İzmir de Motorcu Olmak

Motosikleti
Forza250-cygnusL
15 gündür İzmir deyim.... Bir çok garip olaylara şahit oldum.....Ya da bana garip geldi.....

1- Hiç bir scooter sürücüsü kask takmıyor..... Daha takanı görmedim.....:pr:

2- Diğer motorcuların da %90 kask takmıyor.....

3- Ve ilginçtir ki polisler de birşey demiyor....:pr::pr:

Ankarada adım başı polis kask soruyordu...Buna rağmen bazen bende takmıyordum.... Halbuki burda sormadığı halde kafamdan çıkarmaz oldum....:p

Kuralına uygun motor sürene daha rastlamadım.... Rastlarsam inanın tebrik edeceğim....

Şu da dikkatimi çekti.....Scooterlar genelde hep çinli.... Presto diye bir marka...Vallahi daha yeni gördüğüm ne markalar var şaşarsınız....:)

Ya sen ne diyosun ya ben motoru aldıgımdan berı yaklasık 2 aydır ne ehlıyet ne ruhsat hiç bişi taşımıyorum .kask takıyorum sadece ama bazen onuda takmıyorum..Yüzlerce kez polislerin onunden gectım yanında durdum sohbete girdim ama bi polisde bırak ceza yazmayı falan uyarmadı bile ..Bakalım ne kadar devam edıcek bu durum :)

Moderatör (forrap)
İzmir tam bir mozaik.Türkiye nin en güzel yerlerinden biri olduğu da kesin.Her bölgenin kendine has insanı var.Bilinçli,bilinçsiz vs.Ama şu da var ki Ankara bir memur şehri,milletvekilleri yasa koyucular hep orada.Oradaki işleyiş ile buradaki tabi ki fark gösteriyor.Trafik polisleri ciddi anlamda burada pek sıkmıyor,keşke böyle olmasa ama maalesef ki böyle.Sıcaklar da korumaları bariz bir şekilde azalttı,ben bunu gözlemliyorum.Çoğu kurye bile motosiklet montu kullanmıyor ki kışın ya da en azından geçen yaz bile çoğunda vardı.Sıcaklar bu sene iyiden iyiye milleti bunalttı,Allah kaza beladan uzak tutsun ne diyim :pale:

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Bana garip geldi ..... Aslında şikayetçi değilim.... Bu kadar sıkılmaktan sonra rahatlık güzel geldi.....

Birde sanki izmirde ankaradan daha az motor var .... Ben daha hatta aşırı fazla bekliyordum.....

daha 120 nin üstüne çıkma cesareti gösteremedim.... Asfalt erimiş vaziyette...Frene dokunamıyorsun.... Asfalta bak saçını tara....

Alışıcaz sanırım....

Moderatör (forrap)
İyi hiç bir şeyle karşılaşmadın mı yav sende :p Eee Ankara dan buraya hizmet böyle geliyor ne yaparsın:) Her gün bizim sokaklarımızda milletvekilleri gezmiyor.
Ama İzmir çok güzel şehir,Ankara da bulamadığın bir çok güzel şeyi yine burada bulacaksın.Gece canın sıkıldığında bir Balçova yap,İnciraltı na kaç,kafam biraz daha sakin olsun diyorsan Göztepe tarafına git,anlarsın ne demek istediğimi.Hafta sonu da sıkılırsan aç gazını 50-60 km sonra denizdesin :) Ve dört mevsim motosikletine biniceksin hemde çok çok rahat bir şekilde.Karı yok,buzu yok kış gibi kışı yok...Tam motosiklet şehri.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Yok yaw...Çok seviyorum ben burayı.... Gezecek yer çok.... Trafik daha rahat... Daha ne isterim..... Şikayetçi değilim....

Ama bana biraz kanun işlemesi biraz gevşek geldi..... Biraz ağır kaçtık buraya... Protokole alışığız.... Serbestlik battı.....

3 kere kuşadası 2 kere çeşme yaptım... Arada yaptığım gezmeler hariç.... Biraz gezicem bir süre.....

alışırsın alışırsın merak etme izmirin izsanı sıcak kanlıdır

izmir hoca bu
aşık olunası şehir
izmiri anlatmamalı.. O zaten kendisini anlatır..

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Burası İzmir arkadaş,başka İzmir yok ona göre.Hadi tekerin dönsün.

