İç Don

cafer de deniyor onlara.
benim gibi soğuk yerlerde yaşayanlar kışın gelmesiyle kesin giyiyorlardır

:flower:
Vay vay, yılların topiği... Kim bulup çıkardı bunu şimdi..?

:flower:
Vay vay, yılların topiği... Kim bulup çıkardı bunu şimdi..?

Metonun ruhu dolaşıyor buralarda.
Birini fişeklemiş olabilir hortlaması için :)

Oysa, vasiyeti şu şekildeydi;

eskbaliklarnz6.jpg

Ah o yumuşak, Beşiktaş desenli tüyleriyle burada olsaydı şimdi Panda'cık...::146::

Merhabalar,

Soğuktan korunma konusunda birçok konu açılmış olduğunu biliyorum. Hatta o konulara oldukça yoğun katkımda olmuştur. Bu kez sizlere bu sabahki deneyimimi aktarmak istiyorum.

Birçoğunuzun bildiği gibi otomobilim yok. Yaz, kış, yağmur, çamur demeden işe, gezmeye, her yere motorla gidiyorum. İzmir çok soğuk memleket olmasa da sabah ayazı oldukça rahatsız edici. Senelerce bisikletle işe gidip gelen birisi olarak baya bir termal alt üst koruma giysisi stoğum mevcut. Bisikletle giderken siyah, ince, pahalı kayak ve outdoor sporlar için üretilmiş olan termal korumalar süper oluyordu. Motosiklete başladıktan sonra işportadan 3-5 kuruşa aldığım alt üst yün iç donlar (gülmeyin, bunlara annem böyle derdi eskiden) işimi çok iyi gördüğü için, bisiklette kullandığım uzay çağı malzemesi termal protectionlara hiç işim düşmedi. Bu sabaha kadar da özel termallerin yün iç dondan çok daha iyi olduğunu düşünüyordum. Bu sabah salon penceresinin hemen dışına koyduğum termometremden havanın -1 derece olduğunu (İzmir'de bu senenin rekor en düşük sıcaklığı) görünce, "aha işte termalleri bugün giymek lazım" dedim kendi kendime. Daha evin önünden ayrılır ayrılmaz bacaklarımın ön tarafları üşümeye başladı, ardından otobanda 90-100 lere çıkınca uyluklarım donmaya ve ardından yanmaya başladı. Allah'tan dizlikler biraz rüzgarı kesiyor da işe kadar gelebildim. İndiğimde düzgün yürümem bile zorlaşmıştı. Halbuki geçen sene çok daha soğuk havalarda yün altlığım beni hiç üşütmemişti.

Net olarak söylüyorum ki, termal alt üst pahalı malzemeler bisiklet veya doğa yürüyüşünde işe yarayabilir, ama motosiklette asla hiçbir yardımı yok. En iyi ısıtan, alt üst takımı 10 milyona satılan streç şeklinde, askerlerimizin de giydiği yün İÇ DONLAR..! Tuhafiyecilerde, asker malzemesi satan yerlerde, işportacılarda bulabilirsiniz, hem çok ucuz, hem çok rahat...

Okuduğunuz için teşekkürler.

ellerine sağlık

Mersin İl Temsilcisi
Ah o yumuşak, Beşiktaş desenli tüyleriyle burada olsaydı şimdi Panda'cık...::146::

gerçekten de çok büyük kayıp bence metehan. neden ayrıldı, nasıl oldu hiç bir bilgim yok ama gayet dürüst, net ve gülümseten bir tavrı vardı...

özledim seni metehan :salut::rendeer:

Bİz de de AL CUMA ile ÜST CUMA denirdi :)..
Beni tek rahatsız eden tarafı fazla sıcaktutması.. Bİlirsiniz İzmir in havası oynaktır. Sabah yağmur çamur öğlen güllük gülistan.. Sabahları ve gece ayazında çok işe yarar ama işte bir hava ısınmaya görsün.. O zamn değişik duygu ve düşüncelere kapılabilir insan sıcaktan :p:p..

Yanlız topik mükemmel :):cat::cat:.

Ya bu korumalı donu deneyen oldumu aramızda? Motor üzerinde tamamda molada ne menem bi atmosfer yaratıyo merak ettim valla:).

Mersin İl Temsilcisi
Ya bu korumalı donu deneyen oldumu aramızda? Motor üzerinde tamamda molada ne menem bi atmosfer yaratıyo merak ettim valla:).

ben yine burda resimlerini görmüştüm. 2 yıl kadar evvel. bence çok zorlayan bişey olmasa gerek... pantolon altına giyilebiliyorsa en yakın petrolde çıkartılabilir..

Darkdiamond kardeşim, İzmir biliyorsun oldukça sıcak. Hele bugünlerde yaz gibi. Geçen gün bu sezon ilk defa giydim, sabah biraz ayaz vardı. Sonra gündüz hava çok ısındı. Bütün gün üstümdeydi, kotun altında yani. Fazla rahatsız etmedi, biraz dalıyor sadece yün olduğu için...

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Net olarak söylüyorum ki, termal alt üst pahalı malzemeler bisiklet veya doğa yürüyüşünde işe yarayabilir, ama motosiklette asla hiçbir yardımı yok. En iyi ısıtan, alt üst takımı 10 milyona satılan streç şeklinde, askerlerimizin de giydiği yün İÇ DONLAR..! Tuhafiyecilerde, asker malzemesi satan yerlerde, işportacılarda bulabilirsiniz, hem çok ucuz, hem çok rahat...

Okuduğunuz için teşekkürler.

valla biz ankara ayazında ister istemez kullanmak zorunda kalıyoruz kardeşimle. iğrenç ötesi görünüyor ama eğlenceli olsun biraz şirin gelsin diye yün atlete çelik yelek, altına da hoca donu ismini taktık. termal bir alttlık aldım ama motosikleti bırak şantiyedeki rüzgarda bile çok işe yaramadı.
ben de yün takımı herkese tavsiye ederim.

ama lütfen iyi cins bir şey almaya (kaşındırmaması için); ve bir beden büyük almaya dikkat edin. ilk yıkamada oldukça çekecekler çünki..

walla gençligim bagırımda olmama ragmen tum karızmamın cızılmesıne ragmen kışın iç donsuz motora binmem zaten bagımlılık yapıyo bır suruden onun werdıgı sıcaklık hissi degısılmez :)

ben yine burda resimlerini görmüştüm. 2 yıl kadar evvel. bence çok zorlayan bişey olmasa gerek... pantolon altına giyilebiliyorsa en yakın petrolde çıkartılabilir..

Yürekçe arkadaşım,bende bi bot var evlere şenlik.Eve geldiğimde imkanı olsa onla yatarım,çyle eziyet ediyor adama:cherry:.Eh tabiki motor pantalonum ondan daha az eziyetli olmamalıydı ve askılı olandan giyiyorum.Benzinlikte bırak donu değiştirmeyi çiş bile Çin işkencesi yemin ederim:mrgreen:."Kendin kaşınmışsın!" diycen vede doğru söyliycen:mrgreen:...

Darkdiamond kardeşim, İzmir biliyorsun oldukça sıcak. Hele bugünlerde yaz gibi. Geçen gün bu sezon ilk defa giydim, sabah biraz ayaz vardı. Sonra gündüz hava çok ısındı. Bütün gün üstümdeydi, kotun altında yani. Fazla rahatsız etmedi, biraz dalıyor sadece yün olduğu için...

Sayın hocam,aslında tıman denen malzemeden kışın giyiyorum altıma.Zaten haftasonları havada deli gibi yağış yoksa çıkarım.İstanbul'da İzmir'den soğuk olduğuna göre banada uygun olur.Bu ara eski motorumu sattım ve yeni makina arayışındayım.Gardrobumuda ona göre revize ederim artık:cherry:."Duyanda perses stefani zanneder:cherry:,gardrop'muş:queen:...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar