istanbulda motosiklet uygulamaları tüm hızıyla devam ediyor

ben belgelerden bahsediyorum.
sigorta gibi, vergi gibi,kdv ötv gibi,ruhsat,plaka gibi
başka toplanıcak ne varsa

cunuvar' Alıntı:
Dün iş dönüşü alakasız mahalle arasında bir yerde beni çevirdiler,ehliyet olmadığı için motoru bağlıyacağız dediler.Sonuç: iki onluğa razı olundu:)
Sen ne yaptığının farkındamısın?
Şu anda kendini ihbar ettin bu siteyi okuyan yetkililer hakkında soruşturma açabilir. Rüşvet vermek rüşvet almak kadar suçtur arkadaşım Allah seni korusun.

gureli' Alıntı:
Sen ne yaptığının farkındamısın?
Şu anda kendini ihbar ettin bu siteyi okuyan yetkililer hakkında soruşturma açabilir. Rüşvet vermek rüşvet almak kadar suçtur arkadaşım Allah seni korusun.
Sen hiç merak etme kardeş,ne demiş rahmetli benim memurum işini bilir.

Arkadaşlar; bu forumda ehliyet almayacağım dıyen biri war mı? Motoru Nısan ortalarında aldım,kursa basvurdum,Temmuz'da sınav,temmuz ortalarında ehliyet elıne gecer denildi..Çüş valla!!! 26 yıllık B sınıfı ehliyetim var ve 150 kg'lık aleti kullanmam için 4 ay daha beklicem ,öyle mi?..Simdi de derler ki; evvelden düşünüp alsaydın ehliyetini!! Kardeşim ben birden heveslendim, karar verdim ve aldım...Ne yani?Ağustosa kadar bekliip toplam iki ay mı bineyim motora? Ya da seneye mi ertelese miyim keyfimi?Biniyorum arkadaşlar kimse kusura bakmasın..Cezası neyse de öderim.. Her sabah garaja inip motora bakıp yutkunacak değilim herhalde..
Herkese kazasız belasız sürüşler..

rebet' Alıntı:
Arkadaşlar; bu forumda ehliyet almayacağım dıyen biri war mı? Motoru Nısan ortalarında aldım,kursa basvurdum,Temmuz'da sınav,temmuz ortalarında ehliyet elıne gecer denildi..Çüş valla!!! 26 yıllık B sınıfı ehliyetim var ve 150 kg'lık aleti kullanmam için 4 ay daha beklicem ,öyle mi?..Simdi de derler ki; evvelden düşünüp alsaydın ehliyetini!! Kardeşim ben birden heveslendim, karar verdim ve aldım...Ne yani?Ağustosa kadar bekliip toplam iki ay mı bineyim motora? Ya da seneye mi ertelese miyim keyfimi?Biniyorum arkadaşlar kimse kusura bakmasın..Cezası neyse de öderim.. Her sabah garaja inip motora bakıp yutkunacak değilim herhalde..

Vallahi arkadasım bende aynı durumdayım ama bir farkla ben yutkunanlardanım.
600 ytl ceza ödemek benim için büyük bir bedel ayrıca da motorumu berbat edecekler baglayınca buda cabası. Ehliyet için bekliyorum işte. Aksamları biraz dolasıyorum mahallede o kadar.

rebet' Alıntı:

Bence bu hevesini savunmak için doğru sözler değil.Ve fikrine de katılmıyorum..

Ben 1992 den beri çok hevesliyim motosiklete.arkadaşlarımın motorlarıyla bayağı bizaman idare ettim. boş yerlerde verdikleri turlarla.yaklaşık 8-9 sene artçılık yaptım.o zamanlarda da motosiklet fiyatları şimdiden farklı idi .peşindi bir kere. 2001 de elime motor alacak kadar para geçti.nakit 350 ytl param vardı cebimde.artçısı olduğum arkadaşımla oturup konuştuk ve motordan önce ehliyet alma ya karar verdik. onun zaten ehliyeti vardı.ve paramın 250 ytl si ile ehliyet aldım.(29.05.2001)Tabi bizim motor parası yalan oldu bu sebeple ama hiç pişman olmadım.yaklaşık 3 sene motor alamadım yine art çı olarak idare ettiler beni arkadaşlar.en sonunda 2005 yazında gözümü karartıp şu anki 301 imi aldım. yaptığım ilk şeyde gidip evraklarını tamamlamak oldu.

en fazla ayda bir kere uzun yola çıkıyorum.aslanlar gibi hiç bir eksiğimde yok.bundan dolayıda hiç kimseden çekinmiyorum.polis gördüğüm zamanda başım dik.çevirmelerde en az onlar kadar kendime güvenliyim çünkü bütün evraklarım tamam ve adam gibi kullanıyorum motorumu.en fazla evraklara bakıp devam edebilirsin diyorlar. teşekkür ederim hayırlı görevler deyip yoluma devam ediyorum.

gerçekten bu davayı benimseyip istikrarlı olarak motora tutkusu olan kişi aslanlar gibi ehliyetini koyar cebine kaskını montunu korumalarını edinir.yine aslanlar gibi motoruna daha sağlıklı koşullarda biner.

fakat yeni furyadan dolayı popülerüte kazanmış ve çoğu için bazı pop müzik parçaları içinde geçerli olan istikrarsızlık gibi kısa süreli bir heves olarak bu heveste diğerleri gibi tarihteki yerini alacaktır..

ve onlar için motor tutkusu sadece anı olarak kalacaktır..

huuuuuuuuuuuuuuuuuu topik sahibi :) sorusu olanlara yardımcı olsana :p
benim de bi sorum var :cherry: ama sölemem :mrgreen: :mrgreen:

çok sıkı tutuluyor iş bağlananlardan biri olarak kesinlikle birtane motor ayırmadan hepsini çeviriyor herifler motoru çıkarttım ama genede motorla çıkmıyorum temmuz 1 e kadar böle ehliyetsiz arkadaşların çıkmamasını tavsiye ederin yok çıkarım diyen 420 ytlyi hazırda tutsun tabi buda b olup a2si olmayan hic yoksa 680 bilginize

Sinav Temmuzda Ağustosun Ilk Haftasina Ancak Yetişir Ehliyet Ozamana Kadar Gelde Binmeden Dur Varmi Aramizda Böyle Delikanli Ben Yakalandim Caddede Allahtan Ehliyetli Arkadaş Yanimdaydi Bir Kask Takmam Cezasiyla Yirttik Oda Denk Geldi Ya Olmasaydi Memur Kardeşler Mahkeme Diyip Başka Bişey Demiyorlar

Serkankiyak;
Dostum,tabi ki fikrime katilmayacaksin.Cunku ehliyetin war..Hem 8-9 sene de artcilik yapmissin elinde olmayan sebeplerle..Nasil katilacaksin ki fikrime? Ben ehliyetsiz motor kullanmayi savunmuyorum ki? Ben sadece kendi durumumu acikladim..Bir de su DAVAYI BENIMSEMEK isini anlamadim??Bu bir keyif isi ve birden aska donusuyor..Guzel kardesim ben motor almak istedim,aldim(soylediklerinden de degil,pesin aldim)ve biniyorum..Bunlar benim tasarrufumdakiler..Haa!Ehliyeti de ne zaman verirlerse o zaman alacagim ve senin gibi gogsumu gere gere gosterecegim cevirmelerde..Sevgiler..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar