Merhaba ben denizli mtk üyelerinden mehmet.temmuz itibariyle izmire geliyorum sizlerle tanışıp yol yapmak isterim.
Hangi maddeden ceza yazmışlar öğrenebilirmisin? Yani ceza tutanağında yazılı madde ne? Normalde böyle bir madde yok diye biliyorum.Eğer yazıyorlarsa (ki ben sanmıyorum)bile başka bir maddeden yazıyorlardır.Makbuza bakıp arkadaşın bize o maddeyi söylerse bizde daha detaylı bilgi sahibi olur ona göre bir değerlendirme yapar ona göre hareket ederiz.Bu gun arkadasim skuter ile ceza yemis. Ustelik bu ceza da motordaki canta yuzunden. Aractaki her turlu aksesuar yasakmis. Ya ruhsata isletecek ya da 80 tl cezayi odeyecek ve bir daha da motorca canta ile dolasmiyacak.
Bu konuda bilginiz var mi? Bu gun herkese ayni cezayi yazdi diyor alsancakta gelen gecene.
HARİKA BİR GEZİ OLDU DÜZENLEYEN , KATILAN ÖZBEK YOLLARINDA KAYBOLAN :mrgreen:TÜM ARKADAŞLARA SELAMLAR...:bestmt:
32. Maddeymiş.Hangi maddeden ceza yazmışlar öğrenebilirmisin? Yani ceza tutanağında yazılı madde ne? Normalde böyle bir madde yok diye biliyorum.Eğer yazıyorlarsa (ki ben sanmıyorum)bile başka bir maddeden yazıyorlardır.Makbuza bakıp arkadaşın bize o maddeyi söylerse bizde daha detaylı bilgi sahibi olur ona göre bir değerlendirme yapar ona göre hareket ederiz.

hoşgeldin Selim dostum, bizi takip etSelamlar..ben selim kızılkaya...aranıza yeni katıldım...birdaha ki gezinizde size katılmak ve tanısmak için sabırsızlanıyorum..herkese iyi formlar![]()
Merhaba.Arkadaşlar ben şöyle bir bilgiye ulaştım.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının Motosiklet çantaları için,"teknik değişikliğe girer" şeklinde görüş bildirmesiyle, Emniyet Genel Müdürlüğü 17.08.2012 tarih, 4954-160093 sayılı ile, 81 ildeki Trafik Müdürlüklerine bir iç genelge göndererek, "motosiklet çantalarının ruhsata işletilmesi gerektiği" talimatını vermiştir.
http://www.motosikletforum.com/konu/arka-cantasini-topcase-ruhsata-isletmeyene-72tl.10180/
Bilgilendirme icin tesekkur ederim.Trafikteki polis arkadaşların dediğine göre:Ticari amaçlı kullanılan scooterlara neredeyse kendinden büyük taşıma çantaları takılarak trafiğe çıkılmakta ve bundan dolayı bizzat bu motosikleti kullanan sürücülerinin, yayaların ve diğer araçların güvenliği tehlikeye düşmekteymiş.Bu durumun önlenmesine yönelik bir çalışma ve uygulama yapılıyormuş, hususi kullanılan ve çok dikkat çekecek kadar büyük olmayan çantalarla ilgili bir durum söz konusu değilmiş...Ama yinede bir süre topcase taşımamakta fayda var diye düşünüyorum.