istanbulda motosiklet uygulamaları tüm hızıyla devam ediyor

Ehliyet kolay veriliyor diye şikayet ediyoruz, zor verilse yine şikayet ederiz. Ehliyet almanın bu kadar kolay olduğu bir ülkede bile ehliyetsiz sürücüler çok fazlaysa, ehliyet zorlaşırsa neler olur siz düşünün.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
serkan sitemizde gelişim sürücü kursu var ona sorsana biliyorlardır belki bu bekletme neden
herkez isyan etmiş bu bekleme olayından bi açıklama geldimi bilen kişiden onuda göreve davet edeyim buraya bi yorum yapsın
evet gelişim sürücü kursu bi açıklama yapsanız millet bi rahatlasa

Forumdan Uzaklaştırıldı
sanırım yılda 4 kez veriliyomuş daha fazla ehliyetsiz motorcuya ceza yazmak için :)

Arkadaşalar aranızda B ehliyeti almadan ARABA alan var mı ?

Bazı yorumlar gerçekten çok komik !

Motosiklet = Araba bunun daha kolay bir açıklaması yok !

Khutuck' Alıntı:
Ehliyet kolay veriliyor diye şikayet ediyoruz, zor verilse yine şikayet ederiz. Ehliyet almanın bu kadar kolay olduğu bir ülkede bile ehliyetsiz sürücüler çok fazlaysa, ehliyet zorlaşırsa neler olur siz düşünün.

:pr: Yani helal olsun bir mevzuya bu kadar tersten bakılıabilir,ehliyet kolay veriliyor evet bunu eleştiriyorum,ve çok uzun sürüyor o ehliyeti almak bunuda eleştiriyorum..yahu ehliyeti her önüne gelene verme, 3 ayda verme işte terslik burda tersliği göremeyip birde tersten bakmak ancak bu kadar olur....Hemen özetleyeyim..Ehliyet almak için gerekli sürüş ve güvenlik eğitimi verilmeli bunların hiçbiri verilmiyor,Usa da önce bisiklete binmeyi öğretiyorlar bildiğim kadarıyla,herneyse yani dediğm gibi gerekli eğitim ciddi bir biçimde verilmeli ve bu iş 3.5 ay almamalı max.15-20 günde bir motorcu eğitilir hadi olsun 1 ay..Bizim ülkemizde bürokrasi o kadar yavaş işlemektedirki hiçbir eğitim almadan aldığın ehliyeti 3 ayda ancak alıyorsun.Bilmem anlatabildimmi benim şiddetle karşı çıktığım şey 20 tane motor sorusu çözerek 15m giderek ehliyet veriyorlar birde bunun için 3.5 ay bekliyorsun..eğitimi arttır süreyi kısalt bu çok zor birşey değil ama birilerinin çıkarlarına ters gelirmi orasını bilmem yani sürücü kursları şu an millieğitime bağlı yani devlet burdaki gelirine bakıyor senin motosiklet kullanabilecek düzeyde olup olmadığın ile zerre kadar ilgilenmiyor,,ama seni o kadar seviyorki kaskın yoksa ceza yazıyor,,arkadaşlar gözlerinizi açın biraz devletin halkı düşündüğü falan yok kendinizi kandırıp durmayın,bizim iyiliğimizi düşünüyorlar diye....Ey tanrım uyandır şu milleti derin uykudan,zanax vermişler millete ben sanırım heladaydım o sıra :cherry:ilkokuldayken dağıtılan fiskobirlik fındıklardamı bişey vardı acaba,ben zaten onlarıda hiç sevmezdim:)

araltı' Alıntı:
Arkadaşalar aranızda B ehliyeti almadan ARABA alan var mı ?

Bazı yorumlar gerçekten çok komik !

Motosiklet = Araba bunun daha kolay bir açıklaması yok !

Evet ben önce araba aldım sonra ehliyet. Önce motor aldım sonra ehliyet alıyorum.
Her ikisinde de ehliyet için hemen gereken süreci başlattım. Ben ehliyetsiz kullanalım demiyorum tabiki işi kuralına uygun yapalım ama Sabit 50 sorudan 20 sinin çıktığı bir sınav ve 3 kuka arasında gidip gelme ile verilen ehliyet için 4 ay beklemek ve toplamda 500 YTL.civarı masraf yapmak ne kadar mantıklı. Sorun ehliyet alıp almamak değil. Devletin vatandaşı yolmak için çıkardığı saçma sapan uygulamalara karşıyım ben. 20 soru cevaplansın, bisiklet kullanan herkesin rahatça arasından geçebileceği kukalar ile yapılan direksiyon sınavından sonra ehliyet alıp motor almaya hak kazansın ve güvenle trafiğe çıkılsın. Eminin hem kendileri hem de trafikteki yaya ve diğer sürücüler çok güven altında olacaklardır.

Ehliyetsiz ne araba ne de motor kullanmayalım. Arabada emniyet kemerini takalım motorda kask, mont, eldiven, dizlik, omurilik koruma takalım.

Son olarak Türkiye'de bu kadar para ödeyerek ve bunca süre bekleyerek ehliyet alan birçok B, A2 veya diğer ehliyet sahipleri trafiğe güvenle çıkacak kadar kullanacakları araçları ne tanıyorlar ne de direksiyon hakimiyetleri var.
Bu şekilde insanların canları ve malları nasıl güvence altına alınabilirki?

Forumda ehliyeti olmayan arkadaşların neredeyse tamamı ehliyet almak istiyorlar okuduğum kadarı ile. Ben hiç ehliyet asla almam diye bir yorum yazan okumadım. Bazı arkadaşlar kendi ehliyetleri var diye ehliyetsiz arkadaşlara ağır eleştiriler getiriyorlar. Birbirimizi değil biraz da sistemi eleştirsek daha iyi olur bence..

Merhaba Arkadaşlar;
2006 YILI MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ KURSLARI SINAV TARIHLERI

18 ŞUBAT 2006

22 NİSAN 2006

01 TEMMUZ 2006

26 AĞUSTOS 2006

14 EKİM 2006

09 ARALIK 2006

Bu tarihler milli eğitim bakanlığı tarafından belirlenmektedir.Yılda sadece 6 tane yapılır.Bu kadar geç olmasındaki neden ise merkezi sistemle yapılması ve büyük bir uğraş gerekmesidir.Bizlerde bu sisteme ilk geçildiği sene içerisinde buna tepkimizi koyduk ancak herhangi bir sonuç alamadık.Yılın belirli dönemlerinde yapılan bu sınavları değiştireceklerini yada öne alacaklarını sanmıyoruz.Çünkü yaklaşık 4 senedir yılın aynı ay ve haftalarında sınav yapıyorlar...Ve tüm diğer sınaları bu tarihleri göz önüne alarak yaptıkları için kesinlikle extra bir uğraş vereceklerini sanmıyoruz...

Olay sürücü belgesinin olup olmamasından çok sistemin güvenilirliği ve inanılırlığı.

Şimdi bir sürü şey yazacağım bu cümleyi destekleyen ama ben yazmaktan, siz okumaktan sıkılacaksınız. Hatta 10 dak.dır yazdıklarımı da sildim o yüzden.

Sistem devletin yarattığı bir makinedir. Bu makine aksak işlerse, makinenin ürettiği ürünler de bozuk olur. Bu sistem sadece sürücü belgesini içermiyor. Bütün hayatı içeriyor. Herşey bu sisteme bağlı.

Netice... Bizler birer tüketici olarak kandırılıyoruz, hakkımızı da arayamıyoruz. Ben verdiğim para ve zaman karşılığında iyi bir eğitim almak, bilinçli ve hakim bir sürücü olarak bu belgeye hak kazanmak istiyorum. Çok şey istedim......

