Evveettt işte benim topiğim
Stm gts 250 , kymco xciting 500, burgman 650 derken hondanın 2 güvenli sürüşünden sonra bende fitesli:cherry: ye gececeğim dedim. Bunuda kafamda kı hedef motor hondayla yapacağım dedim. Hondanın eğitiminde 1 - 2 vites derken eğitimi tamamladım. Ancak önümde uzunnnnnn bir yolll oldugu belliydi.
Motosıkleri alıncı bostancı, tuzla sahil yolunda vitesleri değiştirerek 2-3 saat boyunca gittim geldim. Bir kac yokuşta durdum kalktım. Araba tecrubende oldUgundan olayı kısa sürede kavradım.. Yanı daha alfabeyi öğrendim.
4-3-2-1 YAPIYORSUNUZ AMA UYGUN SÜRATLERDE BU değişimleri yapmassanız , yani 50 km ile 2 den 1 e atarsanız motor sert bir komprasöre binip arka tekerleği sağa sola bir atıyor aman dıkkat.
Onun dışında viteslide viraja girerken doğru vitesle viraja girmelisiniz.
Yoksa DÜşersiniz. Motor istop eder v.s v.s
Mesela 80-90 la viraja giriyorsunuz . Virajın keskinliginden Hızınızı 20-30 a düşürüyorsunuz. 3ten İKİYE vites küçültmeniz gerekli. Bazan o da yetmıyor
1 e düşürmeniz gerekir. dıkkat etmek süratı düşürürken dıkat etmeniz yetmez.
Motoru viraja göre yatırmanız gerekir. Fren yapmaktansa motoru viraja göre yatırıp dönmek en sağlıklısı. Uyğun HIZDA viraja girmek ve yatırmak fren yapmaktan daha sağlıklı oluyor. Zaten virajda hızlı seyrederken vites düşürürsek fren yaparsak düşme tehlikemiz vardır.
Yanlışım varsa terübeleri arkadaşlar tarafından düzeltilmesini rica ederim.
Önemli bir konu. Yanlış bilgi vermiyeyim. Nitekim viteslide bende 2000 km deyim.
Onun için bu bir ölüm oyunu. Oyunu tehkikesiz bir şekilde neticelendirmek için
iyice tecrübe edinene kadar ilk kez yapacağınız hareketleri düşük süratlerde denemeniz gerekir. Honda veya başka bir eğitim kursuna gitmemiz gerekir.