ilk çalışma problemi mondial 125 mg sport(namı diğer çinli)

Merhaba mt ailesi.

Bir sorum olucak sabahları ilk çalıştırma sırasında motosikletim nazlanıyo.
Eskiden bi kaç basmayla çalışırdı kada bile jigle vs ile.
Ama son zamanlarda ayak marşını eskiden hiç kullanmamama rağmen şimdi aşırı kullanıyorum.
Sabahları ya 10 küsür kere pompa yada vurdurmayla ancak çalışıyo motorum.Veya vurdurarak.
Gün içinde ise Motor 3-4 saat çalışmayınca 5-6 ayak marşı ile pompa gerekiyo.

Sizce ateşleme sisteminde hangi parçayı değiştirmem gerekiyo?Marş rölesi bobin vs....Tamirciye vs gitmiyorum çünkü 30 liralık parçaya 80 lira alıyo 50 tl işçilik adı altında 2 vida sıkıştırmak 50 liraymış gibi.Alıcağım parçada 10-20 lira arası şimdi onada 50 lira isterse olay çıkartırım:pr:

Birde yeni başlıyan herişi kendim görürüm diyen arkadaşlara nacizane önerim ne yapın edin ama depo boyamayın :D
Motrumun kırmızı renginden çok muzdariptim ve geçtiğimiz yaz boyamaya başladım heryerin boyasını yaptım olduda fakat,depoya gelince iş ne yaptıysam olmadı ve sonunda yenisi ile değiştirdim :)
Bi kaç fotoğraf da ekliyim:D

BENZİN FİLTRESİ İÇLER ACISI HALİ

Hocam yanlış yapıyorsun, önce köfte sonra pompa olmalı. :mrgreen:

(Bu espriyi yapmasam uyuyamazdım, hadi hayırlı geceler) :p

eyvallah hocam espri için:D

birileri yardımcı olsa fena olmaz hani:)

valla benim arkadaşım motosiklet tamircisi ona bi sor derim sana cevabını verir.

0536 603 15 17 TUGAY

Kemal de bilir sana yardımcı olur.

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Benim mondial scooterda da sabahları zor çalışma,çalıştıktan sonra da en az 3-4 dakika gaz yedirme ile anca kendine gelme sorunu vardı.
Subap ayarı yapıldı şimdi düzeldi. Belki subap ayarı gelmiş olabilir..

hmmm herkes karburator uzerıne yogunlasmıs
kmse atesleme hakkında bısey soylememıs sankı bana ateslemede bıseyler eksık gıbı gelıyodu oysa...

körfezli eyvallah kardeşim 20 tl :) başlık:D

sübapları kontrol ettir kardeş vurdurmayla çalışıyorsa sübaplar büyük ihtimal ayarları değişmiştir emme 0.10 egzos 0.15 sentille ayarlattır farkı göreceksin

oof offfff burdaki adamları ne yaptığını bi anlasam subap ayarı yapıyoruz dıyolar ama ben nasıl yapıldıgını bılmedıgımden muhtemelen kazıklanıyorum ...
adam motorun kapagı acıyo usttekı sonra bıseylerı sıkıyo ne sentil kullandıgını gordum ne bısey

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar