- Konu Yazar
Arkadaşlar hepinize merhabalar. 2 yıllık bir hasretin ardından sonunda ilk motorumu alma şansına kavuştum. Çok araştırdım, eğitim aldım, hergün motosiklet sürme hayali kurdum. Evet gelelim asıl meseleye. Arkadaşlar sahibinden.com da çok uygun bir fiyata 13000 km de ikinci el Apache RTR 150 buldum. Adam askere gideceği için satıyormuş. İlan 2014 Ağustosta yayına koyulmuş. Ve motosiklet Yozgat'ta kullanılmış 66 plaka. Motoru satan arkadaş Ankara'da satıyor hem de benim oturduğum semtte. Motorun fotoğraflarına baktım gayet temiz gözüküyor. Herhangi bir kırık vuruk yok gibi. Tabi motor aksamı, şasisi vs. ne alemde bilemiyorum. Adam 3000 TL istiyor motosiklet için. Şimdi bir diğer yandan da sıfır YBR 125 var. Sıfır olduğu için acaba sorun sıkıntı olur mu diye endişem olmayacak ama ruhsat-sigorta masrafları dahil yaklaşık 2500 TL daha fazla para vermem gerekecek. Şimdi bu iki motorun da bildiğim avantajlarını ve dezavantajlarını yazıyorum :
TVS Apache 150 RTR (İkinci El) :
- 150 CC daha güçlü bir motor
- Daha spor ve kaslı görünüm
- Çok daha ucuza mâloluyor bana
- Fakat ikinci el ve ileride sorun verebilir mi endişesi var.
Yamaha YBR 125 (Sıfır) :
- İleride sorun çıkarır mı endişesi yok sıfır alıcam.
- Apache'ye göre daha iyi malzeme kalitesi (Diye biliyorum.)
- Apache'ye göre daha klasik ve zayıf bir görünüm.
- Bana 2500 TL gibi daha fazla bir rakama mâlolacak.
Evet arkadaşlar durumlar böyle. Daha ekipmanlar, yeni lastikler, ehliyet gibi de ayrıca masraflarım var. Sizce ne yapmalıyım. Apache'yi satan adam bayağı uygun fiyata koymuş oradan biraz kıllanmadım değil. Fakat YBR 125 bana çok daha pahalıya patlayacak. Durumlar bu şekilde. Siz hangi motoru öneriyorsunuz. Bu bulduğum Apache'nin dışında Ankara'da ikinci el 2012 kasa Apache bulamadım. Yoksa yeni kasa mı almalıyım. Yeni kasaların ikinci elleri de 4500 TL civarında. Siz ne yapmamı öneriyorsunuz abilerim ablalarım. Cevap ve yorumlarınızı bekliyorum. Hepinize saygılar.
Bu arada Apache'nin sahibinden.com linki :
http://www.sahibinden.com/ilan/vasi...binden-apache-rtr150-temizzzz-175135061/detay
TVS Apache 150 RTR (İkinci El) :
- 150 CC daha güçlü bir motor
- Daha spor ve kaslı görünüm
- Çok daha ucuza mâloluyor bana
- Fakat ikinci el ve ileride sorun verebilir mi endişesi var.
Yamaha YBR 125 (Sıfır) :
- İleride sorun çıkarır mı endişesi yok sıfır alıcam.
- Apache'ye göre daha iyi malzeme kalitesi (Diye biliyorum.)
- Apache'ye göre daha klasik ve zayıf bir görünüm.
- Bana 2500 TL gibi daha fazla bir rakama mâlolacak.
Evet arkadaşlar durumlar böyle. Daha ekipmanlar, yeni lastikler, ehliyet gibi de ayrıca masraflarım var. Sizce ne yapmalıyım. Apache'yi satan adam bayağı uygun fiyata koymuş oradan biraz kıllanmadım değil. Fakat YBR 125 bana çok daha pahalıya patlayacak. Durumlar bu şekilde. Siz hangi motoru öneriyorsunuz. Bu bulduğum Apache'nin dışında Ankara'da ikinci el 2012 kasa Apache bulamadım. Yoksa yeni kasa mı almalıyım. Yeni kasaların ikinci elleri de 4500 TL civarında. Siz ne yapmamı öneriyorsunuz abilerim ablalarım. Cevap ve yorumlarınızı bekliyorum. Hepinize saygılar.
Bu arada Apache'nin sahibinden.com linki :
http://www.sahibinden.com/ilan/vasi...binden-apache-rtr150-temizzzz-175135061/detay