Alpay söylediklerine sonsuz katılıyorum..

Hem verdiğimiz para öyle az bir para değil hemde bu belge için beklediğimiz zaman az değil,ama karşılığında bir pazar günü 3 tane kukanın arasından geçerek trafiğe çıkma hakkını elde ettiğin boktan bi belge ile bir sürü genç trafiğe çıkıyor sonrası ise malum bu sadece a2belgesi için değil bütün sınıflarda böyle.

Eskiden trafikten alınıyordu ehliyet millieğitime bağlandıktan sonra çok daha evlere şenlik bir hal aldı.Şimdi polis uygulama yapıyor açıkçası bana çok komik geliyor,bu sistemi gördükten sonra ben açıkçası vatandaş olarak ehliyetsizliğin ehliyetli olmayla bir kart parçasından başka bir farkı olmadığını gördüm.Ha nedir, kural böyle...

pekiiiii devlet vatandaşına ehliyeti olmadığı için ceza kesiyor acaba motor kullanmaktan bi haber ehliyetli bir sürücü için ben devlete ne kadar ceza kesme hakkına sahibim,yada koskoca başbakanın eşşek kadar oğlu kırmızı ışıkta geçip ehliyetsiz bir şekilde araç kullanırken Sevim Tanürek adlı kadıncağızı öldürdüğü için ne kadar ceza aldı...Kısacası devlet 500 tl ye geçinen vatandaşının nasıl gözünün yaşına bakmadan 825 tl ceza kesiyor ise bende bu ülkenin vatandaşı olarak devlete bazı şeylerin hesabını sorma hakkına sahibim..Ama gel gelelim soramıyorum sebepse ağıldaki meee sesleri sesimizi bastırıyor.....

hesap soranlarada ananı al git diyor soramaz bana halk öyle bir ortamda seçilene kadar yani herşey aman canım aman gülüm birde dil atayım seçilene kadar sonrada mafya gibi konuşur işte
yabancı bir ülkede devlet başkanına adamlar domates atıyor yumurta atıyorlar atanların kılına bile dokunulmuyor fark bakmak lazım

::plus1:: ::plus1::
ashes' Alıntı:
hesap soranlarada ananı al git diyor soramaz bana halk öyle bir ortamda seçilene kadar yani herşey aman canım aman gülüm birde dil atayım seçilene kadar sonrada mafya gibi konuşur işte
yabancı bir ülkede devlet başkanına adamlar domates atıyor yumurta atıyorlar atanların kılına bile dokunulmuyor fark bakmak lazım

Arkadaslar ben motorumu alalı 3 gün oldu. Ama ehliyetsizlk yüzünden trafiğe cıkmıyorum. Sabretmeye calısıyorum.Bugün kendi gözlerimle şahit oldum polisler motorları toplarken.Ehliyeti alana kadar da gündüz trafige kesinlikle cıkmayacagım. Sadece aksamları gec saatlerde mahallede cok az dolasmayı düşünüyorum. şafak nerdeyse 3,5 ay, Ayrıca motorumu da polislerin insafına bırakacak degilim beklerim daha iyi

Forumdan Uzaklaştırıldı
Ben bugün Bakırköy sahilde ve Aksarayda 2 cevirmeye denk geldim...Yunuslar beni süzdüler baştan aşağıya kask var , eldiven var ,dizlik var , hiç bişey demediler....2 tanede motor vardı cevirmede...

Bence artarak devam etsin cevirmeler....

%100 Suçluyum ama sistemde teşvik etmiyormu ?

Sabah bir görüşmem vardı çağlayanda motorla gittim ve giderkende özellikle Balmumcuda ATV'nin hemen karşı tarafında 3-4 arkadaşı çevirmişlerdi bende hemen sol şeride geçip minbüsü kendime siper edip geçtim ama bayağıda kendime kızdım bu haftasonu sınava giriyorum sadece bir ay daha bekleyip ehliyetimi almış olacağım gerçektende ehliyetsiz trafige çıkmak doğru değil hernekadar çıkmış vede kullanmış olsamda yani suç işlemiş olsamda şuanda kesinlikle bir ay otoparkda yatacak bu tür denetlemelerin faydasıda benim gibi sürücüleri caydırması işte bir ay sonra ehliyetime kavuşucam ve rahatça kullanacağım 4 hafta sorun olmayacak.....

Denetleme olmasaydı sanırım ehliyet alana kadar kullanmaya trafige çıkmaya devam ederdim. Yani açıkca suç işliyor olurdum işte sadece bu alanda değil her alanda doğru ve yerinde olan denetlemeler sayesinde düzen sağlanıyor.

Ama tabikii sınav sistemi ve tarihleri değişmeli, ehliyet kursları denetlenmeli, gerçekten ehil olan kişi ehliyet sahibi olmalı ve açıkcası bir standart getirilmeli.

Bunlar olması gerekenler ancak olmayanlar. Bu ehliyetsiz sokaklarda bir araç sürmemi bu yolla yasaları çiğnememi haklı çıkarmaz ama saydığım tüm aksaklıklarda bu yolda teşvik edici şartları oluşturuyor.

İkinci bir nokta kurye ve paket servisi yapan arkadaşlar için bu arkadaşlarda ekmek parasını bu şekilde temin ediyor bir ürün yada hizmeti bir yerden bir yere ulaştırarak bu durumda ise zaman kısıtlaması ile karşı karşıyalar min zamanda maksimim ürün yada hizmeti gerekli yerlere ulaştırmaları gerekiyor.

Buda üzerlerinde bir baskı unsuru oluyor haliyle buda bu noktaya kadar son derece normal çünkü hepimiz farklı ilerde bu baskıyı hissediyoruz.

Ancak bu hizmeti sağlayan arkadaşlarımızında kask takmayan koruyucu elbisesi olmayan ve ehliyeti olmayanlarıda , trafik kurallarını ihlal edenleride mevcut.

Sadece bu arkadaşlar bireysel olarak suçlanamaz çalıştıkları şirketlerinde elemanlarına karşı yükümlülükleri olduğunu unutmamalıyız. A şirketinde çalışan bir kurye yada servis yapan arkadaş trafik kurallarını ihlal ediyor yada kask takmıyorsa belli oranlarda şirkette suçludur.

Yazılı kurallar devlet organları yoluyla uygulanmakta bu kurallar ne kadar tavizsiz ve sıkı uygulanırsa toplumsal düzende o kadar hatasız ve eşitlikçi hale gelecektir.

Ancak kurallarda insanların eseridir ve zaman, koşullara bağlı olarak yetersiz kalabilir yada değiştirilmesi revize edilmesi gerekebilir.

Bu durumdada bu kuralların uygulanmasında çıkarı olan taraflar motosiklet sürücüleri, otomobil sürücüleri, özel kurumlarla birlikte tüm taraflar kendi faydaları doğrultusunda oluşturacakları lobiler vasıtasıyla yasa ve kuralların değiştirilmesi faaliyetinde bulunabilirler.

Aslında motosiklet kullanım oranlarının yaz aylarında arttığı ve trafiğe çıkan motosiklet adedinin artış gösterdiği (tescil itibariyle tespit edilebilir) zaman dilimlerinde ek sınav konulmak yoluyla talep karşılanabilir.

Nisan Maysı Haziran Temmuz Ağustos Eylül aylarında sınav adetleri artırılıp bekleme süresi kısaltılabilir. Sonuç Arz talebi karşılar ehliyetsiz sayısı azalır.

Ehil olmak ise sürüş yeterliliğine sahip olmayı gerektirmekte bu ise şuandaki sistemle ve pratik sınavla mümkün değil o halde temel verilerden yola çıkılarak daha bilimsel bir yaklaşımla ehliyet alma süreci düzenlenmeli sanırım buna katılmayacak kimse yok.

Yasa ve süreçler değişmeli bu değişimi ise parlementoyu etkileyecek bir sivil toplum kuruluşu çalışması ile gerçekleştirmek lazım yani lobicilik yapacak ve zamanlarını buna ayırabilecek insanların motorsiklet camiasının ihtiyacı var. Yada böyle kurum ve kişiler var ise ben bilmiyorum yada etkinlikleri sınırlı olabilir.

En azından son derece kısa olan ve sadece 523 km lik motor deneyimim ve gözlemlerimden çıkan sonuçlar bunlar.

tamam tüm yazılanlara katılıyorum ama 01.04.2006 da ehliyet almak isteyen bir adaya ehliyeti 01.08.2006 veriliyor. Yani tam tamına 4 ay sonra. Ben özel ders alıyorum v.s. ehliyet kursunda kaydolurken ve paranı verirken görüyorlar bir de ehliyet dosyanı oluştururken. Ehliyet olsa ne olur olmasa ne olur. Güvenlik tedbirlerine bir diyeceğim yok. Kendini düşünmeyeni devlet düşünmüş oluyor. Tamamen katılıyorum. Ama ehliyet konusunda çok problem var. Bir de ehliyetin yok trafiğe çıkma, iyi de nerede pişiricek bu adam kendini. Trafiğe kapalı ehliyet pistinde aldın ehliyeti. Trafikteki ilk gününde kaza yapmanı cebindeki ehliyetin engelleyecek mi? Bence ehliyet adaylarına en azından nasıl şehir içinde araç kullanan şoför adayları varsa, motorizelere de böyle bir şey yapılsın derim. Aksi takdirde ehliyeti olmayan kimse kalmayacak ama 0 tecrübe ile ilk panikte trafikte bedel ödeyecekler. Bence böyle...kızmayın lütfen

Evet arkadaslar bugun gercekten sıkı kontrol vardı Hergun bana gulumseyen polis bugun "Cık bakiim o tramvay yolundan" die bagırdı :salut: Genel bir yazı gelmiş arkadaslar bugun bi polis dedi boyle dewam etcekmiş bir sure. Bu arada benimde herseyim tam yasasınnnn

((adalı)) seni tebrik ederim çok dogru soyluyorun sana katılıyorum ::biggrinn ::tutkuy:: ::xrock::

Bizim millette niye kurallara uymamak gibi bir tavır var anlamıyorum. (Aslında anlıyorum; "ben kurallara uyuyorum, O uymuyo, ama O benden daha az masraf yapıyo, hiç bi ceza da almıyo" diye düşünüyoruz. Ama O'nların arasında ceza alanlar da var [yukarıda anlatmış arkadaşlar])

Motorculuk benim kanıma geçen SENE girdi. "Ben motor alıcam" dediğim anda, ilk yaptığım markaları-modelleri incelemek değil, sürücü kursuna yazılmak oldu. Ben de ehliyetimi geçen sene Ağustos'ta aldım, motorumu ise bu ay. Motorumu almadan ÖNCE kaskımı, montumu, dizliğimi aldım. Bazıları anlamıyor galiba, bunlar opsiyonel donanım değil. Nasıl ki biz motorun kaportasının bir parçasıyız, bu donanımlar da bizim bir parçamız.

Kurallara uyarak, kendini olduğu kadar başka insanları da düşünen herkes için bir alkış istiyorum... ::biggrinn ::biggrinn ::biggrinn ::biggrinn ::biggrinn

biraz alakasız olacak ama bu polislere verilen scooterların markası neydi piaggio mu vespa mı ben sadece şu ana kadar taksimde gördüm çok şekilli olmuş herşeyi full bilen varsa sölesin çatlıcam yoksa çıkaramadım bi saattir...

Super Moderator
Piaggio Beverly kullanıyor polisler de R1200GS'lerin arkasından gidince çok komik görünüyorlar.:mrgreen:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar