istanbulda motosiklet uygulamaları tüm hızıyla devam ediyor

Evet arkadaşlar bugün çevirme haberi varmı, varsa nerelerde var, ehliyet çıkıncaya kadar böyle idare edicez artık hatta bi topik açalım GÜNLÜK ÇEVİRME DURUMU diye:mrgreen:

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
evet bugün hafta içine nazaran daha bi sakin bütün polisler fener maçına yönlenmiş durumdalar :)

Ben de bu gün sınava girenlerdenim..Sabah sınava bizim pederle gittik gezsin İstanbulu biraz diye..Babam gireceğim okulun önünde bir sürü motorlu adam görünce şaşırdı.''Bu adamlar bu sınava motor ehliyeti almaya gelmediler mi? Bunları denetleyen yok mu? ''diye sordu.Bu gelen motorlulardan üçü daha okul bahçesine girerken düşme tehlikesi atlattı.Babam zaten istemiyo benim motor kullanmamı bir de bunları görünce iice tepesi attı.Ben sınavdayken polisi aramış;gelin burda denetim yapın diye..Sınav bitiminde hala polis bekliyodu.Ama gelen giden yoktu..Bizimki daha da sinirlendi.''Adamlara adres verdik saat verdik umurlarında değil.Ben çocuğumu sokakta bulmadım.Bu ne duyarsızlık'' diyo. Hala içerde küfürler ediyo :)
Arkadaşlar burda kimseye tavsiye verecek kadar tecrübe sahibi değilim..Ama ahlaklı insanın başkasının haklarına saygı göstermesi gerektiğini ,toplum düzenin kurallarla korunduğunu,ahlaklı sahibi kişilerin de bu kurallara uyması gerektiğini düşünüyorum.Dışardan gelecek denetimden önce insan kendi denetimini kendisi yapmalı.Polislerin denetiminden kaçmaya çalışmanın kimseye bir faydası dokunacağını da zannetmiyorum..

Forumdan Uzaklaştırıldı
ashes' Alıntı:
evet bugün hafta içine nazaran daha bi sakin bütün polisler fener maçına yönlenmiş durumdalar :)

polis pek yoktu ortalıkta ama şirinevlerde daha dogrusu kuleli köprü altında 3 tane motorlu polis pusu kurmuş bekliyodu

Beni e5 te çevirdiler her belgem tamam birtek ehliyet çıkmamıştı ( sertifika vardı ) nerdeyse bağlatıyorduk motoru da yırttık işte.

Bende dün gişelerden geşerken polis motorları çeviriyordu allahtan yanımda ehliyetli bir arkadaş vardı o polislere yöneldi bende sol gişeden kaçtım ama yusuf yusuf yani

Dün iş dönüşü alakasız mahalle arasında bir yerde beni çevirdiler,ehliyet olmadığı için motoru bağlıyacağız dediler.Sonuç: iki onluğa razı olundu:)

Ehliyetsizlikten ceza yiyeceginize ehliyet almak daha ucuz ve dogru olanı. Lutfen motorcu arkadaslar hepimiz ehliyet sahibi olalım ve kasksiz motor kullanmayalım. Yasalar insanlar icindir.

Geçen hafta sonu 3 motor bir çanta almak için maltepeye gittik....minibüs yolu üzerrinde emniyet müdür lüğü önünde emniyet mensupları sağolsunlar halimiz hatrımızı sormak için bizi durdurdular :) tabi biz bilinçli motorcular olarak hepimizde A2 mevcut..ama bizden önce durdurulan bir gencin bakışları baya bir acıklıydı ...
ben durmadım durumu fotoya döktüm
66ry2qp.jpg

bu arada tavsiyelerimizi verirken "burda çevirme var ordan gitme" şeklinde değilde..EHLİYET ALIN şeklinde verelim

Evet arkadaşlar bende zagalandım:queen: Bir görüşme için kadıköye gittim işlerimi hallettim tam dönecem çevre yolunu şaşırınca tekrar yolu bulayım derken papazı buldum:) iki yunus gel bakalım dedi tam korumayım amma herhalde heycan yaptık profsyonel davranamadık, şerit değiştirirken yakayı ele verdim. Evrakları iştedi ruhsatı ve ehliyeti verdim ama B olunca ehliyet atladı biri arkama takip et dedi, öndende bi aracı yakalamışlar paşa paşa gittik otoparka valla ne yaptımsa vazgeçiremedim illa balıyacaz diye tutturdular, biyandan kadıköyde bağlayacaklarınamı yanayım diyer yandan lanlu lunlu konuşmalaramı ee ne yaparsın köprü-dayı ilişkisi nederse tabi abi durumu vardık otoparka bu arada yolda giderken arkamdaki memur tiyoları birer birer verdi tabii:) sen bekle dediler aldılar öndeki aracın sahibini araç icra takibindeymiş hiç şansı yok kesin bağlayacaklar dedim ama adam biraz düşünceli biraz sevinerek atladı aracına gitti anlamıştım zati başından girdik içeriye etme abi yapma abi oluru neyse abi vs...vs... sonunda anlaştık:queen: sağ olsunlar a2 sorunu oracıkta hallediverdiler meğer okadarda sorun değilmiş ehliyetin olmaması, daha önemlisi motor kullanırken cüzdanının dolu olması gerekiyormuş neyse 30 dk otoparkta kaldım sağ olsun otoparkdaki abide otomatik kapıyı açarken cüzdanı sordu dedim donuda kaprırmadan topuk doğru eve. Motoru garaja çektim ehliyet kursunu aradım hemen yazılayım diye artık yusuf yusuf mu dersiniz adına yada matematiksel olarak 3.5 mu dersiniz adını siz koyun. İyi bi ders oldu sakın kadıköy civarından geşmeyin tuttuğunu öpüyolar af yokkk!!!
yasa neyse uyacaksın kardeşim 97'den beri ilk defa araç kullanırken polisle böylebir diyalok geçti aramda hem insan olmaktan utandım rüşvet müşvet işleri nidemi bulandırdı hemde kendi hevesime karşı koyamadığım için kendimden utandım sözün kısası dostlar yasa ne ise uyacaksın hem kendi canını tehlikeye atmayacaksın hemde başkasının canını:cat:
Bi kampanyada benden Haydi motorcular ehliyete:queen:

S&S

kivanctf' Alıntı:
Ehliyetsizlikten ceza yiyeceginize ehliyet almak daha ucuz ve dogru olanı. Lutfen motorcu arkadaslar hepimiz ehliyet sahibi olalım ve kasksiz motor kullanmayalım. Yasalar insanlar icindir.
Ehliyete yazıldık da mayısa kadar fusuf fusuf:queen:

motorcuya kuralsızlık bilinçsizlik yakışmaz arkadaşlar kendimize değer verelim tam korumalı eksiksiz yol alalım.bunlar bizim ve diğer insanların iyiliği için sonuçta. hatta çevirme olayına geç bile kalındı.Ehliyetsiz kalmayın trafik canavarı olmayın.keyifli sürüşler

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Ta Samsun'lardan kıllandırdınız şimdi beni. Her haltım tamam, Yangın söndürücü bile ekleyeceğim motora. Ama ehliyet mecburen ancak yaz sonu.:pr:

arkadaslar tamam guzel de ya komsu ulkelerde dıploma sart değıl bır kac ulkenın kını arastrdım sımdı su 8 yıllık eğıtım sart geldı bende dıploma yok bununla ılgılı bır cağre bılen varmı tsk
varsa bana
[email protected]
ulasırsa sevınırım

EHLİYET MOTOSİKLETİN KONTAK ANAHTARI GİBİDİR..
Uzun araştırmalar sonucunda istediğiniz yol arkadaşına yani motosikletinize sahip oldunuz ve bütün koruma malzemelerinizde hazır,artık bütün yollar sizin diye düşünüyorsunuz değilmi?Uzun zamandır hayalini kurduğunuz yerleri göreceksiniz,belkide ilk fırsatta uzun yola çıkacaksınız ve bu yolculukta hiçbir aksilik olmaması için en ufak ayrıntıyı bile tekrar tekrar kontol ediceksiniz.Peki aslında en önemli unusrlardan birini unutmuş olabilirmisiniz acaba?
Nedir diye soracak olursanız söyliyeyim tabiki’’ehliyet’’.Çoğu motosiklet kullanıcısı bu sevdaya kapılırken ve motosiklet sahibi olma planları yaparken nedense ehliyeti en sona bırakır acaba alması bu kadar kolay olduğu içinmi? Yoksa gerek duymadığı içinmi?
Bu ülkemizdeki motosiklet sayısı ve alınan ehliyet sayısı ile nasıl bir tezat oluştuğunun en göze batan örneği bence.
Biz motosiklet kullanıcıları olarak ehliyeti maalesef bir okul pasosu gibi görmekteyiz.Ehliyet sahibi olmak demek motosikletini trafik kurallarına uymak koşulu ile trafikte kullanma hakkına sahip olmak demektir,yani yollarda seninde var olduğun anlamına gelir.

EHLİYET ALAYIM DERKEN KAZIKLANMAYIN!
Ülkemizdeki motosiklet satışlarının artmasıyla bir çok kurs A2 ehliyetinin önemini anlamaya başladı gerçi bazı kurslar zaten farkındaydı ve bununla birlikte pazarın hareketlendiğini gören bazı uyanıklar bu pazardan rant sağlamaya kalkıyor.Bize,eğer cebimizi düşünüyorsak ve daha iyi şartlarda bu işin eğitimini alarak yani ehliyete hak ederek sahip olmak istiyorsak bu konuda seçici olmak ve işin uzmanlarından ehliyeti almak düşüyor.

UNUTMAYIN EHLİYETSİZ MOTOR KULLANMAK NOTA BİLMEDEN GİTAR ÇALMAYA BENZER...

Kaynak:Teror(eline sağlık)

Herkese merhaba. Ben bu foruma yenı uye oldum. Ehlıyet konusunda yazan arkadasları okudum. Bir seyı yazmadan edemeyecegım. Gecen sene yazın Honda Beat modelı 100 luk bı motor aldım. O donemde meclıste olan 150 ve altındakı motorlardan ehlıyet sorulmadan kullanılabılecegıne dair bı kanun vardı. Sımdı ıse bu kanunun adı bıle gecmıyor. Sayın devlet yetkılılerı neyı beklıyolar bu kanunu cıkartmak ıcın. He ama su var oyle ya ortada bı pasta var. herkez pastadan payını almadan (surucu kursları , ÖTV falan) sanırım bu kanun raflarda tozlanmaya bırakıldı. Tavsana kaç, tazıya tut mısalı once herkezin motor almasına musade ettıler, sımdı acısını cıkartıyorlar.Ortalıkta dolasan motorların çoğu 150 cc nın altında oldugunu dusunursek boylede buyuk bi kar elde etme kapısını kapatmak ıstemıyorlar dıye dusunuyorum... [email protected]

Arkadaşlar, şimdi baktım başlıklara, heralde sorumu buraya yazsam en iyisi;
motosiklet alıcam, iyi kötü karar verdim ne alıcama, babamdan destek alıcaam için yapılacak bütün işlemleri bilmem gerekio, yani iş motoru almakla bitmio. Motoru aldıktan sonra yapılması gereken şeyler,ödenecek vergiler, sigorta falan. yani ben ilk defa araç alıyorum, haberim yok bunlardan. bi kaç bişey buldum ne kadar yıllık vergi ödicem,muayene ücreti falan ama galiba daha çok şey var yaptırmam gereken. Kısaca bu motorun bana toplam maliyetini çıkarmam lazım,beni bilgilendirirseniz çok sevinirim..

once ehliyet, sonra kask
once mont, sonra eldiven,
once kafa, sonra motosiklet
yani motosikletinizi (satin) almadan once zaten bunlari almis olmaniz gerekir
sonucta ceza yazmak isterse yazar tabii ama sizin, bizim, hepimizin motosiklet ustundeyken hayatimiz onemli bundan dolayi tam giyim-kusam+belgeler olsun,
degil mi ama

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar