Dün bizim servisteyken ustaya ve Rıdvan'a sordum,km cok az oldugundan(eger gerçekse)siboplarda ya da karburatorde sıkıntı çıkması ihtimalini düşük gördüler,yanlis hesap yapmıyorsan ve jikle takili kalmiyorsa(bu sık oluyormus)ateşleme sorunu olabileceği ihtimali yuksekmis,ngk buji takarak bir deneyiver(cr8e),kendi yaşadığım sorundan da ornek vereyim;buji piposu çatlarsa da ateşleme düzgün olmuyor ve cekis düşünce daha fazla gaz açtığın icin fazla yakıyor..düzgün bir servisin olmadıgını söylüyorsun,bu durumda motorun verdigi tepkileri iyi gözlemlemen lazım,mesela ateşlemede sıkıntı olursa iki piston senkronize çalışamayacağı icin tekleme gibi sesler duyabilirsin,biraz fazladan ritimsiz titremeler yapıyor,kısa süreli calistirip kapattığında egsoz çıkışlarından biri digerine gore daha sıcak olur..
Yakıt sisteminde bir sıkıntı oldugunda fazla yakmasi icin benzini fazladan gonderiyor olmasi lazim,motor zor çalışır,gazı fazla açtığında boğulur,aniden gaz açtığında puf der stop eder,egsozdan çığ benzin kokusu yogun gelir gibi daha benim bilmediğim baska seyler de yapar,motorunun tepkilerini iyi tahlil edersen teşhis koyman kolay olur..
Tam olarak ilk çalıştırma ve sürüş esnasında ne tepkiler verdigini buraya yazarsan,Styleoscar ve benim Rıdvan'a sorup öğrenip buraya yazmamız kolay olur,yoksa lastik havasından ya da siboplardan bahsedip dururuz