Konak tan başlarsın sahil kenarı narlıdere güzelbahçeye kadar .. Kıyı tarafında sürmesini seviyorum yaa:)

Canım İzmir'im....

Seninleyim ben sendeyim...

İzmir'in herşeyi güzel ;

insanı güzel ; yolları güzel , kızları güzel :p

Motora İzmir de binilir...

(nartallo84 ün makinayı ben aldım da ondan sattık makinayı yazmış ama
ona 600 lük makina alıcaz dimi serkanım ?)

Son düzenleme:
İzmirde yaşadıgım ıcın deıl bır cok sehrı gordum ama bence turkıyenın en güzel sehrı dıyebılırım..En azından yasanılacak sehır ıstanbul yada ankara kadar pahalı değil ..biraz yapılaşma sorunu var aslında saysan bır suru sorunu var ama en güzel şehırlerın basında gelir izmir.

Bundan böyle orda mısın ? :silent: İş durumundan dolayı mı ? :silent:

zmiri Bilmezsiniz
Siz bu şehri bilmezsiniz
O sizi bilir
Korkusuzca kanat çırpar martılar
Kargaların sesi burada güzeldir
Burada yaşanır hep büyük aşklar
Korkular burada tökezlenir
Uçsuz bir sevdadır
Alıp başını gider zamanlar

Siz bu şehri bilmezsiniz
Kusursuz bir şarkı gibidir
Yazdan kalma akşamlar
Büyük düşlerinizi sıralar
Sahil boyunca yakamozlar
Denize bırak kendini özgür insan
Senin için büyük bir yaşam
Bırakır bir alev gibi yanan

Siz bu şehri bilmezsiniz
Cumbalı evlerindeki serinlik
Eski resimler gibi esenlik
Hep o huzur aradığın şey
Bak nasılda senin bu içtenlik
Dilsiz kaldırımlarda sessizlik
Kokunu duyuyor şimdi şehir
Şehir ki yaşamın içinde
Yaşamak gibi bir gecelik

Güven Sabuncuoğlu

bende izmirliyim ama cok yeri gezdım hiçbirinde 10 günden fazla kalamıyorum özlüyorum izmirimi pazar günü antalyadaydım motorcuların hemen hepsi (tabi benim gördüklerim) kasklı montluydu izmirden sıcak olmasına ragmen ama ne olursa olsun izmire alıştın mı vazgemezsin

Ya sen ne diyosun ya ben motoru aldıgımdan berı yaklasık 2 aydır ne ehlıyet ne ruhsat hiç bişi taşımıyorum .kask takıyorum sadece ama bazen onuda takmıyorum..Yüzlerce kez polislerin onunden gectım yanında durdum sohbete girdim ama bi polisde bırak ceza yazmayı falan uyarmadı bile ..Bakalım ne kadar devam edıcek bu durum :)
Benim bir arkadaşda senin gibi diyodu , bu sefer sağlam kayaya çarpmış polise yarım saat dil dökmüş ama cezadan yırtamamış.400ylt ehliyersiz araç kullanmak , bunun yanına yatırılmamış motor vergisini trafik sigortasını yazmıyorum ki motorunu bunlarıda ödeyip alabilecek.Şimdi keşke ehliyet alsaydım diyor.

İZMİR'de kask takmayıp da ceza yemedim diyen yalan söyler buna emin olun aktif bir şekilde motosiklet kullanıpta kask takmayan ceza yemedim derse gerçekten yalan söyler izmir bu konu üzerinde en sıkı denetimin olduğu şehir bence ama herşeye rağmen İZMİR cennet ama iş için değil yaşamak için olan bi şehir:rendeer:

şu an antalyadayım,bütün dünya buraya geliyor,benim aklım hala canım şehrim izmir de ve illa da büyüdüğüm semt olan karşıyaka da,alaybeyden karsıyakaya doğru döndüğümde anlardım eve geldiğimi,motoruyla gidenler tadını cıkarsın izmirin

insan ömrünün en güzel dört senesini; onsekizimden yirmiikime kadarını bağışladım istanbul'a. her köşesinin kıymetini bilerek soludum ve kazıdım hafızama. ama ne bebek'te yenen dondurma, galata kulesinde saçlarımı uçuran rüzgar, ne üsküdar sahilinde içilen çay, ne nevizade' deki buzlu rakı serinletemedi içimi henüz yarısı kurumuş izmir balkonu kadar...
istanbul' da aşk, hep biraz hüzündür. gözlerinizden taşan mutluluk ve umudu zapteder, salamazsınız, utanırsınız çevrenizdeki yaşam çilesi meşgulü milyonlardan. serin serin okşarken rüzgar, tokatlamaya başlar. kızkulesi sadece ayrılık anlatır. beyoğlu sadece siz içip unutasınız diye vardır. kapalıçarşı'da kaybolursunuz ne aradığınızı da unutarak. anadolu kavağı'nda tüm dertlerden sıyrılmış; nefis bir balığı rakı ile sularken kaçan vapur, tum yollarınızı kapatır. hiçbir kartpostala sığmayan karaköy - üsküdar, beşiktaş - kadıkoy, eminonu - karşıkıyıheryer vapuru manzarası dururken, neden gozlerini yere diker insanlar? tüm aşkımla kollarımı açıp; dört bir yanına sarılmak istedim istanbul' un; beyazıt sahaflarını sevdim, sivil polis çıktılar; beyoğlu tüneli sevdim, bir salata yemeye yetmedi param; üsküdar'ı sevdim kadıköy' e kadar diye almadı taksici; koş maya kalktım yeniköy sahilboyu okkalı söz geldi kulağıma. balkonsuz ve elli metrekare bir evde hergün için bir çizik atarak doldurdum dört seneyi, kollarım boşta kalınca.

izmir hep kalbimin ilk aşk köşesinde tazecikti. temmuz sıcağında yanan ayaklarımı lastik pabuçlarla beraber yıkadığım karşıyakadaki cami avlusu, kemeraltı'nin her sokağını gezerek aradığım şeftali-muzcusu, limonlu turşu suyu, her köşe başı midyecisi, kordon' da buz gibi bira ve gün batımı, güzelbahçe'de taze balık ve yakamoz. pazarda seçmece sebze, izmir tulum - dünyanın en güzel peyniri - , buldan bezi gömlekler... izmir' i izmir yapan muhabbettir. herkes acelesi yokmus gibi yaşar. plazalar olmadığı gibi, plazadan taşan insan güruhu da yoktur. açık hava tiyatro ve konserlerine yarısında girebilir izmir insani, kalbinde sanata saygısızlık asla yoktur, akdeniz havasından olduğunu sanatçı da bilir ve ayıplamaz. yanık tenle gezer yılın sekiz ayı tüm izmir, erkeklerde şort, kadınlarında rengarenk uçuşan etekler... herkes herkesi bilir gibidir. market kuyruğunda bile muhabbet kurulur, kaynaşılır. tüm evler balkonludur ve yazın mutfakta yemek ayıptır. kimsenin gözu kimsede kalmaz ve kalın perde sektöru zayıftır. gece yarılarından sonra bile sahilde yuruyuş yapan kadınlar vardır, aceleleri yoktur. bisiklete biryerden biryere gitmek icin binilir ve bostanlı sahilinde güreşmek serbesttir. tüm kızlar güzeldir, çünkü tenleri yanık, saçları uzun ve sağlıklıdır, hepsi yüzme bilir ve sever, dolayısı ile incedir bedenleri. vapurlar zevk içindir, belki bu yüzden hiç inmeden geri gitmek ücretsizdir. elele gezilebilir her semtinde, öpüşene gülümseyerek bakılır. sıraya girer insanlar, itişme yoktur. pideci doludur her semt ve pide lahmacunla neredeyse aynı fiyattır. çiğdem çitlenir yaz akşamları sahil boyu, kaynamış mısır ve dondurma yenir. ne kadar kaybolursan kaybol, biryerler mutlaka denize çıkar ve bu hayatın en büyük lütuflarındandır. aşk hep gülümsemektir izmir' de, sınırı geçtiysen hasret. istanbul'dan otobuse binip uyukaldığımız sevgili ile sabuncubeli'nde gözlerimiz açtığımızda elele tutuşmamız dört sene boyunca, rastlantı mıdır, izmir midir?

bu akşam balık pişiricisine uğramalı, balıklar pişene kadar sahile inip, bir yarım saat yürümeli. balkon'da yenen balığın yanına buzlu rakı eşlik etmeli, yarın belki çesme' de oluruz, sandaletleri meydana çıkarmalı. sevdikçe daha cok sevmeli. uzattığım kolları boş çevirmedi bu şehir diye, şükretmeli

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar