Vallahi böyle başlıklara bayılıyorum. Hiç mi düşünmüyorsunuz onu anlayamıyorum. Ürün adamın dükkanında değil ise zaten distribütörden güncel fiyatlı aldığından kurdan ötürü fark oluşmuştur. Ha adamın dükkanında olan bir ürün bile olsa 4.350 lirayken kurdan ötürü 4.650 lira olan kaskı size nasıl 4.350 liraya verecek ? Adam o kaskı size o fiyata verdiğinde yerine aynısını değil daha dandik bir model koyacak. Herkes istiyorki esnaf küçülsün esnafın anası ağlasın ama bana ucuz kask satsın. Yani kurları doları euroyu hiçmi takip etmiyorsunuz ?? Eğer türkiyede hammadesi bulunan ve türkiyede üretilen bir ürün olsa sitemde haklısınız fakat o adamında eve götürecek bir ekmeği evde bekleyen çoluğu çocuğu var. Ben artık bu tür yapılan yorumlarda insanların elini vicdanına getirmesini istiyorum.
Burada aylarca konuşuldu 30.000 maxi scooterdan bayinin kazancı %5 %6 diye 4.000 liralık kasktan adamın 500 lira kazandığını mı sanıyorsunuz ? Ama bunlar hep bu elinde kalan malları n11 gibi sitelerde millete baba indirim adı altında çakan satıcılardan ve m.max gibi aldığı ürünlere insafsızca bindirip sonra %50 indirim yapan satıcılardan kaynaklanıyor.
Kimse babasının hayrına çalışmıyor esnaf zaten covidden ötürü iş yapamıyor birde şu süreçte allah aşkına şöyle saçma sapan yorumlarda bulunup milleti küstürmeyin size tavsiyem budur. Size zorla ürün satan var mı ? Size farklı başkalarına farklı fiyat mı veriyor ? Eee derdiniz nedir ? Bu arada esnaflar sizin bildiğiniz gibi evde oturup satış yapmıyor o adam oturduğu yerde dükkanın kirası elektiriği faturası çalışanına para ödüyor. Siz o kaskı alsanızda almasanızda o adam bunları ödemeye mecbur..
Dip not : Şubat ayında dolar 6.09 euro 6.60 Mayıs ayında dolar 7.12 Euro 7.71
( Böyle bir kur artışını 7 ceddimiz görmemiştir yorum yaparken biraz dünyayı takip etmenizi tavsiye ederim )
Oncelikle yorumunuz icin tesekkur ederim fakat size katilmiyorum, elinde yeterli stok yok ise bunu musteriye yansitmamali biz bu kur artisini ilk defa yasamiyoruz ve musteri olarak saticinin durumu beni hic ilgilendirmiyor. 4Riders in soft shell urunu de kisa bir sure evvel 475 lira iken ne hikmetse bir anda kur ile beraber 600 liralara yaklasti.
Anliyorum ki siz de esnafsiniz ve caniniz yanmis fakat bu sekilde dusunerek bir yere varamazsiniz. Benim isim icabi devamli pariteyi ve ekonomik verileri takip etme mecburiyetim var yani dusundugunuz gibi konuya uzak degil aksine vakifim.
Benim uzuldugum nokta bana bir fiyat soylenmesi ve bunu saglayamamis olmalari, uzerine tekrar baska bir fiyat soylenmesi tarafimca kabul edilip pazartesi alim yapilacak dendiginde pazartesi gunu yazismalarima cevap verilmemesi ve sali gunu fiyati tekrar 4950 liraya cikarilmasi.
Bu durum biraz kulaginin uzerine yatip yuksek fiyattan cakmaya benziyor! Elinde 1 adet bile kask yok, baskasindan alip hemen satayim derdindesin bir de ustune ustluk musterine anlastigin vakitte cevap vermeyip hemen fiyat arttiriyorsun... Evet haklisiniz bana zorla kimse urun satamaz,gider farkli bir yerden kaskimi alirim. Eger bir isyeri aciyorsa etik kurallarina uymali bence.
Dip not: 2018 agustos ayinda, rahip brunson davasinda dolar tarihi zirvesi olan 7.50 lere geldiginde de insanlar alla allah, hayirdir insallah diyorlardi lakin ekonomist bazi kimselerce haftalarca bas bas bagrildi bu kur yukselis ongorusu, tavsiyem gecmisi okuyup ogrenmenizden yanadir sonrasinda dunyayi isterseniz hep beraber yorumlariz...
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:50 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:44 ----------
Farkında mısınız forumda son dönemde indirim talep edip başına iş gelenler ile ilgili konular acılmaya baslandı.
Bu arada online alışverişte indirim talep etmek cidden farklı geldi bravo.
Cevap vermeme kısmının belli bir nedeni vardır, muhtemel onlarda baska birisinden cevap beklediğinden cevap vermiyordur. Tabi ki etik değil.
Yanlis anladiniz sanirim ben indirim talep etmedim bilakis kendileri bana indirim teklif ettiler ilk gorusmemizde. Fiyat zaten makuldu ekstra bir indirime ihtiyacim yoktu.