İnterkom tavsiyesi

Motosikleti
Bajaj Discover 125st [2015]
bir kere çin malı interkom aldım, almaz olaydım. kanser oldum tabiri caizse. yaklaşık 2 yıl önce sena 5r lite modelini satın aldım. gerçekten her manada ciddi fark var ben severek kullanıyorum. arkadaşımda tavsiyem üzerine cardo spirit aldı oda çok memnun. elbet çok daha iyileri vardır ama ona görede fiyat yükseliyor.

Kalitesiz oldu mu çekilmiyor gerçekten, ben şu an telefonumun orjinal kablolu kulaklığını kullanıyorum. Kask XL, kulaklık küçük olunca rahat ettiriyor. Fiyatları görünce kulaklıktan devam etme kararı aldım. :)

Dostum iki yıldır Sena 5S interkom kullanıyordum. 3 gün önce Cardo Pactalk edge aldım. Fark dağlar kadar desem yeri var. JBL ses o kadar kaliteli ki zaten siz gençler bu kaliteyi biliyorsunuz. Eski interkomum ile 130 km lerde müzik dinleyemez veya artçımla rahat konuşamaz iken şimdi 180-190 larda bile müziği net bir şekilde anlıyor ve telefon veya artçı ile rahatlıkla konuşabiliyorum.

Bağlantı kurma çok kolay. Hemen hemen her şeyi sesli komutla yapabiliyorsun ve bu sana mükemmel bir kolaylık sağlıyor. Arama cevapla, red etme, arama yapma, müziği açma, kapama, sesi açma kapama, siri veya google asistan vs.vs. sadece sesli komutla yaptığın için ellerini gidondan çekmene gerek yok.

Grup konuşmak çok kolay, ister DMC özellikli bir cihaz isterse de farklı bir bluetooth cihaz olsun, bağlantı kolay. Grup konuşması sırasında bir arama geldi, o aramayı tüm grupla paylaşabiliyorsun. (Grup sürüşlerimizde bu özellik çok işe yarıyor) Daha aklıma gelmeyen bir çok özellik var. Kısacası parasını hak ediyor.
Açıkçası tek bilgilendirici açıklama senden gelmiş abi. Teşekkür ederim, tam olarak bunu sormuştum ve vermiş olduğun bilgiyi öğrenerek neden fiyatlar arasında uçurum olduğunu anladım.
Bu forumda maalesef pek üslup gözetilmiyor, onu da görmüş oldum. Sözüm meclisten dışarı, sen on numara yazmışsın. Tekerine taş değmesin.

Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
Dostum iki yıldır Sena 5S interkom kullanıyordum. 3 gün önce Cardo Pactalk edge aldım. Fark dağlar kadar desem yeri var. JBL ses o kadar kaliteli ki zaten siz gençler bu kaliteyi biliyorsunuz. Eski interkomum ile 130 km lerde müzik dinleyemez veya artçımla rahat konuşamaz iken şimdi 180-190 larda bile müziği net bir şekilde anlıyor ve telefon veya artçı ile rahatlıkla konuşabiliyorum.

Bağlantı kurma çok kolay. Hemen hemen her şeyi sesli komutla yapabiliyorsun ve bu sana mükemmel bir kolaylık sağlıyor. Arama cevapla, red etme, arama yapma, müziği açma, kapama, sesi açma kapama, siri veya google asistan vs.vs. sadece sesli komutla yaptığın için ellerini gidondan çekmene gerek yok.

Grup konuşmak çok kolay, ister DMC özellikli bir cihaz isterse de farklı bir bluetooth cihaz olsun, bağlantı kolay. Grup konuşması sırasında bir arama geldi, o aramayı tüm grupla paylaşabiliyorsun. (Grup sürüşlerimizde bu özellik çok işe yarıyor) Daha aklıma gelmeyen bir çok özellik var. Kısacası parasını hak ediyor.
Merhaba.

Haksız bir karşılaştırma olmuş sizinkisi.

Sena markasının giriş modeli 5S'ten Cardo markasının en üst modeli Packtalk Edge modeline geçtiğiniz içindir hissettiğiniz dağlar kadar fark.

Bende hem Cardo Packtalk Edge, hem de Sena'nın en üst modeli 50S var.

Birisi JBL diğeri Harman Cardon hoparlörlü.

Benzer ses kalitesine sahip iki ürün de.

7 yıl boyunca Sena 20s kullandıktan sonra Cardo aldım ama PT Edge beni beklediğim kadar etkilemedi açıkçası.

Hatta Cardo Packtalk Edge için yapılan yorumların çoğunun -sözüm meclisten dışarı- bot olduğunu bile düşündüm/hala düşünüyorum çünkü 3 ay kadar aktif sayılabilecek şekilde kullandım bu cihazı ve de ciddi yüksek olan beklentimi karşılamaktan gayet uzak bir deneyim yaşattı bana.

Hatta aynı ürünü çiftli olarak alıp tekini İstanbulda çok yakın bir arkadaşıma vermiştim...

Hatta önceki Sena 20s interkomu da aynı şekilde çiftli alıp yine aynı arkadaşıma vermiştim.

Kendisiyle birkaç ay arayla 2 kez buluşup sürdüğümüzde bile kendi aramızda kaliteli ses alamadığımızı tecrübe ettik ve de başka cihazlarla bağlantı sırasında da tecrübemizin o kadar da parlak olmadığından bahsettik karşılıklı.

Ankarada birlikte sürüş yaptığımız arkadaşlarımıza da zaman içinde Sena aldırmış olduğum için örneğin 2 tane Sena 50C ve 2 tane de Sena 50S olan gruba Cardo PT Edge ile bağlanmaya çalıştığımda hep sorun yaşadım. Çok mekanik bir ses aldık hepimiz ve daha da sıkıntılısı, devamlı kopma yaşadık.

1 tane 50C ya da 50S ile PT Edge'i bağlayınca kopma sorunu yaşamadık ama ses yine çok ama çok kalitesizdi.

Bahsettiğim bağlantıları hep telefondaki uygulamalardan ve MESH üstünden yaptık.

Cihazlarımızda en son yazılım yüklüydü.

Sonuçta yazılıp çizilenlerin yanına bile yaklaşamayan 3 aylık bir kullanıcı deneyimi ile gidip tekrardan Sena'ya döndüm o zamanki en üst model olan 50s alarak.

Cardo PackTalk Edge hala bende ve eski kaskımda takılı.

50S'i aldıktan sonra neredeyse 8 aydır hiç kullanmadım Cardoyu.

Grubumuzda çoğunlukla Cardo interkom olmuş olsa ve çok olumlu bir kullanıcı deneyimi yaşıyor olsak muhtemelen Cardo'dan devam ederdim herhalde ama durum öyle değil maalesef.

PT Edge modelindeki mıknatıslı bağlantı çok başarılı.

Ve 50S'e göre daha küçük olduğundan daha az rüzgar gürültüsü çıkarıyor normalde ama zaten benim Rally'de tur camı + deflektör kullandığım için kaska çok rüzgar almadığımdan benim için pek bir önemi de kalmıyor bu durumun.

Sena 60S tanıtıldı geçen ay.

Onda da mıknatıslı sisteme geçilmiş.

Diğer özelliklerde 50S'e göre süper bir gelişme olmadığından kendi adıma aradaki fiyat farkına değeceğine inanmıyorum açıkçası.

Ama yeni ve üst sınıf bir interkom alacakların mutlak surette Sena 60s'e de bakmasını tavsiye ederim.

Ya da 60S çıktı diye daha hesaplı rakamlara 50s de bulunabilir belki.

Bu arada Senada da gelen telefonu grup konuşmalarına dinletebiliyorsun.

Ancak sesli komut tarzı uygulamaları hiç kullanmadığımdan tecrübe ettiğim bu işin zirvesindeki 2 markanın da o konulardaki performansını bilmiyorum.

Belki birisi diğerine müthiş baskın çıkıyordur ya da belki onlarda da benzer bir performans vardır.

Senadaki tekerlekli sistemin Cardodaki tuşlu sisteme göre kışlık eldivenle çok daha daha kolay kullanıldığını söylemek isterim ama dediğim gibi sesli komut olayına hiç girmediğim için bu benim için geçerli. Bu durum sesli komutla zaten değerlendirme dışı kalıyor.

Son olarak eklemek istediğim bir nokta daha var.

7 yıl boyunca kullandığım(ız) 20S'i değiştirme nedenim(iz) ise grubumuza yeni katılanların olması ve 3 ve daha fazla kişiyle birlikte sürüşler yapmaya başlamamız olmasıydı zira bluetooth bağlantılı interkomlarda (mesh bağlantılı interkomların aksine) 3 ve daha fazla kişiyle bağlantı kurulduğunda bir kişi gruptan geride kalıp menzil dışına çıktığında tekrardan gruba bağlanmada sorun yaşıyordu.
Ağırlıklı olarak da en az 3 kişi olarak sürüş yaptığımızdan gruba yeni katılanların almış olduğu 50s ve 50c modellerinde kopma yaşanmazken bizim 20s'lerde kopma yaşar olmuştuk.

Dolayısıyla aslında ağırlıklı olarak veya neredeyse tamamen 2 kişilik bağlantılarda mesh'e ihtiyaç olmayabilecekken ve hatta interkomlar aynı marka bile olmasa bile bir şekilde iletişim sağlanabiliyorken sayı arttığında mutlaka mesh teknolojili ve de mümkünse aynı marka interkom tercih edilmeli.

Birlikte sürüş yapılan kişilerde ağırlıklı olarak hangi marka interkom varsa yeni interkom cihazı alacakların da o markanın cihazlarını tercih etmesinin mantıklı olacağını düşünüyorum.

Keyifli sürüşler.

Motosikleti
Yamaha XSR700

Hocam merhaba. Cardo spirit kullanıyorum ve hd versiyonu değil. Yani jbl kulaklığı yok. Bunun yanında sünger 3M kulak tıkacı ile kullanıyorum. Kaskım Scorpion exo carbon 1400 2. Ben yüksek hızlarda dahi sorunsuz müziği duyabiliyorum. Ultra kaliteli, daha önce duymadığım enstürmanları duydum gibi bir şey yok tabii ki ama bence o kadar rüzgar gürültüsü arasında olur o kadar. Sonuçta o hızda duyabilmek, anlayabilmek, eşlik edebilmek bile bir artı. Jbl eklentili olanlardan hiç kullanmadığım için arada ne kadar fark var söyleyemem ama jbl olmadan da yüksek hızda duyabiliyorum.

Motosikleti
BMW 1250 GS ADV
Merhaba.

Haksız bir karşılaştırma olmuş sizinkisi.

Sena markasının giriş modeli 5S'ten Cardo markasının en üst modeli Packtalk Edge modeline geçtiğiniz içindir hissettiğiniz dağlar kadar fark.

Bende hem Cardo Packtalk Edge, hem de Sena'nın en üst modeli 50S var.

Birisi JBL diğeri Harman Cardon hoparlörlü.

Benzer ses kalitesine sahip iki ürün de.

7 yıl boyunca Sena 20s kullandıktan sonra Cardo aldım ama PT Edge beni beklediğim kadar etkilemedi açıkçası.

Hatta Cardo Packtalk Edge için yapılan yorumların çoğunun -sözüm meclisten dışarı- bot olduğunu bile düşündüm/hala düşünüyorum çünkü 3 ay kadar aktif sayılabilecek şekilde kullandım bu cihazı ve de ciddi yüksek olan beklentimi karşılamaktan gayet uzak bir deneyim yaşattı bana.

Hatta aynı ürünü çiftli olarak alıp tekini İstanbulda çok yakın bir arkadaşıma vermiştim...

Hatta önceki Sena 20s interkomu da aynı şekilde çiftli alıp yine aynı arkadaşıma vermiştim.

Kendisiyle birkaç ay arayla 2 kez buluşup sürdüğümüzde bile kendi aramızda kaliteli ses alamadığımızı tecrübe ettik ve de başka cihazlarla bağlantı sırasında da tecrübemizin o kadar da parlak olmadığından bahsettik karşılıklı.

Ankarada birlikte sürüş yaptığımız arkadaşlarımıza da zaman içinde Sena aldırmış olduğum için örneğin 2 tane Sena 50C ve 2 tane de Sena 50S olan gruba Cardo PT Edge ile bağlanmaya çalıştığımda hep sorun yaşadım. Çok mekanik bir ses aldık hepimiz ve daha da sıkıntılısı, devamlı kopma yaşadık.

1 tane 50C ya da 50S ile PT Edge'i bağlayınca kopma sorunu yaşamadık ama ses yine çok ama çok kalitesizdi.

Bahsettiğim bağlantıları hep telefondaki uygulamalardan ve MESH üstünden yaptık.

Cihazlarımızda en son yazılım yüklüydü.

Sonuçta yazılıp çizilenlerin yanına bile yaklaşamayan 3 aylık bir kullanıcı deneyimi ile gidip tekrardan Sena'ya döndüm o zamanki en üst model olan 50s alarak.

Cardo PackTalk Edge hala bende ve eski kaskımda takılı.

50S'i aldıktan sonra neredeyse 8 aydır hiç kullanmadım Cardoyu.

Grubumuzda çoğunlukla Cardo interkom olmuş olsa ve çok olumlu bir kullanıcı deneyimi yaşıyor olsak muhtemelen Cardo'dan devam ederdim herhalde ama durum öyle değil maalesef.

PT Edge modelindeki mıknatıslı bağlantı çok başarılı.

Ve 50S'e göre daha küçük olduğundan daha az rüzgar gürültüsü çıkarıyor normalde ama zaten benim Rally'de tur camı + deflektör kullandığım için kaska çok rüzgar almadığımdan benim için pek bir önemi de kalmıyor bu durumun.

Sena 60S tanıtıldı geçen ay.

Onda da mıknatıslı sisteme geçilmiş.

Diğer özelliklerde 50S'e göre süper bir gelişme olmadığından kendi adıma aradaki fiyat farkına değeceğine inanmıyorum açıkçası.

Ama yeni ve üst sınıf bir interkom alacakların mutlak surette Sena 60s'e de bakmasını tavsiye ederim.

Ya da 60S çıktı diye daha hesaplı rakamlara 50s de bulunabilir belki.

Bu arada Senada da gelen telefonu grup konuşmalarına dinletebiliyorsun.

Ancak sesli komut tarzı uygulamaları hiç kullanmadığımdan tecrübe ettiğim bu işin zirvesindeki 2 markanın da o konulardaki performansını bilmiyorum.

Belki birisi diğerine müthiş baskın çıkıyordur ya da belki onlarda da benzer bir performans vardır.

Senadaki tekerlekli sistemin Cardodaki tuşlu sisteme göre kışlık eldivenle çok daha daha kolay kullanıldığını söylemek isterim ama dediğim gibi sesli komut olayına hiç girmediğim için bu benim için geçerli. Bu durum sesli komutla zaten değerlendirme dışı kalıyor.

Son olarak eklemek istediğim bir nokta daha var.

7 yıl boyunca kullandığım(ız) 20S'i değiştirme nedenim(iz) ise grubumuza yeni katılanların olması ve 3 ve daha fazla kişiyle birlikte sürüşler yapmaya başlamamız olmasıydı zira bluetooth bağlantılı interkomlarda (mesh bağlantılı interkomların aksine) 3 ve daha fazla kişiyle bağlantı kurulduğunda bir kişi gruptan geride kalıp menzil dışına çıktığında tekrardan gruba bağlanmada sorun yaşıyordu.
Ağırlıklı olarak da en az 3 kişi olarak sürüş yaptığımızdan gruba yeni katılanların almış olduğu 50s ve 50c modellerinde kopma yaşanmazken bizim 20s'lerde kopma yaşar olmuştuk.

Dolayısıyla aslında ağırlıklı olarak veya neredeyse tamamen 2 kişilik bağlantılarda mesh'e ihtiyaç olmayabilecekken ve hatta interkomlar aynı marka bile olmasa bile bir şekilde iletişim sağlanabiliyorken sayı arttığında mutlaka mesh teknolojili ve de mümkünse aynı marka interkom tercih edilmeli.

Birlikte sürüş yapılan kişilerde ağırlıklı olarak hangi marka interkom varsa yeni interkom cihazı alacakların da o markanın cihazlarını tercih etmesinin mantıklı olacağını düşünüyorum.

Keyifli sürüşler.
Cardo Tercih etmemin sebebi, grupta Cardo' su olmayan bir tek ben kalmıştım. :) Dediğiniz gibi Sena %S ile Cardo PT karşılaştırılamaz. Uzun dönemde inşallah üzmez beni. Şimdilik memnunum.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Hocam merhaba. Cardo spirit kullanıyorum ve hd versiyonu değil. Yani jbl kulaklığı yok. Bunun yanında sünger 3M kulak tıkacı ile kullanıyorum. Kaskım Scorpion exo carbon 1400 2. Ben yüksek hızlarda dahi sorunsuz müziği duyabiliyorum. Ultra kaliteli, daha önce duymadığım enstürmanları duydum gibi bir şey yok tabii ki ama bence o kadar rüzgar gürültüsü arasında olur o kadar. Sonuçta o hızda duyabilmek, anlayabilmek, eşlik edebilmek bile bir artı. Jbl eklentili olanlardan hiç kullanmadığım için arada ne kadar fark var söyleyemem ama jbl olmadan da yüksek hızda duyabiliyorum.
rüzgar sesi gelmesi kaskla ilgili iyi bir kaskta interkom da iyi çalışır

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Kulak tıkacı kullanıyor musunuz? Alpine Motosafe ve benzeri özel filtreli kulak tıkaçları ile interkom duyabilme eşiği inanılmaz yükseliyor. Eski naked motorumda tıkaçsız 110 km/s ile giderken gürültüden görüşme yapamıyordum, aynı interkomla kulak tıkacı kullanırken 130 km/s süratte bile gayet güzel ses alıyordum.

Konuyu takip edenler için bunu da eklemiş olayım, çünkü bu da mühim bir ayrıntı.

Motosikleti
Yamaha XSR700
Kulak tıkacı kullanıyor musunuz? Alpine Motosafe ve benzeri özel filtreli kulak tıkaçları ile interkom duyabilme eşiği inanılmaz yükseliyor.
Yukarıda yazmıştım sünger 3m kulak tıkaçlarından kullanıyorum. Sesi oldukça kesiyor. Ben Çanakkale gibi küçücük bir şehirde yaşıyorum. Şehir içinden çıkacağım her sürüşümde kulak tıkacımı takarım. O yüzden kulaklıksız performansını bilmiyorum desem yeridir.

Selamlar siz tecrübeli arkadaşlara bir sorum olacak bu konuda çok yeniyim eşimle birlikte sürüşlere çıkmak istiyor iki tane interkom almayı planlıyorum biri eşime biri kendime bu iki interkomu hem birbirine bağlayıp hemde tek telefona bağlamak mümkün mü interkom üzerinden birbirimizle sohbet ederken bir taraftanda tek telefon üzerinde müzik dinlemek istiyoruz bu mümkün müdür?

Motosikleti
Yamaha XSR700
Selamlar siz tecrübeli arkadaşlara bir sorum olacak bu konuda çok yeniyim eşimle birlikte sürüşlere çıkmak istiyor iki tane interkom almayı planlıyorum biri eşime biri kendime bu iki interkomu hem birbirine bağlayıp hemde tek telefona bağlamak mümkün mü interkom üzerinden birbirimizle sohbet ederken bir taraftanda tek telefon üzerinde müzik dinlemek istiyoruz bu mümkün müdür?
Ben cardo spirit kullanıyorum, eşimle beraber birbirimize bağlanıyoruz, ayrıca ayrı ayrı kendi telefonlarımıza bağlayıp kendi müziklerimizi açıyoruz. Birbirimizle konuşurken müziğin sesi azalıyor, daha sonra susunca tekrar yükseliyor. İstersek de ben eşimle müzik paylaşabiliyorum ancak bu sefer konuşma gidiyor. O yüzden genelde ikimiz de kendi müziğimizi kendi telefonlarımızdan açıyoruz. Benim aldığım intercom cardo markasının en düşük seviye intercomu. Daha üst seviye cihazlarda hem müzik paylaşımı hem konuşma aynı anda oluyor.

Ben cardo spirit kullanıyorum, eşimle beraber birbirimize bağlanıyoruz, ayrıca ayrı ayrı kendi telefonlarımıza bağlayıp kendi müziklerimizi açıyoruz. Birbirimizle konuşurken müziğin sesi azalıyor, daha sonra susunca tekrar yükseliyor. İstersek de ben eşimle müzik paylaşabiliyorum ancak bu sefer konuşma gidiyor. O yüzden genelde ikimiz de kendi müziğimizi kendi telefonlarımızdan açıyoruz. Benim aldığım intercom cardo markasının en düşük seviye intercomu. Daha üst seviye cihazlarda hem müzik paylaşımı hem konuşma aynı anda oluyo
Hocam uygun bütçeli müzik paylaşımlı bir cihaz varmı bildiğiniz tabi müzik dinlerken aynı zamanda birbirimizle konuşabileceğimiz.

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
Ben Jbl Wawe Buds kullanıyorum, silikonlu kulak içi kulaklık, bluetooth kulaklık... ses kalitesi süper müzik dinlerken, birde gürültü önleyicisi iyi çalışıyor yani kafada balaklava + kask takılı iken karşıda konuştuğum kişi sesimi net alıyor...

geçenlerde "Sena 5R Lite" aldım arkadaştan, paraya sıkışmış neyi var neyi yok satıyordu ve bende bu intercomu aldım ondan, bana iyi olduğu söylemişti ama inanın bana beş para etmez... yolda rüzgar ve yol sesi kulaklığın sesini bastırıyor ve kulaklığın sesi o kadar kötü ki çok açınca cızırtı geliyor ve anlaşılmıyor, kısık iken de duyamıyorsunuz...

yani 50 km hızla giderken ancak iletişim amacıyla iş görür, şarkı falan dinlenmez, beş para etmez. bir kez telefon görüşmesi yaptım 90 la falan giderken ve ses anlaşılmıyor diye sağa çekip konuştum o derece kötü bir intercom.

edit: intercom kaskın yapısını bozuyor diye kullanmak istemiyorum ben, rüzgar kafamı sağa sola ittiriyor intercom yüzünden.
şöyle tarif edeyim, pc de oyun için kullanılan ucuz kulak üstü kulaklıkların en dandikleri bile bundan belki daha iyi ses veriyordur.

not: söylemeyi unuttum, "Kaan Elektronik" sitesinden bir şeyler alırsanız %10 indirim yapabilirsiniz, "prosofi10" koduyla %10 indirim yapıyorlar... ben "knmaster lp100" taşınabilir hava pompası aldım, 1350 liraya geldi ve bozuk çıktı :D

iade ile uğraşmak yerine söküp tamir ettim, ama ilgilendiler, 14 gün içerisinde arızalı ürünleri geri iade hakkımız varmış. yenisini gönderiyorlarmış.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar