halletme" işini boşver. Adama ceza vereceğim diye kendi hayatını altüst edersin. Cezaevinde bir de bitch olmak var! Çıkınca iş de bulamazsın. Değmez.

Genelde olan şey, böyle bir davalık olay olunca bu "delikanlı" nın mahallesindeki ne kadar sap varsa gelip "kendi gençlerini korumak için" madur un kapısına dayanırlar, karşısında 20 kişiyi gören tırsar davadan çekilir. :(

niye içerde besliyosun kı sal dışarı tekrarında asarım de ve dediğini yap izmir meydanında sallandır ibret olur hiç olmaz sa ,ama bir şans tanı

bu yaratıklar için herkes guzel seyler soylemiş ama ben mrcool'un "Cezaevinde bir de bitch olmak var!" lafına takıldım. amerika değil burası, burada bitch'lik müessesi oyle direk olmuyor...

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
bu yaratıklar için herkes guzel seyler soylemiş ama ben mrcool'un "Cezaevinde bir de bitch olmak var!" lafına takıldım. amerika değil burası, burada bitch'lik müessesi oyle direk olmuyor...

Ben de tam detaylı olarak bilmiyorum ama bahsettiğim olayı en azından rahatsız etmeden anlayan anlasın diye benzer bir kavram kullanayım dedim. Senin de dediğin gibi burada başka türlü oluyordur, ama bir şekilde de oluyordur herhalde. Hiç yoktur diyemeyiz. Parlak ve genç biri oraya girince sağlam çıkma şansı nedir acaba? Kesin bilgim yok ama ben pek yüksek ihtimal vermiyorum. :)

Ama Mahkeme Başkanı Hasan Mesut İlhan, iki zanlıyı tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı.

ben böyle başkanınnnnnnnnnn:pr:

bu ülkede niye mafya olmasınkiiiiiiii. adalet sisteminin çalışmadığı yerde sivil vatandaş adaleti sağlamaya kalkıyor. bu beklenen ve dogal bir olay...

şimdi olay benim başıma gelse adam böyle serbest bırakılsa bende 3-5 kişi ile o adamın vucudunda sağlam kemik bırakmasam ne olur. tabiki mafta olurum. bir mafta olmak buakadar kolay.

bu adalet sistemi insanı yoldan çıkarır...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar