istanbulda motosiklet uygulamaları tüm hızıyla devam ediyor

Kaçmanın cözüm olamadıgı aşikar bir gercek. Ehliyetsiz kullanmamak gerekir.Ama 22 nisandaki sınav dönemini kacıran arkadaslar 1 temmuzda teorik sınava girecekler temmuzun sonunda da direksiyon sınavına girecekeler.Dolaysıyla Ehliyet Agustos bası alınabiliyor. Tam olarak 3 aydan fazla var.Bir ara sınav yapsalar ne kadar iyi olur.Benimde ehliyetim yok.Şimdi imkanım olsa hemen alırım ama bu 3 ay cok fazla. Motorumuda sürekli kullanmaya karar verdim. Ötv ye yakalanmamak için motor almada acele ettim bu seferde sınav dönemini kacırdık. Beklemekten baska care yok.

Motoru temmuzda alacağım, ehliyet ağustosta ancak elime ulaşacak; ama zaten benim de düşüncem temmuz ayı boyunca Kumburgaz'ın üst kısmındaki boş yollarda kendimi trafiğe çıkmaya hazır hissedene kadar saatlerce pratik yapmak. Ehliyet almadan motorla İstanbul içine girmem büyük olasılıkla.

bugün gelirken m.köy girişinde en az 15 tane motor vardı durdurmuşlar..
muhtemelen bağlıyolardı.. işin ilginç yanı motorların hepsi çin malı idi.. sürücülerin çoğunda ne mont ne kask hiç bişey yoktu...

polisin uygulaması haklıdır ..kimse bişey diyemez arkadaşlar..

kazaların çoğu bu bilinçsiz motosiklet sürücülerinden kaynaklanmaktadır..

adalı' Alıntı:
Bu sitede hergün birbirimize güvenlik, eğitim, dikkat, ehliyet vs diyoruz.
Bunları tamamlamadan trafiğe çıkmayalım diye biribirimize öğüt veriyoruz.
Sonra emniyet güçleri uygulama yapıp ceza yazınca sanki kötü bir şey yapmışlar gibi davranıyoruz. Aramızdaki tek fark biz söyleyerek onlar ise ceza keserek bu tip arkadaşları doğru yola sevk etmeye çalışmasıdır.
Bence uygulama aynen devam etmeli. Hayatının değerini bilmeyen arkadaşlarımızın yerine o değeri bilen birilerinin bunu önlemeye çalışmasınıda sevinçle karşılamalıyız.
Ayrıca bu kadar çok motor un trafiğe, bir şekilde eksik çıkması ve çeşitli kazalara sebebiyet vermesi bir süre sonra bu işi kurallarına uygun yapan arkadaşları da töhmet altında bırakacak, zaten insanların gözünde iyi olmayan imajımızı daha da kötü bir hale sokacaktır.
Eğer motor kullanmayı gerçekten seviyorsak bunun gereklerini yerine getirmeli ve başımız dik dolaşmalıyız...
Herkese kazasız belasız günler....
aynen katılıyorum.Kendi emniyet ve saglıgımız için bi başkasının bizi dürtmesimi lazım...

''Motoru temmuzda alacağım, ehliyet ağustosta ancak elime ulaşacak; ama zaten benim de düşüncem temmuz ayı boyunca Kumburgaz'ın üst kısmındaki boş yollarda kendimi trafiğe çıkmaya hazır hissedene kadar saatlerce pratik yapmak. Ehliyet almadan motorla İstanbul içine girmem büyük olasılıkla''Khutuck
Ben de öyle yapmayı planlıyorum.En doğrusu:cat:

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
varmı acaba bizim siteden de bağlanan yada çevrilen

Forumdan Uzaklaştırıldı
çıkar çıkar..:p

taksim, beşiktaş ve ortaköyde de çevirme varmış,
sabah bir arkadaş çevrildi, karşı şeritte çevrilen bir gilera runnerlı kasklı birini gördüm.
çevirmelerde haklılar kesinlikle,
ne kadar sürer bu çevirmeler, bilgisi olan var mı?

boy' Alıntı:
Arkadaşlar neden kaçtığınızı anlamadım. Ben kaçmak istedikten sonra ister 1150GS olsun, ister Hayabusa beni yakalayamazlar.

Niye yakalayamıyorlar senin motor kanatlımı,öyle bir yakalarlarki..sıkışık trafikte nereye gidecen uçacakmısın...Türkiyede yolmu var kaçacak..

goodenough' Alıntı:
çevirmelerde haklılar kesinlikle,
ne kadar sürer bu çevirmeler, bilgisi olan var mı?

Çevirmeler hep devam etsin, hiç durmasın bence.
Madem seve seve anlamıyorlar ehliyetin, korumanın gerekliliğini, diğer 2S ile anlasınlar.

Arkadaşlar sabah işe geldim çevirmelerden haberim yoktu :)

Ehliyetim yok ama motoruma herzaman tam takım binerim ama ehliyetim Mayısta gelecek :(

Ehliyeti olan bi arkadaş motorumu Okmeydanı'ndan Taksime götürebilir mi ? :queen:

Ya çok şey istiyo gibi olacağım ama benzinin ışığıda yanıyodu :pale:

Tamam sustum !

Adalet, kurala uyan ile uymayanın birbirinden ayrılabilmesi, uymayanın cezalandırılması için vardır; uymayanın cezalandırılmaması, uyanın cezalandırılması anlamına gelir. Ülkemde adalet yerlerde sürünüyor olabilir, ama bu, kurala uymayanlara bir hak vermez.

Geçen yıl motosiklet almayı istediğimde satıcı bana "150 cc altında ehliyete gerek yok" demişti. Hemen köşedeki polise gittim, "İstanbul'da binlerce motorlu var, belki de sen hiç durdurulmayacaksın; ama eğer durdurulacak olursan önce yüklü bir ceza ve motorun bağlanacak; bir kez daha yaparsan hapisle cezalandırılacaksın; kolayca ehliyet almak dururken sence böyle bir kumara girmeye değer mi ?" Son anda sınav başvurusunu kaçırmaca, koca bir yazı ehliyet ve motorsuz geçirmece... Ehliyetim 9 aylık ama motorum yalnızca 1 aylık; yani değmez !

Kurallar denetlendikçe ve ceza yağmaya devam ettikçe bir gün mutlaka kumarda şanslı siz olacaksınız; neden o şanslı gününüz bugün olmasın ?

Kazaya karıştığınızda karşınızdakinin ve kendi hasarınızı kendiniz ödeyeceksiniz; sigorta reddedecek; biliyor musunuz ?

Yaralamalı veya ölümlü kazada cezanız katlanacak ve indirimleriniz olmayacak; biliyor musunuz ?

İyi motor kullanmak ile ehliyetin alakası olmadığını biliyorum; ama kötü bir olayda bunu da sizden başka bilen ya da hatırlayan olmayacak !

Ehliyet alana kadar motosikletler garaja...

Bence çok harika bir uygulama,herşeyin bir kuralı kanunu var ve herkes buna uymak zorunda,aslında A2 direksiyon sınavıda çok basit ledo'nun dediği gibi...Avrupa'da bu iş böyle değil bildiğim kadarıyla,önce 250 cc için ehliyet veriyorlar belli bir süre sonra eğer vukuatın yoksa daha yüksek cc için ehliyet alıyorsun.:cat:

Slwer' Alıntı:
ben bu hafta sonu sınava gırıyoruuuum :queen:

Ben de giriyorum.:)
Bu arada ehliyet almak ne kadar zorlaşmış. Bir sürü masraf ve zaman harcama sonunda belgeleri hazırlıyorsun. Sınav yılda sadece 4 kez yapılıyor. Ben Mart'ta ehliyet için kursa kaydoldum ama iyimser bir tahminle 10 haziran gibi ehliyeti almış olacağım. Hem ehliyet istiyorlar hem de alınmasını mümkün olduğunca zorlaştırıyorlar. Ayrıca ehliyetin toplam maliyeti nerede ise 2 nci el küçük bir motor parası:pr:
Şimdi 3 ay motoru garajdamı yatırmalıydım? Tabiki hayır. Kusura bakmasınlar.
sadece motordan 20 soru soruyorlar ve bu sorlar fix 50 soru arasından çıkıyor ve direksiyon sınavında 50 m gidiyorsun. Bu arada kimse kursu kayıt haricinde bir daha görmüyor. Gerçekten çok sağlıklı bir sistem:queen:
Ehliyeti alan herkes trafiğe güvenle çıkabilir:queen:
Ben motora kask,mont ,eldiven, dizlik, omurilik koruması olmadan asla binmiyorum.
Ehliyet için de gecikmeksizin gerekeni yaptım ama süreç çok uzun.
Asıl arabaya biner gibi hiçbir koruma olmadan motora binenler ile kebapçı, pizzacı servislerini kontrol etsinler.

Yaw bende haftasonu ehliyet sınavına motorla gidiyim rahat rahat diyodum ama bu polisler okulun kapısında da beklerlerse cümbüş olur oralarda heralde:p

Otobüste sıkıla terleye gidecez artık ümraniye ye kadar:silent:

genel bir kontrol mevcut, bu kontroller rutin ve yasal bir süreçtir, kontrol noktaları ve kontrol kapsamı arttırılarak kontroller devam edecektir, bilginiz olsun.

Kontrollerde yapmamız gerekenleri yazıyorum, bu maddeler otomobiller düşünülerek hazırlandığından kendinize göre ilgili yerleri yorumlarsınız.

Trafikte denetimin temel amacı sürücülerde davranış değişikliği yaratmaktır. Çünkü trafik ortamında insan yaşamının, sağlığının korunması, maddi kayıpların azaltılması için tehlikeli sonuçları olabilecek davranışların en aza indirilmesi gerekmektedir. Bir kamusal alan olan trafik ortamında denetim etkinliğinin yasal bir çerçevesi vardır ve uygulamalar bu yasalara göre yapılır. Trafik ortamına çıkan herkesin bu yasalara uymayı ve yasaların gerektirdiği yönde davranmayı kabul ettiği varsayılır.

Dünyadaki gelişmiş ve gelişmişliğine paralel olarak trafik ortamındaki kayıplarını büyük ölçüde azaltmış ülkelerde, etkili eğitim ve kampanyaların yanı sıra hiç bir zaman kesintiye uğratılmayan yaygın bir denetim faaliyeti sürdürülür. Böyle ülkelerde sürücü-yaya eğitimine ayrılan kaynağın boşa harcanmaması, yapılan teknolojik ya da alt yapıya yönelik yatırımların yarar sağlaması, değişen koşullara göre trafik ortamında ortaya çıkabilen yeni sorunların çözümünde başarı sağlanmasının ancak etkili bir denetimle sonuç vereceği kabul edilir. Bu nedenle eğitim, denetim ve teknoloji-altyapı üçlüsünün birbirine göre önemi değil, birlikte etkin kullanımının sağlayacağı yarar göz önünde bulundurularak hareket edilir.

Denetim, insan yaşamını korumanın yanı sıra bir ülkenin maddi kaynaklarını korumanın ve verimliliği sağlamanın temel gereklerinden birisidir. Yine de bir trafik kontrolünde durdurulmak, özellikle de bir ceza ödemek zorunda kalmak oldukça tatsız bir durumdur. Ancak etkili bir denetimin her şeyden önce ulusal çıkarımıza uygun, yararlı, bununla birlikte etkisi ve verimliliğinin Trafik Polisi kadar sürücü ve yolcuların da katkısını gerektiren önemli bir etkinlik olduğunu her zaman akılda tutmak gereklidir. Bu nedenle tüm yol kullanıcılarının bu konuda sorumluluk bilinciyle hareket etmesi en doğru yaklaşım olacaktır.

Belli bir bölgedeki trafik denetimini yapmakla görevli birimler, Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bağlı Trafik Polisleri, Jandarma Genel Komutanlığı’na bağlı Trafik Birimleri, belediyelere bağlı Trafik Zabıtaları ya da bazı kampüs, site vb. alanlarda özel güvenlik ya da trafik görevlilerinden oluşabilir.

Denetim yapan görevliler, bu birimlerden hangisi olursa olsun sürücü, yaya ya da yolcu olarak, denetim sırasında bazı konulara özen göstererek trafik güvenliğine katıda bulunabilirsiniz. Unutmayınız, temel prensip, denetim sırasında işin hızla ve en doğru şekilde yapılmasına destek olacak tutum ve davranışlar içinde olmaktır:

Trafik Polisi tarafından durdurulduğunuzda size gösterilen yerde ya da eğer yer gösterilmemişse en yakın uygun yerde, kuralları uygulayarak güvenli bir biçimde ve tüm hareketlerinizi gerekli sinyallerle belli ederek durun ve bekleyin.

Aracın içinde kalmak ya da dışarı çıkmak konusunda kendiniz karar vermeyin. Bu konuda görevli memurun sizi yönlendirmesini bekleyin.

Aracınızda bulunan kişilerin sessiz kalmalarını ve denetim sırasında doğrudan kendilerine bir soru yöneltilmedikçe müdahale etmemelerini isteyin.

Görevli tarafından görülene kadar emniyet kemerinizi çıkarmayın. Yolcuların da aynı biçimde davranmalarını sağlayın.

Gece yapılan kontrollerde iç ışıklarınızı yakarak görevlinin sizi görmesine yardımcı olun.

Kuşku uyandırabilecek ani ya da belirsiz hareketler yapmamaya özen gösterin. Görevli memurlar kendi güvenliklerini düşünmek zorundadırlar. Bu nedenle denetim sırasında potansiyel pek çok tehlikeli durum nedeniyle davranışlarınız kuşku yaratabilir.

Size yöneltilen sorulara dolaysız, açık cevaplar verin. Sorulmadığı sürece ayrıntılara girmeyin.

Denetim sırasında herhangi bir uygulamaya itirazınız varsa bunu açık bir şekilde söyleyin. Ancak sorun orada çözümlenemiyorsa tartışmayın. Şikayette bulunmak yasal hakkınızdır. Bunu gerekli usule göre daha sonra yazılı olarak, o bölgedeki ilgili birimlere bildirin.

Ruhsatlı silahınız varsa bunu görevliye bildirin ve gerekli belgelerin kontrol edilmesine yardımcı olun.

Eğer bir ceza tanzim edilirse bu konuyla ilgili soruları cevaplayın ve cezaya duygusal nedenlerle itiraz etmeyin. Haklı gerekçeleriniz için yasal itiraz yolları olduğunu unutmayın. Bu konuda göstereceğiniz işbirliği olumsuz bir durumu olumlu bir adıma dönüştürmek için en uygun davranış olacaktır. İçinde bulunduğunuz durum can sıkıcı ya da mahcup edici de olsa bu aşamada yapabileceğiniz en iyi şeyin serinkanlı ve makul davranmak olduğunu hatırlayın.

Trafik Polisinin denetim sırasında yapacağı işlemler sizin şahsınıza yönelik değildir. Durumu kişiselleştirecek konuşma ve yorumlardan kaçının. Trafik güvenliği için işbirliği yapın.

Kaynak: İstanbul trafik Denetleme Şube Müdürlüğü

Forumdan Uzaklaştırıldı
Anlayamadığınız şu :)
şimdi benim ehliyet ve tüm herşeyim tamam ( sorunum yok )
ama devlet onla ilgilenmiyor ki ?
Ben arabadan inip motora bindikten sonra park cezası yemedim,
otopark parası vermedim ( devlet KDV alamadı )
çok çok daha az benzin yaktım.Devlet vergi alamadı....:p
Allem kullem eder nası ben bu heriften para alırım derdinde devlet ....
istanbuldaki kontroller bundan dolayıdır.
yani cebimde ehliyet var da ne oluyor ? Parasını verdim aldım....
Pet şişeleri dizdiler, arasından geçtim ehliyeti aldım ? Ne eğitimi ?
devletin derdinde mi ? ben ehliyeti alırken ödemem gerekenleri ödedim.
ehliyeti cebine koy , Hayabusaya bin 300 km hız yap kimin umrunda ki ?

ilk önce ötv den bi çakmaca yaptılar baktılar 2. el olayına geçti millet 0 alan yok
düşündüler trafik te bunlardan alırız paraları vay tayip vay

Forumdan Uzaklaştırıldı
tayyip takipte:queen:

Ehliyet alayım dedim 3 ay sonra anca gelir dediler peki dedik mecburen.

ÖTV patlayınca koşa koşa gidip motoru alma durumunda kaldım. E 1-2 gün baktım motor masum masum bekliyor sokakta :pr: bende binip gezecem tabi. Sonuçta ehliyet sahibi olmam motor bilgisi olarak hiçbirşey kanıtlamadığı ortada.

En azından kursa yazılanlara bi incelik yapma vicdanlı polis arkadaşlar:p

Çok şey istiyorum sanırım:)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar