İşimden çıkarıldım.

Motosikleti
Cb125f
Babamın yanında, sanayideki atölyemizde çalışıyordum. Makine işimiz vardı, özellikle pres işleriyle uğraşırdık. Tersanelerden gelen fason işleri de biz yapardık. Dört yılı aşkın bir süredir oradaydım, ta ki düne kadar. Paydos ettikten sonra babam çağırdı beni yanına. “Durum iyi değil, iş yok,” dedi. Zaten farkındaydım. Son altı aydır düzgün maaş alamıyorduk, hala iki ay önceki maaşım duruyoy, neredeyse iki maaş alacağım var, senenin başından beri mesailer de ödenmedi. Ama ben yine de sesimi çıkarmadan çalıştım. Sonuçta aile atölyesiydi. Gece yarılarına kadar, 12-1lere kadar çalıştığım oldu, yemek molası dahil hiç bir mola yapmadan çalıştığım da oldu. Ama hiçbir zaman yeterli görmediler beni, hep daha fazlasını istediler. Ben elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştım, ama ne yaptıysam olmadı. Aldığım maaş da zaten ortalamanın çok altındaydı. İlk işe girdiğimde neredeyse iki sene boyunca sadece yol parası almıştım. Şimdiki maaşımı duyanlarsa şaşırıyordu. Ay sonunda işten çıkarılacağım. En çok canımı sıkansa borca girdiğim bir döneme denk geldi. Kimse “nasılsın, ne durumdasın” diye sormadı, zaten merak edende yok. Dizimde kist çıktı, iki kere hastaneye gittim geldim, bir kez bile “Ne oldu, iyi misin?” diyen olmadı. Dün akşam boğazımdan lokma da geçmedi sofradan kalktım gittim. Çok haksızlığa uğramış hissediyorum, ben gıkımı çıkarmadan çalıştım ne dendiyse yaptım ama gene olan bana oldu. Hayırlısı olsun, yeni iş bulmak zorundayım şimdi, bu ise beni korkutuyor. Malum sanayi ortamını bilmeyen yoktur heralde ama yinede olsun, bakılır bir çaresine. İçimi dökmek istedim.

F54

4 yılda pres i öğrendiysen sırtın yere gelmez
ama ayak işlerine koşturup birşeyler öğrenmediysen geçmiş olsun
uğradığın muamele iyi değil ama umarım dersini almışsındır sek erkek olmak için feleğin çemberinden geçmiş olmak lazım süreye bakıyorum da bu yeterli bir süre çemberden geçmeye

Babamın yanında, sanayideki atölyemizde çalışıyordum. Makine işimiz vardı, özellikle pres işleriyle uğraşırdık. Tersanelerden gelen fason işleri de biz yapardık. Dört yılı aşkın bir süredir oradaydım, ta ki düne kadar. Paydos ettikten sonra babam çağırdı beni yanına. “Durum iyi değil, iş yok,” dedi. Zaten farkındaydım. Son altı aydır düzgün maaş alamıyorduk, hala iki ay önceki maaşım duruyoy, neredeyse iki maaş alacağım var, senenin başından beri mesailer de ödenmedi. Ama ben yine de sesimi çıkarmadan çalıştım. Sonuçta aile atölyesiydi. Gece yarılarına kadar, 12-1lere kadar çalıştığım oldu, yemek molası dahil hiç bir mola yapmadan çalıştığım da oldu. Ama hiçbir zaman yeterli görmediler beni, hep daha fazlasını istediler. Ben elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştım, ama ne yaptıysam olmadı. Aldığım maaş da zaten ortalamanın çok altındaydı. İlk işe girdiğimde neredeyse iki sene boyunca sadece yol parası almıştım. Şimdiki maaşımı duyanlarsa şaşırıyordu. Ay sonunda işten çıkarılacağım. En çok canımı sıkansa borca girdiğim bir döneme denk geldi. Kimse “nasılsın, ne durumdasın” diye sormadı, zaten merak edende yok. Dizimde kist çıktı, iki kere hastaneye gittim geldim, bir kez bile “Ne oldu, iyi misin?” diyen olmadı. Dün akşam boğazımdan lokma da geçmedi sofradan kalktım gittim. Çok haksızlığa uğramış hissediyorum, ben gıkımı çıkarmadan çalıştım ne dendiyse yaptım ama gene olan bana oldu. Hayırlısı olsun, yeni iş bulmak zorundayım şimdi, bu ise beni korkutuyor. Malum sanayi ortamını bilmeyen yoktur heralde ama yinede olsun, bakılır bir çaresine. İçimi dökmek istedim.
Kral sen en azından mesleği öğrenmişsin sırtın daha yere gelmez 4 yıl az buz deneyim değil maaş konusunda da allahın adaletine güven onların boğazına dizip senin önüne koymayı bilir hakkını

Arkadaşımın da aile atölyesi var orada fazladan mesai vs. gibi şeylerle fazlaca çalıştırılıyor babası tarafından. Maaş normal ustaların yarısı ve 2 3 ayda bir maaş alabiliyor o da yarım yamalak . Aile atölyelerinde normal maaş verilmez sonuçta orası ileride sana kalıcak eyvallah ama işten çıkartılman garip olmuş sonuçta oraya bir emek vermişsin normal ustaların yapmıyacağı şekilde geceni gündüzüne katmışsın . Daha güzel bir yerde daha güzel bir maaşla çalışman dileklerimle.

Motosikleti
Triumph Trident 660
Bu sanayi olayında bir süre gerçekten itin ağzına totosuna sokuyorlar insani burnun ciddi ciddi sürtünüyor neyse zaten sen 4 yıl deneyimlemisşin.
Ne kadar çok ekmek o kadar köfte olayı proleter için çok geçerli bir durum değil seni iyice sömürür evet belki işyerindekilerden 10 bin fazla alırsın ama o strese ve yüke değer mi ,bence kesinlikle değmez.
Tavsiyem chatgpt den yararlanmak olacaktır
Ücretsiz cv oluşturucular var tarayıcı üzerinden indirebilirsin.
Yaptığın işi detaylı bir şekilde hangi yeteneklerin oldugunu ne kadar süre çalıştıgını chatgpt ye yaz ve bunu cv için temyiz etmesini iste. Cv de biraz da öz nitelik kısmında mesleğe olan karakteristik yönünüde pazarla.
Çok faydası olacaktır.
Dizindeki kist için ise ultrasyon gerekirse biyopsi yapılır patolojiye gönderilir sonuca göre tedavi yapılır eğer ağrı sızı ve büyüme yoksa zararsızsa sorun yoktur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar